Agenda Constructiilor
Sambata, 08 August 2020
Home - Stiri - Actualitatea interna - CEZ doneaza aproape 800.000 de lei comunitatii, prin Crucea Rosie
CEZ doneaza aproape 800.000 de lei comunitatii, prin Crucea Rosie
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 15 Apr 2020 12:00
CEZ alimenteaza reteaua sa de #energiepentrubine, implicandu-se activ in lupta impotriva COVID-19, cu donatii de echipamente medicale si hrana pentru sprijinirea celor mai vulnerabile categorii de oameni (personalul medical din spitale si persoanele varstnice) din judetele Caras-Severin, Constanta, Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman si Valcea.
Crucea Rosie Romana, Unifarm, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova si Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Jiu sunt entitatile care vor fi sprijinite de Grupul CEZ in Romania.
Cei 795 152 lei donati de CEZ se vor transforma in alimente de baza pentru batranii din Oltenia si partial Muntenia, prin colaborarea cu Crucea Rosie filialele Arges, Gorj, Dolj, Mehedinti, Valcea, Olt si Teleorman, echipamente de protectie pentru personalul medical din toate cele 9 judete in care compania isi desfasoara activitatea, in parteneriat cu Unifarm, achizitia unor echipamente de protectie, produse sanitare si reconditionarea unor instrumente medicale, in beneficiul pacientilor Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Craiova si achizitia unui aparat de testare COVID -19 si a unor seturi de teste pentru Spitalul Judetean de Urgenta Targu Jiu.
„Comunitatea a fost intotdeauna in centrul activitatii noastre iar in aceasta perioada, mai mult ca oricand, tinem sa-i oferim sprijinul nostru. Ramanem la fel de implicati si responsabili pentru structurile de furnizare, productie si distributie de energie pe care le operam care creeaza nu doar o retea operationala, ci si una de #energiepentrubine. Ne bucuram sa putem oferi din energia noastra comunitatii, partenerilor, clientilor si colegilor care ne demonstreaza zilnic ca #energiavinedelaoameni”, a declarat Ondrej Safar, Country Manager CEZ Romania.
Alimente de baza pentru 1750 de varstnici vulnerabili in perioada Sarbatorilor Pascale
Anul acesta, gesturile de apropiere, vizitele si timpul petrecut alaturi de seniori trebuie inlocuite cu actiuni responsabile menite sa-i protejeze si sa le ofere confort.
In apropierea Sarbatorilor Pascale, Grupul CEZ in Romania va oferi alimente de baza pentru 1750 de varstnici, alimente ce vor fi distribuite prin intermediul partenerului Crucea Rosie Romana - filialele Arges, Gorj, Dolj, Valcea, Mehedinti, Teleorman si Olt, dar si cu sprijinul birourilor sociale ale primariilor din comunitatea CEZ.
In total, la nivel regional vor fi acordate peste 17 500 kg de alimente in valoare de cca. 171 500 lei.
Beneficiarii sunt persoane varstnice de peste 65 de ani, fara familie, cu probleme medicale si sociale, iar pachetele alimentare le vor asigura hrana necesara nu doar de sarbatori, ci si pentru urmatoarele doua saptamani.
„Fidela misiunii sale umanitare, Crucea Rosie Romana este greu incercata in aceste zile si lupta pentru a face fata nevoilor persoanelor vulnerabile, batranilor singuri si fara posibilitati materiale. De aceea, apreciem spiritul de solidaritate umana de care au dat dovada partenerii nostri de la CEZ”, au afirmat intr-o declaratie comuna reprezentantii filialelor Crucea Rosie (Arges, Gorj, Dolj, Valcea, Mehedinti, Olt si Teleorman).
Echipam eroii din prima linie de lupta impotriva COVID- 19 din cele 9 judete CEZ
Colaborarea Grupului CEZ in Romania cu partenerul comercial Unifarm se va materializa in perioada imediat urmatoare prin achizitia de masti si combinezoane pentru cadrele medicale din spitalele judetene din urmatoarele resedinte de judet:
- Resita - 53 190 lei;
- Constanta - 53 190 lei;
- Slatina - 53 190 lei;
- Targu Jiu, Ramnicu Valcea si Craiova - 159 570 lei;
- Drobeta Turnu Severin, Alexandria si Pitesti - 159 570 lei.
Valoarea totala a donatiei este de 478 710 lei.
„Unifarm se alatura campaniei de donare de materiale de protectie catre spitale, initiata de Grupul CEZ in Romania. Ne bucuram sa sprijinim astfel de initiative”, au declarat reprezentantii Unifarm.
Echipamente medicale noi si echipamente reconditionate pentru doua dintre institutiile medicale mari din tara: Spitalele Judetene de Urgenta din Craiova si Targu Jiu
Sectorul medical s-a numarat intotdeauna printre beneficiarii proiectelor de responsabilitate sociala derulate de Grupul CEZ in Romania in cei 15 ani de cand activeaza in piata romaneasca.
Actul medical trebuie sa ramana unul de calitate cu atat mai mult in timpul unei pandemii. Pe langa priceperea medicilor, echipamentele medicale joaca un rol crucial pentru pacientii din spitale.
Astfel, una dintre donatiile CEZ se va concretiza prin intermediul Asociatiei pentru Chirurgie Toracica Moderna in Craiova, cu ajutorul careia Sectia de Chirurgie Toracica a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Craiova va beneficia de:
- un sistem de producere apa sterila pentru instrumentarul endoscopic (bronhoscopie) si chirurgical, in valoare estimata de 7 260 lei;
- repararea videobronhoscopului Olympus - cost estimativ de 9 680 lei; aparatul deserveste 5 judete ale Olteniei (2,5 milioane locuitori), dar este utilizat frecvent si pentru pacientii din alte zone ale tarii (judetele Alba, Teleorman, Constanta, Ialomita, Bucuresti, Brasov); Echipamentul este utilizat anual in medie de 200 pacienti, salvand viata a jumatate dintre ei in fiecare an;
- echipamente de protectie pentru personalul medical, cate 1000 de bucati masti, viziere, halate chirurgicale, combinezoane, ochelari) - cost estimativ 14 530 lei;
- aproximativ 300 de materiale sanitare pentru urgente (fire de sutura, comprese, pansamente, medicamente, staplere chirurgicale) - cost estimativ 17 036 lei.
„Acest parteneriat constituie un sprijin imens pentru indeplinirea obiectivelor actuale in contextul pandemiei cu Covid-19 pentru: protejarea personalului medical si a pacientilor, continuarea activitatii operatorii in conditii de maxima siguranta, dar si pentru sprijinirea pacientilor aflati in dificultate financiara pentru continuarea tratamentului dupa externare”, a declarat Conf. Univ. Dr. Alin-Dragos Demetrian, Seful Clinicii de Chirurgie Toracica a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova.
Un alt spital important din Oltenia, Spitalul Judetean de Urgenta Targu Jiu va beneficia in perioada imediat urmatoare de sprijin financiar pentru achizitia unui laborator (aparat) de testare in masa COVID-19 de tip PCR (care poate fi folosit pentru diagnosticul mai multor boli infectioase), precum si de 1000 de teste COVID-19, prin intermediul donatiei efectuate de Grupul CEZ in Romania catre Asociatia Oamenilor de Afaceri Gorjeni 2017. Investitia totala este de 96 436 lei.
 
COVID-19VideoConfAC-iulallbimAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
rigips
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
hilti

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
econet
AHK 2018
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere