Agenda Constructiilor
Vineri, 03 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - IMMOFINANZ si CA Immo au facut primul pas pentru o viitoare fuziune
IMMOFINANZ si CA Immo au facut primul pas pentru o viitoare fuziune
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 18 Apr 2016 17:08
Dezvoltatorul austriac Immofinanz a anuntat achizitia a 26% din actiunile grupului CA Immo, pachet detinut de miliardarul rus Boris Mints, ca un prim pas in proiectul de fuziune a celor doua companii. In prezent, tranzactia este supusa aprobarii consiliilor de administratie ale celor doi dezvoltatori. Ambii developeri sunt activi in Romania, avand, cumulate, circa 15% din spatiile de birouri de pe piata locala, estimata la 2,1 milioane de metri patrati. Valoarea tranzactiei este de 604 milioane de euro (circa 680 de milioane USD), iar participatia apartinea miliardarului rus Boris Mints, care controleaza grupul O1 si Terim Ltd, potrivit unui anunt publicat pe bursa de la Viena. Negocierile asupra fuziunii dintre Immofinanz si CA Immo au fost initiate in urma cu mai mult timp si se vor derula pe parcursul urmatoarelor luni, fiind nevoie de aprobarea a 75% dintre actionarii ambelor companii. Termenul estimat de managerii Immofinanz si CA Immo pentru aprobarea fuziunii este stabilit in anul 2017.
"Tranzactia reprezinta un pas important in transformarea Immofinanz. Odata cu achizitia pachetului de actiuni de la CA Immo si decizia de a renunta la portofoliul pe care il avem in Rusia, am creat bazele pentru aceasta fuziune. Compania rezultata va reprezenta un competitor de top pe piata imobiliara din Europa Centrala si de Est. Portofoliile celor doua companii sunt complementare si asteptam sa avem o sinergie ca urmare a tranzactiei", a declarat Oliver Schumy, CEO al Immofinanz.
Portofoliul detinut in Romania de Immofinanz include 73 de proprietati, cu o valoare de aproape un miliard de euro, in timp ce CA Immo are, in tara noastra, spatii pentru birouri in valoare de circa 300 milioane de euro si ansamblul Orhideea Towers, investitie de 75 milioane de euro aflata in dezvoltare. Daca procesul de fuziune se va incheia cu succes, cei doi developeri vor forma cea mai mare companie imobiliara din Romania, cu un portofoliu total de circa 1,3 miliarde de euro.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelCOVID-19ALLBIMACAD
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere