Agenda Constructiilor
Vineri, 26 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - BTDConstruct & Ambient mizeaza pe o noua crestere a businessului in 2022
BTDConstruct & Ambient mizeaza pe o noua crestere a businessului in 2022
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 10 Feb 2022 06:42
BTDConstruct & Ambient, una dintre cele mai dinamice companii de constructii in ultimii ani, a incheiat anul 2021 cu o cifra de afaceri estimata la 61 milioane de euro, in crestere fata de nivelul de 42,5 milioane de euro realizat in 2020. Potrivit datelor companiei, valoarea exacta a veniturilor va fi determinata in urma intocmirii si auditarii situatiilor financiare anuale. In pofida contextului pandemic dificil, compania si-a continuat trendul de dezvoltare din ultimii ani, noi performante fiind asteptate si in 2022, avand in vedere proiectele active si planurile de diversificare si de marire a portofoliului. In acest moment, compania are in lucru mai multe proiecte, aflate in stadii diferite de realizare, precum ansamblurile rezidentiale Stejarii II Clubul Rezidential, H Pipera Lake, The Ivy, UP-site, Liziera de Lac, Danielopolu Residence, Win Herastrau si Vulcan Residence. Majoritatea lucrarilor (sau a anumitor faze de dezvoltare aferente proiectelor) sunt previzionate sa se finalizeze pana la sfarsitul acestui an sau pe parcursul lui 2023.
 
 
"Piata constructiilor din Romania, din punctul nostru de vedere, este una dinamica, in continua dezvoltare. Vedem conturandu-se la orizont o revolutie tehnologica, ca rezultat al intensificarii poluarii, pe de o parte, dar si al subreprezentarii fortei de munca, pe de alta parte. Cladirile verzi si proiectele sustenabile incep sa ocupe mai mult loc la masa discutiilor, iar compania BTDConstruct & Ambient sustine puternic miscarea industriei in directia utilizarii eficiente a resurselor. De altfel, am integrat in proiectele noastre, de ceva vreme, solutii sustenabile cum ar fi izolatia termica, managementul deseurilor sau realizarea de spatii verzi generoase. Mai mult, speram sa asistam cat mai curand la demararea procesului de industrializare a sectorului de constructii (prefabricate, sisteme integrate). Toti dezvoltatorii cu care BTD se afla in relatie de colaborare vor sa implementeze noile standarde nZEB, iar compania noastra le va integra in toate fazele de constructie", a declarat Cornel Dogaru, CEO la BTDConstruct & Ambient.
 
 
Pentru companie, anul 2021 a fost foarte activ din punct de vedere al businessului, in care a continuat fazele de constructie pentru proiectele incepute in anul anterior, dar si cu focus pe castigarea de noi contracte in constructii rezidentiale. Atmosfera de business a fost si ea dinamica pe alocuri, compania BTDConstruct & Ambient fiind prezenta, in luna septembrie a anului trecut, alaturi de o delegatie romaneasca, in premiera, la importantul eveniment de industrie: MIPIM 2021, Cannes, Franta. "In 2021, in urma proiectelor derulate, am reusit sa ne asiguram locul 18 in TOP 100 Antreprenori Generali in Constructii (un clasament independent realizat anual de o companie locala de cercetare). Am fost, de asemenea, nominalizati la categoria Best Constructor of the Year in cadrul CIJ Awards Gala Romania 2021", a precizat Cornel Dogaru.
 
 
Digitalizarea - pilonul central de dezvoltare a companiei
Legat de planurile de dezvoltare a companiei, digitalizarea a fost o preocupare constanta, pregatita in cadrul BTD in ultimii doi ani. "Am inceput implementarea in noiembrie 2020, iar acum ne aflam la finalul fazei I, care include o serie de procese interne, de la documente si management procedural la procese de achizitii etc. Credem ca digitalizarea va aduce beneficii considerabile companiei, iar angajatii nostri deja folosesc un sistem dedicat - 5D BIM Modelling Program. Ca delimitare in timp, ne asteptam ca, pana la sfarsitul trimestrului al doilea din 2022, BTDConstruct & Ambient sa fie o companie 100% digitalizata", a explicat managerul companiei.
 
Retentia si pregatirea fortei de munca, preocupari permanente
Cornel Dogaru mai spune ca asigurarea unei forte de munca alcatuite din specialisti, meseriasi si muncitori calificati in constructii a fost si ramane o provocare si pentru BTD, la fel cum este si pentru ceilalti jucatori din industrie. De altfel, lipsa fortei de munca, pe toate nivelurile de specializare, este considerata drept cea mai mare problema pe care o intampina domeniul in Romania.
 
 
"La noi in companie, prin departamentul de marketing, derulam campanii media de awareness si de recrutare pentru pozitiile cele mai cautate, la nivel de studii superioare pentru managementul santierelor. De asemenea, dezvoltam programe de internship si de recrutare la nivel academic, cu asigurarea de pregatire activa on-the-job dedicata tinerilor specialisti. Pe termen lung, credem ca dezvoltarea de programe speciale de formare, care sa pregateasca forta de munca tanara, ar fi un prim pas care ar preveni plecarea in strainatate a tinerilor. Se poate incerca si atragerea inapoi in tara a celor plecati, prin pachete salariale competitive si alte beneficii. O practica folosita in ultima vreme, dar care nu este o solutie sustenabila, este aducerea de muncitori calificati din diferite tari precum Vietnam, India sau Ucraina, insa costurile de integrare sunt destul de mari si nu toata industria le poate sustine", a adaugat managerul BTDConstruct & Ambient.
***
BTDConstruct & Ambient este o companie 100% romaneasca, infiintata in anul 2013, care activeaza in domeniul constructiilor generale. Beneficiind si de o divizie de amenajari interioare, compania poate asigura servicii integrate - de la proiecte de arhitectura si inginerie superioara, Project Management, lucrari de executie si amenajari. BTD este acronim pentru “Beyond The Details”.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
Acvatot 2019
ness project
Ubitech
CDS
siniat
quadratum
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
concelex
noark
leviatan
strabag nivel 1
rigips
viarom

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander