Agenda Constructiilor
Luni, 15 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - Alexandru Gavozdea, fost presedinte OAR, candideaza la Primaria Municipiului Sibiu
Alexandru Gavozdea, fost presedinte OAR, candideaza la Primaria Municipiului Sibiu
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 20 Feb 2024 13:47
Arhitectul si urbanistul Alexandru Gavozdea si-a anuntat candidatura ca independent la postul de primar al municipiului Sibiu, cu intentia declarata de a transforma Sibiul in orasul cu cea mai buna calitate a vietii intre orasele Romaniei.
Sub sloganul "Repornim Sibiul", care indeamna la abandonarea starii de stagnare a orasului, Alexandru Gavozdea a explicat ca "vreau ca Sibiul sa devina un oras din care fetele mele si copiii nostri sa nu trebuiasca sa plece ca sa se implineasca", aceasta fiind o miza foarte personala, impartasita insa de multi sibieni.
"Le propun sibienilor - tineri, varstnici, mame, antreprenori, lucratori in industrie, profesori, medici, freelanceri, artisti, oameni de cultura - tuturor, un oras care sa devina recunoscut national pentru calitatea vietii. Un Sibiu cu un model clar si ambitios de dezvoltare economica, tehnologica, creator de inovatie, cu o educatie excelenta pentru toate varstele, cu o cultura care sa depaseasca granitele tarii. Le mai propun sibienilor si o stare de spirit pe care sa o impartasim pana la alegeri. Voi face o campanie pozitiva, optimista care sa anime sibienii, care sa-i ajute sa recapete incredere in visurile lor si in oras. Vreau sa deschidem un mare dialog despre orasul nostru", a declarat candidatul independent Alexandru Gavozdea.
Legat de sansele de castigare a alegerilor, arhitectul considera ca un independent are mult mai multe sanse decat partidele politice, care si-au aratat limitele - reusesc sa aduca la urne doar pe 34% dintre sibienii cu drept de vot.
La anuntarea candidaturii, Alexandru Gavozdea de fost insotit de binecunoscutul sibian Andy Fazekas, Daniela Prescurea, asistent social, Martha Toth, arhitecta, Alex Calinoiu, IT-ist, Silviu Scrob, manager cultural si de sotia sa - arhitecta Maria Gavozdea.
 
 
***
Lucian Alexandru Gavozdea este arhitect si urbanist, nascut in Sibiu, fost elev al liceului Brukenthal. Este tatal al doua fete, sot si fiul a doi pensionari sibieni. A absolvit Universitatea de Arhitectura "Ion Mincu" din Bucuresti. In timpul studentiei, a urmat in Belgia, cursurile unui master de conservare a cladirilor de patrimoniu. Diploma de master a obtinut-o la UAUIM.
In 2018, Alexandru Gavozdea a fost ales Presedinte al Ordinului Arhitectilor din Romania, organizatie profesionala care reuneste peste 10.000 de arhitecti din toata tara.
In Sibiu, arhitectul a realizat peste 20 de proiecte - sedii de firme, constructii industriale si locuinte - ansambluri si individuale, cele mai cunoscute fiind cladirea de pe str. Stefan cel Mare, menita a fi sediul Antena 1, extinderea fabricii Harting din Parcul Industrial Vest si proiectul Amylon, in curs de realizare.
In materie de planificare urbana, a realizat nu mai putin de 17 proiecte in Sibiu, iar alte cinci sunt in curs de realizare. Studiul de fundamentare pentru Patrimoniu al PUG Sibiu 2011 poarta, de asemenea, semnatura urbanistului Alexandru Gavozdea.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
Ubitech
theda mar
ness project
siniat
MAKITA
leviatan
quadratum
strabag nivel 1
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
rigips
noark
EDIT-Structural
concelex
viarom

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander