Agenda Constructiilor
Duminica, 25 Septembrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Actualitatea interna - Mugur Isarescu, BNR: Nu cred ca economia romaneasca va intra in recesiune
Mugur Isarescu, BNR: Nu cred ca economia romaneasca va intra in recesiune
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 13 Mai 2022 09:28
Economia Romaniei nu se afla si nu va intra in recesiune, anul acesta fiind posibila o crestere economica de 2%, a declarat, joi, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, la conferinta de prezentare a Raportului asupra inflatiei.
 "Nu suntem (in recesiune - n. r.) si nu cred ca economia romaneasca va intra in recesiune, dar o activitate economica in jur de 2%, 2 si ceva la suta, cam cat gasim si in rapoartele Fondului si ale Bancii Mondiale cred ca acolo vom ajunge. Mai depinde si de anul agricol. Nu suntem in recesiune...Nu ne pregatim de nimic negru. Lucrurile sunt inca sub control. Avem o problema majora in domeniul fiscalitatii, trebuie sa o rezolvam - domeniul fiscalitatii, ca acolo sunt presiunile cele mai mari - si de ea trebuie sa ne ocupam", a spus Isarescu, intrebat daca Romania va intra in recesiune.
El a adaugat ca productia si industria functioneaza si "nu se astepta ca Romania sa ajunga exportatoare neta de servicii".
"Avem deficit pe partea comerciala, din pacate si la produsele agricole, dar poate sa fie explicat si prin importul de tehnologie. Dar nu. Multe dintre importurile pe care le face Romania se fac in orasele mari si bogate ale tarii (...) Uitati-va la promotiile de Craciun! Nu gasesti un produs romanesc acolo. Asa vrem sa traim. Calatoriile in strainatate. Nu spun ca e rau. Toata lumea visa la asta, dar asta este o realitate. Dar sa ajungem noi sa fim exportator net, adica sa avem surplus in servicii datorita transportului international eu nu visam. Deci, mai multe parti ale economiei merg. Nu sunt pregatit acum sa va dau toate datele, dar economia merge. Avem o problema majora: 26 -27% din PIB venituri bugetare nu au cum sa acopere cheltuieli de 40 - 40 si ceva la suta 'a la longue'. Si se intampla de cand am fost premier, deci le stiu pe dinafara. Acelasi tip de discutii, incercam sa luam de acolo sa o impingem acolo. Acolo e o problema structurala. Deci, economia inca merge", a afirmat Mugur Isarescu.
 
AUTODESKTERAPLASTALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
Ubitech
leviatan
hilti
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
FRONTALE
rigips
MAKITA
strabag nivel 1
BMI_Icopal
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere