Agenda Constructiilor
Duminica, 21 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - Cristian ERBASU: Decidentii nu inteleg ca tinerii pleaca pentru ca gasesc oportunitati
Cristian ERBASU: Decidentii nu inteleg ca tinerii pleaca pentru ca gasesc oportunitati
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 16 Iun 2022 10:01
Tinerii care pleaca "in afara", pleaca pentru ca acolo gasesc oportunitati mult mai la indemana de a se realiza prin acest proces de digitalizare, de tehnologizare si robotizare, iar multi decidenti din Romania nu realizeaza acest lucru, a afirmat presedintele Federatiei Patronatelor Societatilor din Constructii (FPSC), Cristian Erbasu, la cea de-a V-a editie a conferintei internationale "Critical Infrastructure Protection Forum" (CIP Forum V 2022), citat de Agerpres.
"Tehnologia, digitalizarea, robotizarea este pe buzele tuturor in acest moment. E adevarat ca pentru unii din generatia noastra, ma refer la mine, care suntem in jur de 50 de ani, pot sa apara anumite momente de nostalgie, cand tehnologia ne-ar putea invada si noi nu vom mai avea viata de altadata. Este evident ca intr-o lume in care toti vom incerca sa protejam natura, pe de-o parte, tehnologia este fundamentala, iar pentru constructori mai mult ca sigur va trebui ca intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat sa construim poate si pe alte planete. Pentru noi, tehnologia trebuie sa fie ceva uzual. Tocmai de aceea, acum cativa ani am incercat sa coagulam toate energiile si toate cunostintele specialistilor din Romania, astfel incat sa reusim sa constientizam intreaga breasla a constructorilor si nu numai, ci si celelalte bresle care deja erau mai avansate in digitalizare, sa-i constientizam ca si in Romania este necesara o astfel de abordare noua, prin care sa putem sa intram intr-o relatie directa cu tari care sunt mult mai avansate in acest moment in tehnologie (...) Din pacate, sunt foarte multi oameni decidenti in Romania care nu realizeaza faptul ca tinerii care pleaca in afara, pleaca pentru faptul ca acolo gasesc oportunitati mult mai la indemana de a se realiza, tocmai prin acest proces de digitalizare, de tehnologizare si robotizare. Un proces pe care acestia nu-l gasesc in Romania decat pe alocuri", a sustinut Erbasu.
Specialistul a mentionat, totodata, ca, "in aceasta perioada, se pare ca exista resurse financiare" pentru implementarea de tehnologii. "Se pun la dispozitie resurse financiare si existenta acestor clustere, ONG-uri non-profit menite sa dezvolte o masa critica de formatori in prima etapa si ulterior masa critica de specialisti care sa activeze in toate domeniile, vor aduce probabil, mai mult ca sigur nu probabil, o alta viziune in societatea romaneasca", a spus presedintele FPSC.
Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica (ICI - Bucuresti) organizeaza, in perioada 14 - 16 iunie, la Palatul Parlamentului, cea de-a V-a editie a conferintei internationale "Critical Infrastructure Protection Forum" (CIP Forum V 2022", la initiativa IF Idea Factory Think Tank, sub Inaltul Patronaj al Camerei Deputatilor, cu sprijinul comisiilor parlamentare si a ministerelor cu atributii in domeniu, din Romania.
Institutia face parte din proiectul European High-Performance Computing Joint Undertaking (EuroHPC JU), actionand ca un Centru National de Competenta.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
EDIT-Structural
noark
Ubitech
Acvatot 2019
rigips
theda mar
MAKITA
siniat
viarom
strabag nivel 1
concelex
CDS
leviatan
ness project
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
econet
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander