Agenda Constructiilor
Miercuri, 27 Ianuarie 2021
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - ROCA Investments isi dubleaza capitalul social si se implica in noi afaceri
ROCA Investments isi dubleaza capitalul social si se implica in noi afaceri
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 28 Iul 2020 13:56
ROCA Investments, parte din Impetum Group, o solutie de capital, parteneriat si management pentru consolidarea afacerilor romanesti aflate in impas, dar care au un viitor valid, anunta incheierea cu succes a primei etape din procesul de dublare a capitalului social propusa pentru acest an.
Obiectivul companiei este de a-si majora capitalul social in doua etape succesive. Tocmai a fost incheiata cu succes prima etapa, cea destinata actionarilor fondatori, care a insemnat majorarea capitalului social al societatii cu 30,38 milioane lei (6,3 milioane euro), pana la 91,13 milioane lei (18,9 milioane euro). Capitalul subscris va fi folosit in exclusivitate pentru a investi in noi companii, in contextul in care obiectivul ROCA Investments este de a duce companii romanesti la urmatorul nivel, sustinandu-le in acelasi timp sa depaseasca aceasta perioada dificila pentru economia romaneasca, cauzata de pandemie.
A doua etapa a majorarii urmeaza sa fie demarata in septembrie, cu intentia de a fi cooptati actionari noi.
Aceasta majorare de capital face parte dintr-un plan mai amplu al ROCA Investments de a-si creste anvergura implicarii in economia nationala, prin investitii in mai multe companii, intr-o perioada dificila pe plan economic, in contextul in care solutiile existente pe piata pentru IMM-uri sunt insuficiente, ineficiente si neadaptate realitatii economice.
”Succesul acestei primei etape, in care actionarii au subscris integral, este o declaratie de sustinere pentru acest proiect”, considera Rudi Vizental, CEO-ul ROCA Investments.
Modelul de business ROCA Investments, bazat pe granularitate si pe diversificarea domeniilor de activitate ale companiilor in care se implica, asigura o buna profitabilitate per ansamblu si se dovedeste a fi rezistent la criza.
„E un moment in care cei multi investitori prefera sa fie pasivi si precauti, sa astepte ca aceasta perioada de incertitudine sa treaca. Dar pentru noi e un moment de actiune. Le suntem recunoscatori actionarilor pentru modul in care au acceptat aceasta abordare, pentru ca se implica si pentru ca ne sustin. Aceasta majorare ne obliga sa actionam si mai hotarat, pentru a ne indeplini misiunea pana la capat. Va urma o perioada dificila pentru multe companii romanesti; ROCA isi asuma sa contribuie relevant la consolidarea economiei nationale”, a afirmat Rudi Vizental.
Un alt obiectiv al ROCA Investments, strans legat de operatiunea de majorare de capital, este de a-si dubla portofoliul de companii pana la finalul anului, investind in domenii de activitate considerate strategice, precum agri-food si servicii aferente, logistica, servicii B2B, reciclare si productie in domenii strategice.
ROCA Investments are un portofoliu conceput inca de la inceput pentru a fi cat mai rezistent la socuri dure. Prin mixul de companii gandit de managementul companiei, prin modul in care sunt abordate investitiile si felul in care se implica in business, compania a reusit sa obtina performante notabile, validate de piata. Compania a avut in 2019 un randament al investitiilor de 57%, ajungand sa fie evaluata la o valoare cu 74% peste cea de la infiintare, in 2018.
Rezultatele sunt datorate masurilor de eficientizare operationala, financiara si digitalizarea companiilor din portofoliu, dar si prin recapitalizarea companiilor.
Un moment delicat pentru intreaga economie mondiala
Obiectivele setate de ROCA Investments la inceputul anului raman valide chiar si in acest moment dificil pentru intreaga economie mondiala, afectata de pandemia care a lovit in al doilea trimestru al anului. Actuala conjunctura delicata reprezinta o oportunitate pentru misiunea ROCA Investments, specializata tocmai pe oferirea de solutii destinate companiilor aflate in impas.
In prezent, dificultatea mediului economic din Romania este insotita si de o serie de oportunitati, pe fondul reasezarii ordinii economice la nivel mondial si a unui exod iminent din China al marilor producatori globali.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKALLPLANVideoConfAC-iulelmas_1octCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
CELCO 2020
hidroplasto
ERBASU CONSTRUCT
hilti
rigips
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere