Agenda Constructiilor
Joi, 04 Iunie 2020
Home - Stiri - Actualitatea interna - MDRAP: 22 milioane euro pentru constructie camin studentesc si bazin de inot
MDRAP: 22 milioane euro pentru constructie camin studentesc si bazin de inot
Actualitatea interna Publicat de Cosmin Dincu 02 Sep 2019 07:00
In zilele de 28 si 29 august 2019, in temeiul art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, republicata, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) a adus la cunostinta publicului textul a doua proiecte de acte normative: Hotarare a Guvernului (HG) pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investitii „Reabilitare, modernizare, dotare si extindere bazin de inot, municipiul Drobeta-Turnu Severin”, respectiv Hotarare a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investitii „Construire camin studentesc – Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» din Iasi”.
Conform notei de fundamentare a primului proiect de HG, valoarea totala  a investitiei, ce presupune interventii asupra bazinului de inot existent, din municipiul Drobeta-Turnu Severin, este de 58,16 milioane de lei (inclusiv TVA), din care pentru constructii-montaj se vor aloca 35,27 milioane de lei. Judetul Mehedinti va finanta, din venituri de la bugetul local, cheltuielile totale in suma de 596.502,44 lei (inclusiv TVA), constituite din: cheltuieli pentru obtinerea si amenajarea terenului, cheltuieli pentru asigurarea utilitatilor, cheltuieli pentru obtinerea de avize, acorduri si autorizatii, cheltuielile aferente executiei efective a lucrarilor pentru asigurarea si racordarea la utilitatile aferente obiectivului de investitii: energie electrica, apa, canal, gaze sau alt tip de combustibil utilizat si salubritate, conform prevederilor art. 4 alin. (2) din Anexa nr. 3 la Ordonanta Guvernului nr. 25/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, cheltuieli aprobate prin Hotararea Consiliului Judetean Mehedinti nr. 75/2019 si prevazute in devizul general aferent obiectivului. Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice va asigura finantarea cheltuielilor aferente construirii obiectivului de investitii prin Programul national de constructii de interes public sau social derulat de CNI – SA in conformitate cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 25/2001 privind infiintarea Companiei Nationale de Investitii CNI – SA, aprobata cu modificari prin Legea nr. 117/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.
In cazul constructiei caminului studentesc de la Universitatea Al. I. Cuza – Iasi, nota de fundamentare informeaza ca acesta va avea un regim de inaltime S+D+P+5E, valoarea totala a investitiei fiind estimata la 46.837.144,29 lei. Universitatea in cauza va finanta, din venituri proprii, cheltuielile totale in suma de 1.521.967,59 lei (inclusiv TVA), constituite din: cheltuieli pentru amenajarea terenului – demolare sala, cheltuieli pentru asigurarea utilitatilor, cheltuieli pentru proiectare si asistenta tehnica – proiect demolare sala existenta, cotele aferente datorate Inspectoratului de Stat in Constructii si Casei Sociale a Constructorilor, precum si cheltuielile aferente executiei efective a lucrarilor pentru asigurarea si racordarea la utilitatile aferente obiectivului de investitii: energie electrica, apa, canal, gaze sau alt tip de combustibil utilizat si salubritate, conform prevederilor art. 4 alin. (2) din Anexa nr. 3 la Ordonanta Guvernului nr. 25/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, cheltuieli aprobate prin Hotararea Universitatii Al. Ioan Cuza nr. 2/05.02.2019. Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice va asigura finantarea cheltuielilor aferente construirii obiectivului de investitii prin Programul national de constructii de interes public sau social derulat de CNI – SA in conformitate cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 25/2001 privind infiintarea Companiei Nationale de Investitii CNI – SA, aprobata cu modificari prin Legea nr. 117/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.
Propunerile, sugestiile sau opiniile cu valoare de recomandare privind proiectele de acte normative supuse dezbaterii publice pot fi transmise pe adresa Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Bd. Libertatii, nr. 16, Latura Nord, sector 5, Bucuresti, la adresa de e-mail: Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza in termen de 10 zile calendaristice de la publicarea anunturilor. Pentru a descarca proiectele de HG, cu note de fundamentare si anexe, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelALLBIMC4E FORUMACADCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere