Agenda Constructiilor
Vineri, 21 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - PORR: Ingineria civila si infrastructura, motoarele de crestere din primul trimestru
PORR: Ingineria civila si infrastructura, motoarele de crestere din primul trimestru
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 30 Mai 2024 16:39
Grupul de constructii PORR a obtinut venituri de 146 milioane de euro in primul trimestru al acestui an in regiunea Europei Centrale si de Est, unde sunt incluse operatiunile din Romania, Cehia si Slovacia. Cifra de afaceri regionala a crescut cu 32,5% comparativ cu primele trei luni din 2023, in special datorita activitatii pe piata de inginerie civila si a marilor proiecte din Romania, precum constructia autostrazii Sibiu-Pitesti.
La finele lunii martie 2024, in cele trei tari grupul PORR avea un portofoliu de contracte cu o valoare totala de 837 milioane de euro, nivel cu 5,5% sub cel inregistrat in martie 2023. Valoarea noilor contracte a cumulat 134 milioane de euro, cel mai semnificativ proiect contractate in primul trimestru fiind pentru extinderea complexului de locuinte Residenz U Sluncové, din Praga.
"Industria constructiilor din cele trei piete din Europa Centrala si Est beneficiaza de investitiile disponibile prin Facilitatea Europeana de Redresare si Rezilienta. Romania, in mod special, face pasi semnificativi in extinderea si modernizarea infrastructurii de transport. In sectorul constructiilor de cladiri nerezidentiale, segmentul industrial ramane un motor cheie de dezvoltare, o cerere solida pentru constructii provenind din zona cladirilor medicale, a spatiilor pentru depozitare si a centrelor de date. Expertii de la Euroconstruct anticipeaza o redresare in ceea ce priveste constructiile rezidentiale incepand din a doua jumatate a anului", se arata in raportul trimestrial al companiei.
La nivel de grup, in intervalul ianuarie-martie 2024, PORR a realizat venituri totale de 1,32 miliarde euro, in crestere cu 4,1% fata de aceeasi perioada din 2023. La finele lunii martie 2024, portofoliul de contracte la nivel de grup a depasit 8,4 miliarde euro.
 
 
In 2023, grupul PORR a raportat afaceri totale de 344 milioane de euro in Romania (+28,3%), cele mai mari proiecte contractate de companie anul trecut vizand lucrari majore de infrastructura. Porr Romania lucreaza, astfel, la executia Lotului 4 al autostrazii Sibiu-Pitesti si la cei 11 kilometri ai Centurii de Sud-Est a Aradului. In ceea ce priveste proiectele speciale, compania desfasoara lucrari in Portul Constanta si a demarat, in 2023, si lucrarile in portul Giurgiu. Tot anul trecut, Porr Romania a contractat si constructia noului terminal multimodal DP World, din Portul Constanta, proiect inaugurat recent.
In zona de vest a tarii, compania lucreaza la Centurile Osorhei si Santandrei, din judetul Bihor, iar in Timisoara si Resita, la modernizarea liniilor de tramvai. Astfel de lucrari, de modernizare a infrastructurii de tramvai vor fi derulate si in Bucuresti, in zona bulevardelor Expozitiei si Timisoara. In plus, in 2023 compania a contractat si constructia centurii Buftea, proiect in valoare de 67 milioane de euro.
Divizia de Constructii Civile a Porr Romania deruleaza lucrari la retelele de canalizare menajera, alimentare cu apa potabila si refulare in patru localitati din judetul Ilfov. In continuare, compania participa la licitatii pentru a adjudeca unele dintre cele mai mari proiecte de constructii ce vor fi realizate in anii urmatori in Romania.
 
hiltiALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
siniat
BogArt
ness project
konsent
EDIT-Structural
theda mar
viarom
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
Ubitech
concelex
rigips
leviatan
noark
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
CDS

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander