Agenda Constructiilor
Vineri, 03 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - Consiliul Concurentei propune noi reguli in sanctionarea faptelor anticoncurentiale
Consiliul Concurentei propune noi reguli in sanctionarea faptelor anticoncurentiale
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Elena Icleanu 04 Dec 2019 07:59
Consiliul Concurentei analizeaza implementarea unui nou proiect pentru punerea in aplicare a instructiunilor privind individualizarea sanctiunilor pentru contraventiile prevazute la art. 55 din Legea concurentei nr. 21/1996, ce vor fi adoptate printr-un Ordin al presedintelui autoritatii. Proiectul a fost in dezbatere publica, rezultatele procedurii urmand a fi publicate in perioada urmatoare.
Odata cu intrarea in vigoare a noilor instructiuni, vechiul Ordin emis in acest sens, aflat in vigoare din noiembrie 2016, de abroga.
Noua instructiune mentine principiul de baza al sanctiunii cu un procent din cifra de afaceri din anul financiar anterior sanctionarii, in functie de gravitatea faptelor si durata in care se stabileste ca s-a incalcat legea. Fata de instructiunea veche, noul Ordin prevede includerea de sanctiuni si pentru contraventiile savarsite in domeniul concentrarilor economice de catre o persoana nerezidenta, asa cum este definita aceasta la art. 55 alin. (5) din lege. In cazul acestora, cifra de afaceri la care se aplica amenda se inlocuieste cu suma urmatoarelor venituri: cifra de afaceri realizata de catre fiecare dintre intreprinderile inregistrate in Romania, controlate de contravenient; veniturile obtinute din Romania de catre fiecare dintre intreprinderile nerezidente controlate de contravenient; veniturile proprii obtinute din Romania de catre contravenient si inregistrate in situatiile financiare individuale ale acestuia. In plus, proiectul stabileste baze de calcul ale amenzilor si pentru societatile de asigurari si pentru cele de leasing financiar, in cazul carora cifra de afaceri este irelevanta in dimensiunea business-ului.
Noua instructiune aduce clarificari si in cazul circumstantelor atenuante care pot reduce nivelul de baza al amenzii aplicate. 
 
Modificari privind conditiile de acordare a tratamentului favorabil
La capitolul IV, privind acordarea unui tratament favorabil intreprinderilor care recunosc savarsirea unei fapte anticoncurentiale, Consiliul Concurentei nu va mai transmite solicitari...

Pentru a continua lectura articolului in format complet
va rugam sa optati pentru
AUTENTIFICARE sau ABONARE STIRI

Va multumim! 

 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 

PAGINA PERZONALIZATA

ALLBIMACADTeraSteelCOVID-19
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere