Agenda Constructiilor
Joi, 18 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - JLL: Dezvoltari de 750.000 mp asteptate pe piata industriala si de birouri in 2019
JLL: Dezvoltari de 750.000 mp asteptate pe piata industriala si de birouri in 2019
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 07 Feb 2019 07:04
In acest an, pe piata dezvoltarilor industriale si de birouri sunt anuntate livrari de proiecte cu o suprafata totala de peste 750.000 mp, conform datelor companiei de consultanta JLL Romania. Dupa un an in care dezvoltatorii au construit circa 150.000 mp de spatii de birouri in Bucuresti, in 2019, livrarile vor creste semnificativ, fiind anuntate proiecte de circa 350.000 mp. Pe piata industriala, anul trecut s-au dat in operare circa 400.000 mp de spatii, in 2019 fiind posibila depasirea acestui prag. Conform consultantilor JLL, dezvoltarea celor doua segmente a fost incurajata de cererea sustinuta de spatii de birouri, industriale si de logistica, reflectata si in rata de neocupare a stocului, care a coborat la sub 8,5% la birouri si la circa 5% la industrial.
"Pentru 2019, vedem, in continuare, un interes crescut pentru dezvoltarea de proiecte noi, in special de cladiri de birouri si de spatii de logistica si industriale, mai ales in Bucuresti, in timp ce proiectele noi de retail vor viza mai ales orase secundare si tertiare din tara. Avand in vedere ca proiectele anuntate de dezvoltatori sunt construite in etape, pentru multe dintre acestea, atat pe industrial, cat si pe birouri, lucrarile se vor intinde si dupa 2019. In aceste conditii, vedem si pentru dupa 2019 o continuare a activitatii investitionale pe piata imobiliara", a declarat Cristina Cuncea, PR&Marketing Consultant JLL Romania.
Astfel, motoarele pietei imobiliare vor fi, in continuare, segmentele de birouri si cel industrial/ logistic, in conditiile in care in sectorul de retail majoritatea marilor orase au cel putin un centru comercial dominant, iar dezvoltarile noi voi viza orasele tertiare. 
In ceea ce priveste riscurile si provocarile din domeniu, acestea vor fi legate in special de modificarile legislative care ar putea influenta strategiile de investitii ale dezvoltatorilor sau ale clientilor acestora, precizeaza reprezentantul JLL.
JLL Romania ofera servicii profesionale si de management al investitiilor, dedicate domeniului imobiliar. In 2018, toate departamentele companiei au inregistrat rezultate foarte bune, ce vor fi reflectate in cifra de afaceri anuala. Anul trecut firma a fost implicata in tranzactii importante de inchiriere pe segmentele industrial si de birouri pentru mari companii, precum NOD, Auchan, Metro, Noriel, P&G, Microsoft, Profi. De asemenea, JLL este manager de proiect pentru noul sediu Renault, care se construieste in zona de vest a Capitalei.
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
rigips
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
CDS
concelex
noark
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
siniat
Ubitech
ness project
leviatan
viarom
MAKITA
strabag nivel 1
theda mar

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander