Agenda Constructiilor
Miercuri, 07 Decembrie 2022
Abonare reviste
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - Cristian ERBASU: Decidentii nu inteleg ca tinerii pleaca pentru ca gasesc oportunitati
Cristian ERBASU: Decidentii nu inteleg ca tinerii pleaca pentru ca gasesc oportunitati
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 16 Iun 2022 10:01
Tinerii care pleaca "in afara", pleaca pentru ca acolo gasesc oportunitati mult mai la indemana de a se realiza prin acest proces de digitalizare, de tehnologizare si robotizare, iar multi decidenti din Romania nu realizeaza acest lucru, a afirmat presedintele Federatiei Patronatelor Societatilor din Constructii (FPSC), Cristian Erbasu, la cea de-a V-a editie a conferintei internationale "Critical Infrastructure Protection Forum" (CIP Forum V 2022), citat de Agerpres.
"Tehnologia, digitalizarea, robotizarea este pe buzele tuturor in acest moment. E adevarat ca pentru unii din generatia noastra, ma refer la mine, care suntem in jur de 50 de ani, pot sa apara anumite momente de nostalgie, cand tehnologia ne-ar putea invada si noi nu vom mai avea viata de altadata. Este evident ca intr-o lume in care toti vom incerca sa protejam natura, pe de-o parte, tehnologia este fundamentala, iar pentru constructori mai mult ca sigur va trebui ca intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat sa construim poate si pe alte planete. Pentru noi, tehnologia trebuie sa fie ceva uzual. Tocmai de aceea, acum cativa ani am incercat sa coagulam toate energiile si toate cunostintele specialistilor din Romania, astfel incat sa reusim sa constientizam intreaga breasla a constructorilor si nu numai, ci si celelalte bresle care deja erau mai avansate in digitalizare, sa-i constientizam ca si in Romania este necesara o astfel de abordare noua, prin care sa putem sa intram intr-o relatie directa cu tari care sunt mult mai avansate in acest moment in tehnologie (...) Din pacate, sunt foarte multi oameni decidenti in Romania care nu realizeaza faptul ca tinerii care pleaca in afara, pleaca pentru faptul ca acolo gasesc oportunitati mult mai la indemana de a se realiza, tocmai prin acest proces de digitalizare, de tehnologizare si robotizare. Un proces pe care acestia nu-l gasesc in Romania decat pe alocuri", a sustinut Erbasu.
Specialistul a mentionat, totodata, ca, "in aceasta perioada, se pare ca exista resurse financiare" pentru implementarea de tehnologii. "Se pun la dispozitie resurse financiare si existenta acestor clustere, ONG-uri non-profit menite sa dezvolte o masa critica de formatori in prima etapa si ulterior masa critica de specialisti care sa activeze in toate domeniile, vor aduce probabil, mai mult ca sigur nu probabil, o alta viziune in societatea romaneasca", a spus presedintele FPSC.
Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica (ICI - Bucuresti) organizeaza, in perioada 14 - 16 iunie, la Palatul Parlamentului, cea de-a V-a editie a conferintei internationale "Critical Infrastructure Protection Forum" (CIP Forum V 2022", la initiativa IF Idea Factory Think Tank, sub Inaltul Patronaj al Camerei Deputatilor, cu sprijinul comisiilor parlamentare si a ministerelor cu atributii in domeniu, din Romania.
Institutia face parte din proiectul European High-Performance Computing Joint Undertaking (EuroHPC JU), actionand ca un Centru National de Competenta.
 
ALLBIMTERAPLASTVideoConfAC-iulAUTODESK
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 171 (Noiembrie-Decembrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
FRONTALE
Ubitech
MAKITA
leviatan
hilti
Acvatot 2019
CELCO 2020
BMI_Icopal
ERBASU CONSTRUCT
viarom
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
rigips

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere tamplarie aluminiu