Agenda Constructiilor
Sambata, 28 Martie 2020
 
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - NEPI: Fuziunea cu Rockcastle se va incheia la jumatatea anului viitor
NEPI: Fuziunea cu Rockcastle se va incheia la jumatatea anului viitor
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 28 Dec 2016 12:52
Fuziunea dintre grupul sud-african NEPI, unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari din Romania, si Rockcastle, companie de dimensiuni similare, tot din Africa de Sud, dar care activeaza pe piata din Polonia, trebuie incheiata pana la finele lunii iunie 2017, conform unui anunt comun al celor doua companii. Noua companie se va numi NEPI Rockcastle, se va forma prin schimb de actiuni si va gestiona un portofoliu de proprietati evaluat la peste 4 miliarde euro. Actionarii noului grup se asteapta ca NEPI Rockcastle sa devina cea mai mare companie de investitii imobiliare din Europa Centrala si de Est si una dintre cele mai importante din intreaga Europa.
Alxandru Morar si Spiro Noussis, actualii directori executivi ai NEPI, respectiv Rockcastle, vor fi numiti CEO ai noului grup, functia de presedinte non-executiv urmand a fi ocupata de Dan Pascariu.
La finele lunii septembrie 2016, NEPI detinea 34 de proprietati generatoare de venit si 6 obiective in dezvoltare (dintre care 4 reprezinta extinderi ale unor proiecte existente), precum si alte 7 proprietati aflate in perioade premergatoare demararii constructiilor (din care 4 reprezinta extensii ale unor proprietati existente). Portofoliul total de investitii al NEPI (inclusiv cele detinute prin joint-venture) cumulau, la finele lunii noiembrie a.c., aproximativ 2,5 miliarde euro, printre principalele proprietati ale companiei aflandu-se centrele comerciale Mega Mall si Promenada Mall din Bucuresti, City Mall Constanta, Shopping City Sibiu si Timisoara etc.
In prezent, NEPI are in dezvoltare sase proprietati, pentru dezvoltarea carora a investit, pana la aceasta data, 67,7 milioane de euro: Shopping City Piatra Neamt, Victoriei Office, The Office (faza a treia) si extinderile centrelor comerciale din Braila, Drobeta Turnu Severin si Sfantu Gheorghe. Totodata, grupul mai are in dezvoltare, in etape anterioare demararii lucrarilor, alte 7 proiecte: extinderea Promenada Mall si a centrelor comerciale din Galati, Sibiu si Vaslui, precum si constructia Novi Sad Mall (Serbia) si a unitatilor din Ramnicu Valcea si Satu Mare.
La finele lunii septembrie a.c., portofoliul Rockcastle era evaluat la circa 1,7 miliarde euro, fiind format din 7 proprietati generatoare de venit si alte cinci in dezvoltare, toate localizate in Polonia.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMTeraSteelCOVID-19ACAD
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
EURO-Constructii 2020
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere