Agenda Constructiilor
Luni, 25 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - ROCA Investments lanseaza ROCA Industry - un holding de materiale de constructii
ROCA Investments lanseaza ROCA Industry - un holding de materiale de constructii
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 08 Dec 2021 13:33
ROCA Investments, lanseaza primul sau pilon strategic de dezvoltare: ROCA Industry - un holding de materiale de constructii, care reuneste toate companiile din portofoliul ROCA Investments din acest domeniu de activitate, cu scopul de a le oferi o strategie comuna si de a asigura sinergii in activitatea acestora. Holdingul reprezinta o structura noua si o schimbare fundamentala a modelului de business prin raportare la portofoliul ROCA Investments, de la unul axat pe dezvoltarea fiecarei companii in parte la unul bazat pe piloni strategici, pe industrie.
„Economia globala se fragmenteaza si se transforma. Preturile materiilor prime si ale energiei cresc, urmeaza o inflatie accelerata, iar pandemia inca genereaza efecte greu de anticipat. In aceste conditii capacitatea de adaptare trebuie sa suplineasca lipsa de predictibilitate si sa devina principalul avantaj competitiv al companiilor. Principiul fundamental al acestei capacitati de adaptare este relevat prin Legea lui Noe: nu incerca sa prezici un eveniment, ci construieste o arca ce poate sa-i faca fata. Asta incercam sa facem si noi. Sa construim o arca, o structura solida, in care sa aducem investitori, antreprenori, specialisti din diverse domenii, management dedicat in care fiecare membru si-a propus sa descopere cea mai buna varianta a sa.” a spus Rudolf Vizental, CEO Roca Investments
ROCA Investments creeaza acest prim holding reunind companiile Bico Industries, cel mai mare producator autohton de plasa din fibra de sticla si armaturi din fibra de sticla si unul dintre cei mai importanti producatori la nivel european si Sarcom, unul dintre cei mai mari producatori de vopsele si lacuri din Romania. ROCA Industry va avea un management format din specialisti in domeniu, care va asigura functionarea si dezvoltarea sa, dar si cresterea gradului de adaptabilitate al companiilor, prin identificarea trendurilor, apartenenta la o comunitate de oameni de business care isi impartasesc experientele. Echipa de management a ROCA Investments se va implica in coordonarea strategica a ROCA Industry.
„ROCA Industry este o companie de sine statatoare, al carui model de business se bazeaza pe consolidare, nu pe exituri, si care are in vedere listarea pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti. Holdingul isi propune atat o dezvoltare organica - prin cresterea si dezvoltarea companiilor prin care se desfasoara activitatea in prezent, BICO si Sarcom - cat si una prin consolidari M&A cu alte companii din acelasi sector de activitate, care sa permita generarea unor sinergii. Suplimentar, ROCA se afla in diverse etape de negociere pentru a investi si in alte companii din acest sector, companii cu posibilitati de expansiune internationala” a spus Ionut Bindea, Investment Manager, ROCA Investments.
Alegerea domeniului de materiale de constructii ca sector strategic de dezvoltare are la baza atat considerente legate de evolutia generala a acestui sector, cat si elemente legate de experienta si performanta ROCA Investments de pana acum. Materialele de constructii reprezinta un domeniu strategic si in dezvoltarea Romaniei, ca urmare a investitiilor asteptate in perioada urmatoare si a implementarii Planului National de Redresare si Rezilienta (PNRR).
„Largirea familiei ROCA - atat in ceea ce priveste portofoliul, dar si actionarii si antreprenorii care se alatura acestui holding - este parte din strategia noastra de dezvoltare, de a crea mai multe produse Made in Romania care au capacitate de scalare si de a genera pe baza lor un sentiment de mandrie nationala. ” a spus Rudi Vizental, CEO ROCA Investments.
ROCA Industry - un holding de materiale de constructii - este un proiect de termen lung, bazat pe strategia de a genera valoare printr-un proces de consolidare si de modernizare a capacitatilor de productie romanesti ce va duce la cresterea competitivitatii industriei autohtone, dar si la scaderea dependentei fata de importuri si va avea un impact pozitiv major asupra economiei romanesti in ansamblu.
 
ALLBIMman and machineALLBIMhiltiVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
leviatan
CDS
leviatan
Ubitech
rigips
noark
viarom
grundfos
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
FRONTALE
Acvatot 2019
theda mar
BALTIC

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
BA 2023
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica