Agenda Constructiilor
Vineri, 05 Martie 2021
 
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - DELOITTE a asistat TeraPlast la vanzarea diviziei de otel catre grupul Kingspan
DELOITTE a asistat TeraPlast la vanzarea diviziei de otel catre grupul Kingspan
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 31 Iul 2020 14:26
Deloitte Romania a asistat Grupul TeraPlast, cel mai mare producator roman de materiale de constructii, in vanzarea diviziei de otel catre grupul irlandez Kingspan, lider global in industria materialelor de termoizolare si de anvelopare a cladirilor, care era deja prezent in Romania. Tranzactia se refera la intreaga participatie detinuta de TeraPlast in fabricile de panouri termoizolante TeraSteel din Romania si din Serbia si in producatorul de tigla metalica Wetterbest. Tranzactia este supusa aprobarii autoritatilor in domeniul concurentei. Valoarea diviziei vandute este evaluata la 410 milioane de lei, iar pretul final va fi stabilit prin ajustarea acestei valori cu datoriile nete si capitalul de lucru.
„Apreciem profesionalismul si implicarea echipei Deloitte. Calitatea rapoartelor furnizate a contribuit semnificativ la succesul acestei tranzactii. Am avut alaturi un partener care a inteles obiectivul nostru de a aduce plus-valoare actionarilor TeraPlast”, a declarat Ioana Birta, CFO TeraPlast.
Echipa de consultanta financiara a Deloitte Romania a fost condusa de Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanta Financiara, asistat de Ioana Boca, Director, si a fost alcatuita din Miruna Ciocea, Manager, Ionut Vasilescu, Manager, si Radu Constantin, Senior Associate. De asemenea, o echipa de servicii fiscale coordonata de Dan Badin, Partener Servicii Fiscale, din care au facut parte Ioana Nastase, Senior Manager, si Andreea Maruntelu, Senior Consultant, a oferit consultanta in cadrul proiectului.
„Aceasta tranzactie a fost un proiect complex, data fiind amploarea ei si faptul ca vizeaza active din mai multe tari. Echipa noastra a lucrat cu managementul TeraPlast in mai multe etape si pe o perioada de mai multe luni. Aceasta colaborare stransa a fost benefica atat in pregatirea rapoartelor specifice acestui tip de tranzactie, cat si in facilitarea discutiilor cu potentialii investitori”, a declarat Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanta Financiara, Deloitte Romania.
Cu o echipa de 50 de experti, Deloitte este unul dintre cei mai importanti furnizori din Romania de servicii de consultanta financiara pentru companii locale si multinationale din mediul privat si din cel public. In 2019, echipa de consultanta financiara a Deloitte Romania a fost implicata in peste 100 de proiecte complexe prin intermediul tuturor liniilor de servicii.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 

PAGINA PERZONALIZATA

VideoConfAC-iulAUTODESKgamma_2021TERAPLASTALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
hidroplasto
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
strabag nivel 1
cv water 2021
rigips
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
AICPS_30
AHK 2018
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere