Agenda Constructiilor
Duminica, 20 Octombrie 2019
Teraplast 2019
Home - Stiri - Actualitatea interna - ANAP: Noua instructiune privind ajustarea pretului contractelor de achizitie publica
ANAP: Noua instructiune privind ajustarea pretului contractelor de achizitie publica
Actualitatea interna Publicat de Cosmin Dincu 15 Ian 2019 07:40
Prin Instructiunea nr. 2/2018 a presedintelui Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice, cu privire la ajustarea pretului contractului de achizitie publica/sectoriala, Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP) vine in sprijinul operatorilor economici si al autoritatilor contractante cu o reglementare mai clara a situatiilor ce impun ajustarea pretului contractului achizitie publica/sectoriala, informeaza un comunicat al institutiei.
Necesitatea emiterii unei astfel de instructiuni vine pe fondul complexitatii contractelor de lucrari a caror derulare se intinde pentru o perioada de timp ce depaseste capacitatea consultantilor/ autoritatilor contractante/ operatorilor de a estima o valoare contractuala reala, care sa reflecte evolutia in timp a elementelor ce compun, in mod determinant, pretul contractului. Mai mult, din practica, reiese faptul ca documentatiile tehnico-economice care stau la baza stabilirii valorii contractului de proiectare si executie/executie sunt, de cele mai multe ori, „depasite” la momentul lansarii procedurii de atribuire, cu atat mai mult la momentul semnarii contractului, astfel incat executantul este pus in situatia de a se incadra in valoarea estimata cu ani in urma, valoare ce nu mai corespunde situatiei actuale si nu poate fi modificata, datorita lipsei unor prevederi in acest sens.
Ca urmare a sesizarilor primite de pe piata, conducerea ANAP a decis emiterea unui act normativ care sa clarifice o serie de aspecte referitoare la ajustarea pretului contractului de achizitie publica/sectoriala, cu scopul asigurarii unui cadru transparent, previzibil si unitar, atat pentru participarea operatorilor economici interesati la proceduri de atribuire a contractelor de achizitie publica/sectoriala, cat si pentru asigurarea aplicarii de catre autoritatile/entitatile contractante pe parcursul executarii contractelor a unui tratament unitar pentru aceleasi situatii de fapt, precum si evitarea unor interpretari care contravin principiilor din materia achizitiilor publice/sectoriale. In consecinta, Instructiunea nr. 2 a presedintelui Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice privind ajustarea pretului contractului de achizitie publica/sectoriala, a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 32 din 11 Ianuarie 2019. Pentru a consulta actul normativ, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADLicente bimghid_proiectare

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 146 (Octombrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere