Agenda Constructiilor
Marti, 30 Aprilie 2024
STIHL
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - SVN: Romanii au luat credite ipotecare de 1,5 miliarde euro in primele 4 luni din 2023
SVN: Romanii au luat credite ipotecare de 1,5 miliarde euro in primele 4 luni din 2023
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 29 Iun 2023 12:04
In primele patru luni din 2023 au fost acordate populatiei credite noi in valoare de 3,1 miliarde euro, potrivit celor mai recente date ale Bancii Nationale, sintetizate de catre SVN Romania, in scadere cu 3,7% comparativ cu totalul creditelor luate de romani in primele patru luni din 2022. Dintre creditele noi acordate in ianuarie-aprilie 2023, o cota de aproximativ 49% este detinuta de creditele ipotecare, sau un total de circa 1,5 miliarde euro, soldul de credite ipotecare noi fiind in crestere cu 6,2% fata de rezultatul inregistrat in perioada similara din 2022.
"Am inregistrat (n.r. la SVN Romania) o majorare anuala de 29% a cererilor de credite ipotecare in luna mai, ca urmare a ofertelor mai multor banci care au lansat credite cu dobanda fixa de sub 6% pe an, ceea ce reprezinta un semnal foarte bun pentru piata locala de creditare. Am depasit cu bine cel mai dificil moment, fara ca piata sa sufere un seism major, iar lunile urmatoare ar urma sa aduca noi reduceri de dobanzi. In ultimii cinci ani am reusit sa construim o echipa cu rezultate de top in intermedierea de credite ipotecare, deservind in regim exclusiv unele dintre cele mai reprezentative ansambluri rezidentiale din Bucuresti, iar acum a venit momentul sa ne dezvoltam si pe piata nationala, care are un potential de triplare in urmatorii 10 ani”, a declarat Catalin Marin, managing partner SVN Romania | Credit & Financial Solutions.
Recent, compania de consultanta financiara si creditare ipotecara SVN Credit Romania l-a recrutat pe Liviu Fierastrau, un bancher de top din mediul de business autohton, care va ocupa functia de managing partner in cadrul companiei si va fi responsabil, printre altele, de extinderea la nivel national.
 
 
Liviu s-a alaturat SVN dupa o cariera de 25 de ani in sistemul bancar romanesc, unde a ocupat printre altele functiile de director executiv si director coordonator de vanzari in cadrul Bancpost si Alior Bank. Concomitent, SVN Credit Romania a mai deschis trei birouri regionale, amplasate in Bucuresti, Oradea si Targoviste, ajungand astfel la o retea nationala de cinci puncte de lucru, impreuna cu biroul deschis recent in Timisoara.
"Am acceptat provocarea de a face parte din echipa SVN Credit Romania cu entuziasm. Avem ambitie si determinare sa atingem obiectivele noastre, mentinand un nivel inalt de implicare si profesionalism. Piata de creditare din Romania este sub media din Uniunea Europeana, insa viitorul ciclu de crestere va aduce oportunitati importante. Ne dorim sa ne extindem geografic si sa oferim o gama mai larga de servicii", a afirmat Liviu Fierastrau, partener asociat SVN Romania | Credit & Financial Solutions.
SVN Credit este compania specializata in consultanta financiara si finantari ipotecare din cadrul SVN Romania, una dintre principalele companii de consultanta imobiliara active pe plan local si compania cu cea mai extinsa activitate pe segmentul rezidential. SVN Romania | Credit & Financial Solutions a intermediat in 2022 acordarea unui volum de credite ipotecare care s-a ridicat la aproximativ 75 de milioane de euro. La nivel mondial, SVN International Corp. are peste 200 de birouri in opt tari si regiuni, in care activeaza peste 1.600 de consultanti imobiliari si personal administrativ.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUGALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
CDS
concelex
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
Acvatot 2019
MAKITA
theda mar
noark
ness project
viarom
siniat
Ubitech
rigips

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
top 500
top 500
ef-de-n
AICPS_30
econet
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander