Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Actualitatea interna - MFE: Un miliard de euro fonduri europene urmeaza sa intre in trezorerie in 2020
MFE: Un miliard de euro fonduri europene urmeaza sa intre in trezorerie in 2020
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 31 Dec 2019 12:35
Fonduri de un miliard de euro vor intra in trezoreria statului in 2020, in contextul in care nu exista riscuri de pierdere a fondurilor europene, a precizat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Bolos, in sedinta Guvernului de ieri.
"La final de 2019, avem zero decomitere la nivelul tuturor programelor operationale. Suma de un miliard de euro a fost transmisa la Comisie pentru decontare si va urma sa intre in trezorerie si in conturile noastre de la BNR", a spus ministrul.
Referitor la riscul de pierdere a unor fonduri europene de 557 milioane de euro mentionat anterior de guvernanti, Marcel Bolos a precizat ca a fost realizata in avans suma de 466 milioane de euro, care va intra in contul anului 2020.
In ceea ce priveste principalele programe europene aflate in implementare care intampinau dificultati, ministrul Fondurilor Europene a precizat ca au fost rezolvate in mare parte.
"Pe proiectele pe care le-am avut pe infrastructura de apa si canalizare, am avut doua acte normative pe care le-am adoptat pana in prezent. Este vorba de o hotarare de guvern si o ordonanta de urgenta prin care am rezolvat partea de cofinantare a acestor proiecte de infrastructura. Ele vizau un numar de peste 617 localitati si 4,4 milioane de locuitori preponderent din zona rurala, care urmau sa beneficieze de aceste servicii de alimentare cu apa. Valoarea celor 23 de proiecte care erau oarecum intarziate era de 4,2 miliarde euro. Din acestea, am semnat pana in prezent patru contracte, pentru judetele Satu Mare, Olt si Buzau - pentru care am semnat contracte in valoare de un miliard de euro", a spus Marcel Bolos.
Ministrul a mai precizat ca in prezent sunt probleme cu aplicatiile de finantare ale judetelor din Regiunea de Nord Vest, dar si cele din Regiunea de Sud, dar proiectele respective sunt in plan a fi transmise catre Comisia Europeana pentru finantare in 2020.
MFE a anuntat, luni, ca, in prezent, rata de absorbtie a fondurilor europene este 36%, fata de media UE, care este de 39%, in timp ce valoarea sumelor primite de tara noastra de la Comisia Europeana a depasit 11 miliarde euro.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
theda mar
quadratum
Ubitech
leviatan
Acvatot 2019
strabag nivel 1
noark
ness project
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
viarom
MAKITA
concelex
ERBASU CONSTRUCT
CDS

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander