Agenda Constructiilor
Vineri, 31 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - USR PLUS: Amendamente respinse la programul Anghel Saligny de 50 miliarde lei
USR PLUS: Amendamente respinse la programul Anghel Saligny de 50 miliarde lei
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Elena Icleanu 29 Sep 2021 10:58
Senatorii PSD, PNL si UDMR din cadrul Comisiei de Buget Finante au respins amendamentele propuse de USR PLUS care ar fi asigurat cheltuirea judicioasa si transparenta a celor 50 de miliarde de lei din cadrul programului Anghel Saligny, propus de guvern, informeaza un comunicat USR PLUS.
Comisia pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital a dezbatut marti, 28 septembrie 2021, Proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului National de Investitii „Anghel Saligny”, fiind discutat atat proiectul ordonantei, cat si amendamentele depuse de catre USR PLUS.
Desfasurarea dezbaterilor precum si votul pe amendamente au reconfirmat ca USL functioneaza inca foarte bine in Senat, atat in plen cat si in comisii. Senatorii PSD, PNL si UDMR au sustinut cu cerbicie ca programul nu poate fi imbunatatit prin criterii de transparenta si cheltuire judicioasa a banului public iar votul a fost unul clar, pentru adoptarea OUG in forma initiata de Guvern.
"Ca ii spunem Anghel Saligny sau ii spunem altfel, proiectul, in forma actuala este tot un PNDL si nu este cu nimic diferit fata de precedentele doua programe, in care banii destinati investitiilor au fost deturnati de diferiti actori politici, cu orice alt interes, numai cel al cetateanului nu. Nu este lucru care sa fie o surpriza, aceste chestiuni fiind confirmate de reportaje care au aratat cat de prost au fost realizate obiectivele de investitii, uneori chiar deloc", a declarat Senatorul USR PLUS Claudiu Muresan, presedintele Comisiei de buget finante.
Senatorii PSD au fost de acord cu faptul ca trebuie "avuta mare grija cu felul in care se va desfasura programul Anghel Saligny, fiind necesar sa existe verificari la obiectivele de investitii" dar, in cele din urma, senatorii PSD au sfarsit prin a vota cot la cot cu partenerii liberali impotriva amendamentelor care exact asta urmareau: niste reguli clare, criterii de eligibilitate, mecanisme de desfasurare si transparenta atat de necesara verificarii obiectivelor de investitie.
In final, vicepresedintele Comisiei, senatorul PNL Ciprian Pandrea a propus votarea in bloc a amendamentelor USR, care au fost respinse. Comisia pentru buget, finante din Senat a intocmit un Raport de admitere cu amendamente respinse si votat cu majoritate (9 voturi pentru, 3 impotriva), mai arata comunicatul USR PLUS.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
man and machineALLBIMTERAPLASThiltiVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
CDS
MAKITA
Acvatot 2019
strabag nivel 1
theda mar
BALTIC
BMI_Icopal
rigips
Ubitech
viarom
CONCEPT STRUCTURE
CELCO 2020
leviatan
FRONTALE
leviatan

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023