Agenda Constructiilor
Joi, 29 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - FIC: Schimbarile structurale adoptate de Parlament vor adanci deficitul la 11%
FIC: Schimbarile structurale adoptate de Parlament vor adanci deficitul la 11%
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Elena Icleanu 23 Sep 2020 13:48
Pentru ca Romania sa aiba un viitor economic care sa transcenda ciclurilor electorale, intr-o perioada in care criza sanitara a produs turbulente in economie si in randul companiilor, cel mai responsabil gest din partea institutiilor cu putere de legiferare ar fi sa asigure o constructie bugetara care sa garanteze revenirea economica, potrivit Consiliului Investitorilor Straini (FIC).
"Schimbarile structurale pe care masurile recent adoptate de Parlament le vor avea in constructia bugetara vor genera, conform BNR, cel mai mare deficit din ultimii ani: -11% din PIB, cu impact asupra capacitatii Romaniei de a avea acces la sume importante din fondurile europene si pot aduce schimbari din partea agentiilor de rating internationale. Problema majora a unui deficit bugetar atat de mare este dificultatea sau chiar imposibilitatea finantarii acestuia pe pietele financiare", potrivit FIC.
In plus aceste masuri, ar putea declansa revizuirea ratingului de tara pentru Romania, prin urmare, cresterea in continuare a costului datoriei publice ceea ce ar genera un efect negativ asupra intregii economii romanesti, mai ales in absenta unei strategii de rambursare credibile. Astfel, competitivitatea Romaniei va fi slabita chiar din interior, iar recastigarea pozitiilor de avantaj pierdute vor aduce costuri suplimentare pe termen mediu.
Oamenii de afaceri mai arata ca Romania se afla deja sub procedura de deficit excesiv si trebuie sa prezinte in aceasta luna Comisiei Europene o strategie de consolidare fiscala, precum si Planul National de Relansare si Rezilienta care sa fundamenteze alocarea si finantarea din partea Uniunii Europene.
"Conlucrarea tuturor factorilor de decizie Parlament, Guvern, Presedinte, si luarea in considerare a tuturor acestor aspecte, atunci cand agenda publica impune adoptarea unor masuri ce pot afecta intreaga societate este, in opinia noastra, singura cale de rezolvare a problemelor ce stau in fata redresarii economice a Romaniei", mai spun reprezentantii FIC.
***
Consiliul Investitorilor Straini (FIC) reuneste cei mai importanti investitori cu capital strain din Romania, peste 120 dintre cele mai mari companii din tara, cu o cifra de afaceri cumulata care reprezinta o cincime din economie si care au o contributie semnificativa la bugetul de stat. In cei peste 20 ani de la infiintarea organizatiei, companiile membre FIC au sustinut intotdeauna importanta dialogului intre comunitatea de afaceri si autoritati.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19ALLBIMVideoConfAC-iulelmas_1octAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
rigips
Acvatot 2019
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala
hilti
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
AICPS_30
AHK 2018
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere