Agenda Constructiilor
Marti, 26 Ianuarie 2021
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - UTI Grup: Lucrarile la Magistrala 5 se apropie de final. Au inceput testele de rulare
UTI Grup: Lucrarile la Magistrala 5 se apropie de final. Au inceput testele de rulare
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 23 Iun 2020 12:05
Lucrarile la Magistrala 5 de metrou, tronsonul Raul Doamnei–Eroilor, se apropie de final. In weekendul 20-21 iunie 2020 au avut loc primele teste fara calatori, potrivit UTI Grup, companie ce a livrat instalatiile care asigura functionarea statiilor de metrou si a infrastructurii subterane.
Magistrala 5 de metrou este unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructura de transport urban din Romania, nu doar din perspectiva complexitatii lucrarilor, ci mai ales prin faptul ca va lega unul dintre cele mai mari cartiere bucurestene, Drumul Taberei, de centrul orasului si va duce la imbunatatirea serviciului de transport metropolitan si la fluidizarea traficului in zona de vest a Bucurestiului.
 
"UTI Grup participa la realizarea acestui proiect, in asociere cu Astaldi, FCC Construccion si Activ Group Management. Responsabilitatile UTI Grup sunt de realizare a sistemelor si instalatiilor electroenergetice de medie si joasa tensiune: instalatii electrice de tractiune (curent continuu), instalatii de ventilatie (introducere de aer proaspat si desfumare), instalatii de stingere a incendiului, instalatii sanitare, instalatii de automatizare, SCADA si telemecanica energetica, precum si a instalatiilor de curenti slabi (detectia incendiului, control al accesului, informare dinamica a calatorilor, televiziune cu circuit inchis, ceasoficare, radiocomunicatii si telefonie) care asigura functionarea statiilor si spatiilor tehnice, precum si a infrastructurii subterane de pe aceasta magistrala", au precizat reprezentantii UTI Grup.
 
Tronsonul Raul Doamnei-Eroilor al Magistralei 5 este compus din 10 statii (Eroilor, Academia Militara, Orizont, Favorit, Drumul Taberei 34, Parc Drumul Taberei, Romancierilor, Constantin Brancusi, Raul Doamnei si depoul Valea Ialomitei). Fiecare statie are 3 niveluri, iar fiecare nivel are numeroase spatii tehnice care asigura buna functionare a retelei. In spatele infrastructurii vizibile pentru calatori, se afla o structura impresionanta de echipamente si de tehnologie de ultima generatie, precum si munca sustinuta a echipelor de implementare.
Pe acest segment metroul va avea o durata minima de deplasare de aproximativ 12 minute si poate transporta 50.000 de calatori/ ora/ sens.
 
Contractul pentru lucrarile aferente acestei etape de dezvoltare a Magistralei 5 a fost semnat in iulie 2015, in timp ce executia propriu-zisa a lucrarilor aflate in responsabilitatea UTI a inceput la sfarsitul lunii ianuarie 2016. Proiectul a fost marcat de decalari ale termenului de finalizare cauzate de predarea cu intarziere a fronturilor de lucru la inceputul anului 2016 si, in ultima perioada, de pandemia de coronavirus. Aceste amanari au determinat adoptarea unor proceduri tehnice de executie diferite fata de cele concepute initial.
"In ciuda dificultatilor, UTI a facut eforturi sustinute pentru finalizarea proiectului, a alocat o echipa dedicata de aproximativ 200 de specialisti si a colaborat in permanenta cu beneficiarul pentru identificarea celor mai bune solutii de implementare. Proiectul de realizare a instalatiilor pentru Magistrala 5 este unul de referinta pentru UTI Grup datorita complexitatii si diversitatii sistemelor instalate. Succesul acestei realizari se datoreaza experientei companiei in proiecte similare, derulate in tara si in strainatate, precum si profesionalismului, implicarii si determinarii echipei", au mai precizat reprezentantii UTI Grup.
***
Activa pe piata de constructii si instalatii din anul 1994, compania UTI Grup SA s-a impus in acest domeniu extrem de competitiv ca unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii specializate pentru obiective de infrastructura civila sau critica. UTI Grup are o experienta vasta in dezvoltarea de proiecte pentru infrastructuri de transport (metrou, aeroporturi, porturi) la nivel national si international.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLPLANAUTODESKCOVID-19elmas_1octVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
Acvatot 2019
strabag nivel 1
hidroplasto
ssab ag antrepriza generala
hilti
rigips

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
ROGBC 2016
AHK 2018
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere