Agenda Constructiilor
Joi, 25 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Actualitatea interna - MDRAP vrea sa atraga fonduri europene de peste 30 miliarde de euro pana in 2020
MDRAP vrea sa atraga fonduri europene de peste 30 miliarde de euro pana in 2020
Actualitatea interna Publicat de Cosmin Dincu 06 Aug 2018 07:58
Viceprim-ministrul Paul Stanescu, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, a sustinut, la data de 3 august 2018, o conferinta in care a prezentat bilantul activitatilor desfasurate de MDRAP in primul semestru din anul 2018, dupa cum se arata intr-un comunicat al ministerului de resort. 
Pe scurt, din bilantul prezentat de Paul Stanescu rezulta ca, la capitolul „dezvoltare regionala”, MDRAP isi propune sa atraga, prin POR, circa 72,5% din fondurile alocate (cota aferenta sumei de peste 30 miliarde euro) pana in anul 2020, iar la 31 decembrie 2023 absorbtia sa fie de 100%. La „dezvoltarea teritoriului si lucrari publice”, PNDL 1, care se va incheia in 2019 si care dispune de 18 miliarde lei credite de angajament, include 5.506 de obiective de investitii finantate, din care 51% (sau 2.782 de obiective) sunt finalizate. PNDL 2, cu derulare pana in 2020, se axeaza pe asa-numitul pachet 10S: sanatate, educatie, apa - canalizare, energie termica si electrica, inclusiv iluminat public, transport/drumuri, salubrizare, cultura, culte, locuire si sport. In acest caz, creditele de angajament totalizeaza 30 miliarde lei, 6.732 obiective de investitii au primit finantare pana in prezent si alte 6.621 contracte de finantare au fost semnate. La acelasi capitol, viceprim-ministrul a mentionat activitatea CNI SA, care se distinge prin 58 de contracte incheiate pentru obiective de investitii noi, cu peste 760 milioane de lei valoare totala, in timp ce 223 de obiective de investitii se afla in diverse stadii de executie. De asemenea, ANL are actualmente in executie 2.106 unitati locative, din care 217 unitati locative cu grad de executie de 95%. In fine, pentru componenta de administratie publica centrala si locala, prin Programul Operational Capacitate Administrativa (POCA), beneficiind de o alocare financiara de 658,29 milioane de euro, s-au contractat 163 de proiecte cu o valoare totala eligibila de peste 218 milioane de euro.
Autoritatile locale beneficiaza de sprijinul MDRAP pentru lansarea de proiecte in folosul comunitatilor
Cu ocazia prezentarii bilantului, vicepremierul s-a referit pe larg la fiecare din cele trei mari domenii de politici publice ale ministerului (dezvoltare regionala; dezvoltarea teritoriului si lucrari publice; administratie publica centrala si locala), subliniind ca, „la nivelul institutiei noastre, se considera prioritara acordarea de sprijin autoritatilor administratiei publice locale pentru implementarea de proiecte concrete in beneficiul cetatenilor, dezvoltarea infrastructurii locale prin intermediul Programului National de Dezvoltare Locala si absorbtia fondurilor europene”.
„Prin toate aceste activitati, dupa cum este mentionat si in Programul de Guvernare 2018-2020, Guvernul Romaniei si MDRAP incurajeaza investitiile si isi propun, ca principal obiectiv, cresterea competitivitatii economice si imbunatatirea conditiilor de viata ale comunitatilor locale si regionale, precum si sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri, a infrastructurii si a serviciilor oferite cetatenilor”, a declarat viceprim-ministrul Paul Stanescu.
Prin intermediul acestor activitati si programe, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice defineste si implementeaza cadrul strategic si legislativ pentru dezvoltarea regionala si teritoriala echilibrata a Romaniei, contribuie la realizarea obiectivelor europene si nationale in ceea ce priveste coeziunea economica si sociala a teritoriului national, sprijina investitiile in domeniile sale de activitate si contribuie la imbunatatirea calitatii serviciilor publice furnizate cetatenilor, se mai precizeaza in comunicat. Pentru a descarca bilantul la sase luni al MDRAP, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
ness project
viarom
MAKITA
rigips
leviatan
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
CDS
EDIT-Structural
Ubitech
concelex
theda mar
strabag nivel 1
siniat
CONCEPT STRUCTURE
quadratum

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
econet
top 500
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander