Agenda Constructiilor
Vineri, 05 Martie 2021
 
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - CBRE se intareste pentru un 2021 in care sunt puse bazele tranzactiilor complexe
CBRE se intareste pentru un 2021 in care sunt puse bazele tranzactiilor complexe
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 18 Feb 2021 11:57
CBRE, liderul pietei de consultanta imobiliara, isi continua dezvoltarea rapida si isi consolideaza echipa de management din Romania prin recrutarea unui nou talent, Mihai Patrulescu. Mihai va coordona departamentul de investitii imobiliare al CBRE Romania din functia de Head of Investment Properties, lucrand indeaproape si cu echipele companiei din Europa Centrala si de Est.
"Volumul investitiilor imobiliare din Europa Centrala si de Est (CEE) a atins 13 miliarde euro in 2020 si ne asteptam la o redresare treptata in 2021, cu un ritm de crestere de o cifra. 2021 se contureaza a fi un an in care se vor pune bazele pentru tranzactiile complexe in intreaga regiune si estimam sa vedem rezultatele in 2022. Colaborarea stransa intre echipele regionale devine acum mai importanta ca oricand", a declarat Andreas Ridder, Managing Director CEE, CBRE.
Cu o vasta pregatire financiara, Mihai Patrulescu aduce o abordare diferita in piata de investitii, avand experienta in gestionarea proiectelor complexe, analiza financiara si project management pentru tranzactii majore cu portofolii imobiliare.
"Piata imobiliara se confrunta cu o transformare fara precedent si echipele pe care le construim astazi vor face diferenta in piata de maine. Mihai este un nou talent si un profesionist foarte apreciat, iar eu ii admir in mod special determinarea. Cei 20 de ani de experienta in piata imobiliara mi-au aratat ca energia pozitiva este mereu cheia echipelor performante si sunt sigur ca Mihai va fi un atu important pentru CBRE", a afirmat Razvan Iorgu, Managing Director, CBRE Romania.
Inainte de a se alatura echipei CBRE Romania, Mihai Patrulescu a ocupat functii cheie ca Senior Investment Associate si Head of Strategic Analysis intr-o alta companie imobiliara, fiind implicat in tranzactii complexe cu portofolii de proprietati.
"In ultimii trei ani, Romania a atras mai putin de 5% din totalul volumului de investitii imobiliare din Europa Centrala si de Est, similar cu Slovacia, in timp ce piete precum Ungaria si Polonia au generat intre 20 si 40% din volumul total. Consider ca aceste cifre indica o evaluare gresita a riscului de pret. Cu o noua abordare, folosind know-how-ul din domeniul finantelor si economiei, alaturi de intelegerea profunda a pietei pe care CBRE o are in toate sectoarele imobiliare, sunt convins ca vom atrage in curand noi cereri din partea marilor investitori", a declarat Mihai Patrulescu, Head of Investment Properties, CBRE Romania.
 
Gijs Klomp va coordona proiectele de dezvoltare ale CTP
Mihai Patrulescu il inlocuieste pe Gijs Klomp, care a ocupat pozitia de Head of Investment Properties in ultimii doi ani. Gijs a decis sa profite de oportunitatea oferita de CTP, unul dintre cei 5 dezvoltatori principali de spatii industriale din Europa si sa ocupe functia de Head of Business Development.
Volumul investitiilor din Romania a totalizat 588,5 milioane de euro in 2020, aproape jumatate din valoarea inregistrata in ultimul an record 2019, dar similara cu cea din 2015, an in care piata si-a reluat cresterea in urma crizei globale financiare. Anul 2020 s-a incheiat favorabil pentru piata investitiilor in cladiri de birouri, dupa ce fondul de investitii S IMMO, consiliat de CBRE, a agreat termenii contractuali pentru achizitionarea in avans a cladirilor de birouri Campus 6.2 si 6.3, pentru suma de aproximativ 97 milioane de euro.
Conform sondajului CBRE, Romanian Investment Sentiment Survey, indiferent de tipul de proprietate, locatia ramane unul dintre principalele criterii pentru investitorii dornici de expansiune. Acelasi sondaj a relevat faptul ca birourile raman cel mai cautat produs imobiliar de catre investitori, dar a evidentiat si o crestere a interesului pentru sectorul industrial.
In Europa, volumul investitiilor imobiliare comerciale a atins 275 miliarde euro in 2020, in scadere cu 17% fata de 331 miliarde euro din 2019, o performanta mai buna decat se anticipase initial avand in vedere pandemia Covid-19, arata datele CBRE.
 
*CBRE a inregistrat vanzarea portofoliului NEPI Rockcastle in 2019, conform Contractului de vanzare-cumparare incheiat intre parti. Daca tranzactia, care s-a finalizat in 2020, ar fi fost inregistrata tot in 2020, volumul tranzactiilor s-ar fi ridicat la 897 mil. euro, reprezentand o crestere cu 22% fata de 2019.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
gamma_2021TERAPLASTALLBIMAUTODESKVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
hidroplasto
CELCO 2020
strabag nivel 1
cv water 2021
hilti
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
econet
AHK 2018
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere