Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - OICE: Exportul italian de servicii de inginerie si consultanta creste cu 30% pe an
OICE: Exportul italian de servicii de inginerie si consultanta creste cu 30% pe an
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 18 Dec 2023 06:10
Asociatia Organizatiilor Italiene de Inginerie, Arhitectura si Consiliere Tehnico-Economica (OICE) a participat la misiunea economica "Italy & Romania: Building Together - Health Infrastructure", ce a avut loc in luna noiembrie la Bucuresti. In urma cu un an, OICE a organizat si prima reuniune de coordonare alaturi de institutia omologa romaneasca ARIC (Asociatia Romana a Inginerilor Consultanti), impreuna cu care, in noiembrie 2022, a semnat un Memorandum de colaborare pentru activitati comune in Romania si in state terte.
"Accentul pe sectorul spitalicesc este foarte interesant si datorita contributiei pe care unele societati italiene de inginerie, care sunt de altfel prezente in cadrul misiunii, o aduc in Romania prin studii de fezabilitate, proiectare si coordonare de activitati pentru anumite spitale din tara, cu ajutorul finantarilor comunitare si nationale, dar si ale unor institutii multilaterale. Romania este o piata de referinta importanta pentru ingineria italiana, un trend ascendent in previziunile de internationalizare pe urmatorii trei ani. De altfel, companiile italiene s-au reconfirmat pe primul loc si pentru anul fiscal 2022, in topul adjudecarii contractelor de consultanta finantate de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) operativa in Romania, dar si in alte tari din Europa Centrala si de Est. Conform ultimului raport al OICE, in cursul anului 2022, companiile italiene din domeniile ingineriei si arhitecturii au obtinut rezultate relevante. Castigurile la nivel international au crescut, ajungand sa reprezinte aproape 30% din total, atingand valoarea de 4,5 miliarde euro. Previziunile generale pentru anul 2023 arata castigurile de peste granite intr-o continua crestere, cu aproximativ 30% fata de cele realizate in 2022", a declarat Marco Ragusa, Director Relatii Economice Internationale - OICE, in interventia sa din cadrul evenimentului.
Conferinta de follow-up a misiunii 2022 pentru infrastructuri ICE-OICE-ANCE-ANIE in Romania, intitulata "Italy & Romania: Building Together - Health Infrastructure", s-a desfasurat la Bucuresti la mijlocul lunii noiembrie 2023 si a fost organizata de ITA - Agentia Italiana de Comert Exterior, cu coordonarea Ambasadei Italiei la Bucuresti, in colaborare cu Camera de Comert Italiana pentru Romania si Confindustria Romania. Douazeci de companii italiene, o parte din ele deja operative in Romania, au purtat un dialog deschis cu societatile si asociatiile romanesti active in domeniul structurilor sanitare. Delegatia italiana a fost condusa de Vincenzo Ercole Salazar Sarsfield - Coordonatorul pentru promovarea in strainatate a sectorului infrastructurii si marilor proiecte, din cadrul Ministerului Italian pentru Afaceri Externe si Cooperare Internationala, si coordonata de asociatiile italiene de referinta, ANCE - Asociatia Italiana a Societatilor de Constructie, OICE - Asociatia Organizatiilor Italiene de Inginerie, Design, Arhitectura si Consiliere Tehnico-Economica si ANIE - Federatia Italiana a Companiilor din Sectorul Electronic si Electrotehnic. Publicatia Agenda Constructiilor a fost partener media al evenimentului.
 
ALLBIMSISECAMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
MAKITA
leviatan
EDIT-Structural
noark
rigips
siniat
viarom
ERBASU CONSTRUCT
concelex
strabag nivel 1
ness project
Ubitech
theda mar
CDS
quadratum
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander