Agenda Constructiilor
Vineri, 26 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - VINCI se asteapta la un declin pronuntat al veniturilor in urmatoarele luni din 2020
VINCI se asteapta la un declin pronuntat al veniturilor in urmatoarele luni din 2020
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 12 Mai 2020 05:43
Grupul francez de constructii Vinci a raportat venituri de 9,7 miliarde euro in primele trei luni ale acestui an, nivel similar celui din aceeasi perioada din 2019. Cresterea business-ului din lunile ianuarie si februarie a fost anulata de contractia din martie, ce a survenit introducerii masurilor de preventie a raspandirii pandemiei Covid-19 in Franta, dar si in alte tari unde Vinci are deschise santiere. Ritmul de contractare s-a mentinut, insa, la un nivel ridicat, ce asigura front de lucru pentru perioada urmatoare.
"In fata unei crize sanitare globale fara precedent, prioritatea noastra absoluta este siguranta angajatilor, partenerilor, subcontractorilor, clientilor si a tuturor persoanelor cu care interactionam, in contextul asigurarii continuitatii proiectelor si serviciilor pe care ni le-am asumat. (...) Dupa un inceput de an foarte bun, in continuarea trendului favorabil din 2019, business-ul Vinci a fost foarte serios afectat de masurile luate de guvernele din toata lumea pentru stoparea raspandirii Covid-19, dar mai ales de masurile din Franta, instaurate din 17 martie. Un numar mare de proiecte au fost suspendate temporar, context in care ne asteptam la un declin pronuntat al veniturilor in urmatoarele luni. Pentru a limita pierderile, am introdus rapid masuri de ajustare a cheltuielilor si am revizuit programele de investitii la nivelul tuturor liniilor de business. Acum, toate companiile din cadrul grupului se concentreaza pe reluarea activitatilor care au fost suspendate, imediat ce restrictiile vor fi ridicat", a declarat Xavier Huillard, presedinte si CEO al grupului Vinci.
Din totalul veniturilor aferente trimestrului intai, 54% au fost obtinute in Franta, adica 5,2 miliarde euro, in scadere nominala cu 6,3% fata de aceeasi perioada din 2019. In afara tarii de origine, unde realizeaza 46% din venituri, afacerile Vinci au crescut cu 6,8%, la 4,5 miliarde euro.
In intervalul analizat, grupul francez a contractat proiecte noi cu o valoare cumulata de 9,8 miliarde euro, cu 4% peste nivelul primelor trei luni ale anului trecut, la finele lunii martie 2020 compania avand un portofoliu de contracte cu o valoare totala de 37,7 miliarde euro, cu 8% peste nivelul consemnat in martie 2019.
Divizia de constructii - Vinci Construction a inregistrat venituri totale de 3,11 miliarde euro, in scadere nominala cu 4,7%, acestea fiind realizate 50% in Franta si 50% in celelalte tari. In zona de constructii, Vinci a contractat, in primul trimestru, proiecte cu o valoare cumulata cu 9% mai mare fata de perioada de referinta. Totusi, portofoliul de comenzi din sectorul de constructii se afla, la finele lunii martie a.c., cu 10% sub nivelul din martie 2019, intrucat semnarea mai multor proiecte mari a fost amanata pana in aprilie. La 31 martie 2020, Vinci Construction avea, asadar, un portofoliu total evaluat la 19 miliarde euro, reprezentand un front de lucru estimat la circa 15 luni la un ritm mediu de activitate.
Celelalte companii din grup au raportat rezultate eterogene: Vinci Energies a inregistrat venituri trimestriale de 3,17 miliarde euro (+5,1%), Eurovia a raportat incasari de 1,67 miliarde euro (-1,5%), Vinci Immobilien a realizat afaceri de 238 milioane de euro (+24,8%), Vinci Autoroutes a consemnat un rulaj de 1,11 miliarde euro (-5%), iar business-ul Vinci Airports s-a plasat la 521 milioane de euro (+24,2%).
Printre cele mai mari contracte semnate de Vinci in acest an este cel in joint-venture cu grupul britanic Balfour Beatty, pentru constructia loturilor N1 si N2 din zona nordica a liniei ferate de mare viteza HS2, pe rutele Londra - Birmingham - Manchester, contracte cu o valoare totala de 5 miliarde GBP.
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
siniat
ness project
strabag nivel 1
EDIT-Structural
quadratum
noark
viarom
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
concelex
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
theda mar
CDS
Acvatot 2019

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
top 500
econet
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander