Agenda Constructiilor
Joi, 09 Februarie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - TESLA Group va produce si administra energie fotovoltaica pe acoperisurile ELI Parks
TESLA Group va produce si administra energie fotovoltaica pe acoperisurile ELI Parks
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 25 Aug 2022 10:53
Element Industrial, dezvolatorul roman de parcuri logistice si TESLA Group, furnizorul slovac de solutii de energie durabila au semnat, recent, un parteneriat pe termen lung in care TESLA va produce si va administra energie fotovoltaica pe acoperisurile cladirilor din proiectele ELI Parks.
„Acest parteneriat reflecta strategia noastra de a dezvolta un portofoliu sustenabil care sa le permita chiriasilor nostri sa-si acopere cel putin 30% din consumul de energie din surse regenerabile, respectiv energie fotovoltaica, cu un impact pozitiv direct asupra costului total de ocupare”, a declarat Andrei Jerca, Managing Director, Element Industrial. „Este, de asemenea, un angajament important din partea noastra de a dezvolta un business de logistica ecologic, durabil, care va genera valoare pe termen lung atat pentru investitori, cat si pentru ocupantii nostri. Strategia noastra se bazeaza pe concentrarea asupra nevoilor clientilor in ceea ce priveste predictibilitatea afacerii, costul de ocupare mai mic, sprijinirea strategiei lor de crestere si dezvoltarea unor adevarate comunitati de afaceri in parcurile noastre industriale. Avand toate acestea in vedere, parteneriatul nostru cu TESLA Group a devenit natural, deoarece ambele companii impartasesc aceleasi principii si abordari de afaceri”, a adaugat acesta.
Element Industrial dezvolta in prezent un parc logistic de clasa A in zona de Nord-Vest a Bucurestiului, adiacent viitoarei Autostrazi A0, unde va avea, pana la sfarsitul anului 2022, un portofoliu de 100.000 mp livrati. Compania isi propune sa aiba 200.000 mp livrati in toata tara pana in 2023, cu noi proiecte la Ploiesti, Bacau si Braila. Primul proiect care va fi echipat cu panouri fotovoltaice va fi ELI Park 4 (o cladire noua de 20.000 mp) care va fi livrat la Bucuresti in trimestrul al doilea al anului 2023.
„Activam pe piata energiei regenerabile din Romania inca din anul 2010, operand in prezent o capacitate de peste 20 MW de parcuri fotovoltaice montate la sol si dezvoltand suplimentar o putere de 900 MW in sisteme montate la sol. Prin acest parteneriat cu Element Industrial ne concentram pe inovarea conceptuala a energiei solare pentru durabilitatea pe termen lung, care este misiunea noastra cheie”, spune Dusan Lichardus, presedintele Consiliului de administratie al Grupului TESLA. El a adaugat: „Am reunit echipele de ingineri ale ambelor companii cu scopul de a optimiza constructia cladirilor pentru o instalare usoara a panourilor fotovoltaice pe acoperisuri, anterior constructiei. Acest lucru reduce costurile si timpul de construire a unei centrale electrice locale, aducand un plus de siguranta mai mare cladirilor si o eficienta operationala crescuta a panourilor fotovoltaice instalate. Designul inovator al acestor centrale fotovoltaice locale montate pe acoperis combina caracteristicile unice ale tehnologiei invertoare SolarEdge cu sistemul de
management al energiei TESLA AMOS (Advanced Microgrid Optimization System), pentru a oferi control operational la nivel de panou individual, avantajele fiind o productie mai mare, un OPEX scazut, o durata de viata mai lunga a tehnologiei si cele mai inalte standarde de siguranta industriala pentru proprietarii de cladirilor”.
 
 
man and machineTERAPLASTALLBIMMESENBURGVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
IN CURAND, prima editie
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
CDS
FRONTALE
Acvatot 2019
leviatan
MAKITA
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
CELCO 2020
rigips
BALTIC
Ubitech
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
hilti
BMI_Icopal

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023