Agenda Constructiilor
Sambata, 28 Martie 2020
 
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - ATENOR construieste noi proiecte rezidentiale si comerciale
ATENOR construieste noi proiecte rezidentiale si comerciale
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de AG&F 10 Ian 2019 06:20
Dupa ce a achizitionat, printr-o tranzactie evaluata la peste 5 milioane de euro, un teren cu o suprafata de 7.150 mp in zona Floreasca din Capitala, dezvoltatorul imobiliar de origine belgiana Atenor a anuntat ca, in urmatoarele 30 de luni, incepand cu al doilea trimestru din 2019, se implica in constructia unui ansamblu rezidential alcatuit din doua imobile-turn, iar bugetul stabilit deja pentru investitiile viitoare se va cifra la cel putin 180 milioane de euro.
„Denumit UP-site Bucharest, proiectul Atenor din zona Floreasca va include doua cladiri-turn, cu 14 etaje si 25 de etaje, insumand 250 de apartamente de lux si 400 de locuri de parcare. Cele doua turnuri vor fi unite de o zona de retail, care se intinde la parterul si la primul etaj al cladirilor. Ansamblul va folosi energie regenerabila, iar in peretii parcarii subterane vor fi implementate sisteme speciale de instalatii, care sa permita asigurarea de energie suplimentara prin reutilizarea apei reziduale menajere calde sau reci, in functie de anotimp. In alta ordine de idei, am identificat permanent terenuri care sa permita realizarea unor cladiri de birouri si a unor imobile rezidentiale, pentru ca avem expertiza pe ambele segmente. In cazul in care acest proiect, dezvoltat in premiera de Atenor in Romania, se va dovedi a fi un succes, vom mai dezvolta si alte proiecte rezidentiale in Bucuresti”, a declarat, prin intermediul unui comunicat, Sorin Dumitrascu, Country Director pentru Romania al Atenor.
Potrivit informatiilor furnizate de Atenor – Belgia, la data de 13 decembrie 2018, UP-site Bucuresti reprezinta proiectul prin care dezvoltatorul face primii pasi pe piata rezidentiala din Romania.
„Terenul recent achizitionat, cu o suprafata de 7.150 mp, este situat in cartierul Floreasca/ Barbu Vacarescu, mai precis intre lacul Floreasca (reamenajat recent) si statia de metrou Aurel Vlaicu, la numai 200 de metri distanta de unul dintre cele mai cunoscute centre comerciale din Bucuresti (Promenada Mall). Aceasta noua investitie este continuarea logica a campaniei de succes de dezvoltare imobiliara a Atenor in Europa Centrala si de Est. Performantele excelente ale economiei romanesti si cererea ridicata pentru locuinte de inalta calitate au fost printre motivele ce au determinat luarea deciziei de achizitie a terenului, in vederea unei dezvoltari imobiliare rezidentiale, in cadrul unei piete locale dinamice si caracterizate printr-o politica flexibila de creditare”, se arata in comunicatul Atenor - Belgia.
Oficialii dezvoltatorului reamintesc, in acest context, ca Atenor are in prezent, in portofoliul sau, trei proiecte de birouri in Bucuresti, cu o suprafata totala de 137.700 mp: Hermes Business Campus (75.000 mp), Dacia One (15.800 mp) si @Expo (46.900 mp). Atenor lucreaza cu o echipa locala de inalta calitate in Bucuresti, care va gestiona si noua dezvoltare imobiliara - UP-site Bucharest, beneficiind de expertiza grupului, de peste 25 de ani, de pe pietele proprietatilor imobiliare din Belgia si Luxemburg.
„Proiectul UP-site Bucharest se incadreaza in strategia de dezvoltare a Atenor, care are ca scop promovarea proiectelor majore de o inalta calitate arhitecturala si de mediu in diferite metropole europene, pe piete cu potential, caracterizate de o crestere economica puternica. Atenor urmareste ca acest proiect sa devina una din bazele evolutiei sale in Romania. In urma acestei noi achizitii, numarul proiectelor Atenor aflate in curs de dezvoltare a crescut pana la 21 de obiective, cu un potential de realizare a unor imobile pe o suprafata de aproximativ 850.000 mp. Proiectele sunt situate in Bruxelles si Wallonia (Belgia), in Luxemburg, in regiunea Paris (Franta), in Düsseldorf (Germania), in Varsovia (Polonia), in Budapesta (Ungaria) si in Bucuresti (Romania)”, subliniaza oficialii Atenor. Pentru a vizualiza comunicatul Atenor, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMTeraSteelCOVID-19ACAD
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
EURO-Constructii 2020
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere