Agenda Constructiilor
Sambata, 25 Mai 2019
CATERPILAR
Home - Stiri - Actualitatea interna - GUVERN: Aprobare Strategie Nationala de Dezvoltare Durabila a Romaniei 2030
GUVERN: Aprobare Strategie Nationala de Dezvoltare Durabila a Romaniei 2030
Actualitatea interna Publicat de Cosmin Dincu 13 Nov 2018 07:00
Guvernul Romaniei a aprobat, in sedinta din data de 9 noiembrie 2018, Strategia Nationala pentru Dezvoltarea Durabila a Romaniei 2030 (SNDDR). Documentul a fost realizat sub coordonarea Departamentului pentru Dezvoltare Durabila. In spatele formei finale a strategiei se afla o consultare publica extinsa, dupa cum informeaza un comunicat al Executivului.
„Ma bucura nespus faptul ca Strategia pentru Dezvoltarea Durabila a Romaniei 2030, la care am lucrat mai mult de un an, a fost aprobata de Guvern. Am incercat sa implicam cat mai multe categorii sociale, sa aducem impreuna diferite viziuni si argumente, astfel incat sa obtinem acest cadru de dezvoltare. Munca depusa alaturi de colegii mei din departament nu a fost usoara. In schimb, am avut mereu motivatie si energie, deoarece am stiut ca sustenabilitatea este singura solutie pentru generatiile viitoare”, a declarat László Borbély, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabila.
Potrivit comunicatului, Strategia Nationala pentru Dezvoltarea Durabila a Romaniei 2030 ofera principalele directii de actiune pentru implementarea Agendei 2030, asumata de 193 de state la Adunarea Generala ONU din 2015. Consilierul de stat László Borbély sustine ca adoptarea strategiei era esentiala pentru Presedintia Romaniei la Consiliul Uniunii Europene.
„Dezvoltarea durabila va fi o prioritate pentru Presedintia Romaniei la Consiliul Uniunii Europene. Strategia adoptata in sedinta Guvernului din 9 noiembrie 2018 ne ajuta si mai mult in demersul de a coordona implementarea Agendei 2030, nu doar la nivel national, dar si european. Uniunea Europeana isi doreste sa ramana lider global in implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabila. In acest context favorabil, Romania are sansa unica sa fie un adevarat hub regional al dezvoltarii durabile”, a mai spus consilierul de stat.
Cele 17 obiective ale SNDDR inglobeaza trei piloni esentiali: dezvoltare economica, echitate sociala si mediu. Mai mult, documentul propune si infiintarea unui cadru institutional: Comitetul Interdepartamental pentru Dezvoltare Durabila, condus de prim-ministru; nuclee pentru dezvoltare durabila, in fiecare institutie relevanta; Consiliul Consultativ pentru Dezvoltare Durabila, format din specialisti; sprijinirea formarii unei coalitii pentru dezvoltare durabila din reprezentantii societatii civile.
„In fiecare zi incercam, prin actiunile noastre, sa ajungem mai aproape de indeplinirea celor 17 obiective. Astazi, am facut un pas mare, dar drumul dezvoltarii sustenabile continua. Urmatoarea etapa va fi finalizata atunci cand vom realiza planul de actiune. Provocarea este sa cream o masa critica a majoritatii cetatenilor Romaniei care sa sustina acest project. Vom reusi acest lucru prin deschiderea catre cetateni si prin formarea cadrului institutional pe care il propunem in strategie”, a subliniat László Borbély.
Strategia Nationala pentru Dezvoltarea Durabila a Romaniei 2030 poate fi accesata aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACAD

Autentificare

Revista TOP-Agenda Constructiilor nr. 142 (Mai 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2019
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023