Agenda Constructiilor
Duminica, 23 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - SAIDEL Engineering: Dezvoltare bazata pe inovatii, echipamente si tehnologii digitale
SAIDEL Engineering: Dezvoltare bazata pe inovatii, echipamente si tehnologii digitale
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Ovidiu Stefanescu 28 Mai 2024 06:20
Saidel Engineering este o companie romaneasca specializata in proiectare geotehnica, executie de fundatii speciale, monitorizare si realizare de studii geotehnice. De asemenea, compania ofera servicii de proiectare structurala, beneficiind de un laborator dotat cu echipamente de ultima generatie. Societatea a dezvoltat o solutie patentata mecanizata de fundare, menita sa revolutioneze aceste operatiuni, in conformitate cu sloganul "Less is more". In plus, sistemul inovator de sustinere a excavatiilor adanci asigura economii considerabile, reduce durata de executie si contribuie la protectia mediului. Beneficiind de o traditie de patru generatii de ingineri constructori, Saidel este in prezent o firma moderna, orientata spre progres si inovare, adaugand plusvaloare fiecarui proiect in care se implica, prin identificarea solutiilor optime. In continuare, Tudor Saidel, fondatorul Saidel Engineering, se refera la activitatea curenta si la investitiile programate pentru perioada urmatoare.
 
- Caracterizati, in mod succint, piata locala a constructiilor geotehnice in anul curent si perspectivele de evolutie a acesteia pe termen scurt si mediu, in conditiile actuale, marcate de perturbari economice, dar si de oportunitatile de finantare.
- Piata locala a constructiilor geotehnice in acest an a fost marcata de schimbari majore din cauza perturbarilor economice globale, precum cresterea preturilor materiilor prime, la care se adauga schimbarile importante din domeniu. Pe termen scurt, ne asteptam la o stabilizare, pe masura ce companiile se adapteaza la noile conditii economice, si ne dorim ca in viitor sa implementam tehnologiile avansate dezvoltate prin cercetarea proprie, ca si cele furnizate de liderii internationali, contribuind la cresterea eficientei, a sustenabilitatii si la consolidarea sectorului constructiilor geotehnice. 

- Ce rezultate financiare a consemnat Saidel Engineering in 2023 si la ce proiecte majore lucrati?
- In 2023, compania noastra a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri cu 28% fata de anul precedent, datorita finalizarii cu succes a mai multor proiecte majore si a cresterii cererii pentru solutiile noastre inovatoare in domeniul fundatiilor speciale. Inovam ca sa existam, asadar estimam o crestere semnificativa si in perioada urmatoare. 
Ne implicam 100% in toate proiectele noastre, iar printre cele mai importante se numara proiectarea si constructia fundatiilor pentru terminalul Aeroportului Timisoara, diferite supermarketuri in toata tara, cate o fabrica in Bulgaria si Ungaria, terminalul Aeroportului Oradea, terminalul Aeroportului Constanta, investigarea geotehnica pentru metroul din Cluj-Napoca, monitorizarea geotehnica a lotului 4 din sectorul Sibiu-Pitesti al autostrazii A1 etc. 

- Nominalizati principalele dificultati manifestate in prezent pe piata de profil, precum si solutiile adoptate pentru a le depasi.
- Principalele dificultati includ fluctuatiile preturilor la materialele principale, precum betonul si otelul-beton, intarzierile platilor si mai ales deficitul de forta de munca calificata. Pentru a le depasi, am implementat strategii de achizitie, parteneriate strategice cu furnizorii si programe de formare si motivare pentru angajati. De asemenea, am investit in tehnologii digitale care ne permit sa optimizam procesele si sa reducem dependenta de resurse externe. 

- Ce investitii intentionati sa derulati in perioada urmatoare, in vederea consolidarii pozitiei competitive pe care o detineti in domeniul fundatiilor?
- In perioada urmatoare, intentionam sa alocam fonduri pentru achizitionarea de echipamente avansate de investigare geotehnica si de realizare a fundatiilor speciale. Totodata, vom utiliza resurse pentru implementarea unor solutii software de ultima generatie, care sa imbunatateasca colaborarea si gestionarea proiectelor prin BIM si alte platforme digitale. 

- Cum estimati evolutia pietei, dat fiind atat impulsul dat de digitalizare, cu toate laturile sale (inclusiv implementarea conceptului BIM), cat si dinamica cererii?
- Estimam ca piata va continua sa evolueze pozitiv, sustinuta de adoptarea pe scara larga a tehnologiilor digitale, care vor imbunatati eficienta si transparenta in gestionarea proiectelor. Credem ca implementarea conceptului BIM va deveni standard, facilitand o colaborare mai stransa intre toate partile implicate in proiecte. Dinamica cererii va fi influentata de cresterea investitiilor in constructii si proiecte sustenabile, ceea ce va genera oportunitati noi pentru firmele care imbratiseaza inovatia si digitalizarea. Vedem un viitor mai bun si impreuna il facem sa devina realitatea de maine.
 
SISECAMhiltiABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BogArt
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
MAKITA
theda mar
strabag nivel 1
ness project
EDIT-Structural
viarom
quadratum
konsent
Acvatot 2019
CDS
siniat
Ubitech
noark
concelex
CONCEPT STRUCTURE
rigips

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander