Agenda Constructiilor
Vineri, 16 Aprilie 2021
 
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - Primaria Oradea va inainta studiul de fezabilitate pentru stadion, hotel si parcare
Primaria Oradea va inainta studiul de fezabilitate pentru stadion, hotel si parcare
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 03 Mar 2021 09:28
Toate cererile de suspendare a executarii hotararilor Consiliului Local privind terenurile pe care urmeaza sa se construiasca noul complex sportiv al municipiului au fost respinse de instante, astfel ca proiectul ce cuprinde si un stadion cu o capacitate de peste 16.000 de locuri are cale libera.
Primaria Oradea a anuntat inca din vara anului trecut intentia de a construi un complex sportiv, care va cuprinde si un nou stadion, pe amplasamentul situat intre str. Fagarasului, str. Traian Blajovici, Liceul cu Program Sportiv „Bihorul" si Gradina Zoologica.
Pentru realizarea acestui obiectiv de interes public a fost aprobata in luna martie a anului trecut Hotararea Consiliului Local nr. 179/2020, prin care s-a declarat interesul public pentru realizarea arenei sportive, intocmirea documentatiilor de urbanism/proiectare necesare realizarii acestui obiectiv, dar si realizarea demersurilor pentru preluarea terenului necesar proiectului in proprietatea publica a Municipiului Oradea.
Consiliul Local a aprobat atunci si HCL 829/2020 pentru declansarea procedurii de expropriere a imobilelor, proprietate privata, reprezentand terenuri, in suprafata totala de 20.002 mp, afectate de coridorul lucrarii de utilitate publica de interes local „Constructii cu caracter educativ si sportiv si infrastructura aferenta acestora - Construire complex sportiv, str. Fagarasului nr. 2" din municipiul Oradea, judetul Bihor - etapa I.
Intr-o prima faza, unul dintre creditorii Selinei a atacat in instanta Hotararea de Consiliu Local nr. 179/2020 prin care se declara caracterul de interesul public al constructiei arenei sportive pe acest amplasament, insa instanta a respins cererea acestuia.
Totodata, firma Selina a atacat in instanta si HCL 538/iulie 2020 prin care s-a aprobat trecerea din domeniul public al Judetului Bihor in cel al Municipiului Oradea a cotei parti de 58.716 mp, din terenul cu nr. cadastral 194964, inscris in CF 194964 - Oradea, situat in zona strazii Armatei Romane nr. 1/A. Tribunalul Bihor a respins insa cererea de suspendare a HCL nr. 538/2020 si a HCL nr. 179/2020. Impotriva acestei sentinte, S.C. Selina - in reorganizare a declarat recurs, Curtea de apel respingand definitiv recursul ca nefondat.
Prin HCL nr. 774/octombrie 2020 s-au aprobat indicatorilor tehnico-economici la faza SF, respectiv a coridorului de expropriere privind obiectivul de investitii „Lucrari de interes public local pentru constructii cu caracter educativ si sportiv si infrastructura aferenta acestora - Construire complex sportiv, str. Fagarasului nr. 2" din municipiul Oradea, judetul Bihor.
Totodata, firma Selina a contestat in instanta Hotararea de Consiliu Local nr. 829/2020 prin care se aproba exproprierea suprafetei de 20.002 mp, cerand suspendarea acestei hotarari si castigand procesul in prima instanta. Insa, la finalul lunii trecute, Curtea de Apel a dat castig de cauza Primariei Oradea.
Proiectul noului complex sportiv va fi realizat
„Astfel, prin Decizia nr. 169/2021, pronuntata in data de 26.02.2021, Curtea de Apel a admis recursul Primariei Oradea, a casat in parte hotararea si rejudecand fondul, a respins ca nefondata cererea de suspendare formulata de firma S.C. Selina S.R.L. - in reorganizare, hotararea instantei fiind definitiva. In concluzie, cererile de suspendare a executarii hotararilor de Consiliu Local au fost respinse de instante, astfel ca HCL nr. 538/2020, HCL nr. 179/2020, HCL 829/2020 si HCL nr. 774/2020 nu sunt suspendate. Aceste Hotarari de Consiliu Local produc efecte. Astfel, dupa finalizarea documentatiilor de intrare a terenurilor in proprietatea Municipiului Oradea, Primaria Oradea va inainta studiul de fezabilitate a complexului sportiv cu terenul liber de sarcini catre Compania Nationala de Investitii si Ministerul Dezvoltarii, in scopul finantarii proiectului de realizare a complexului sportiv pe amplasamentul situat intre str. Fagarasului, str. Traian Blajovici, Liceul cu Program Sportiv „Bihorul" si Gradina Zoologica", a precizat primarul Florin Birta.
Pe langa arena sportiva care va fi obiectivul prioritar pentru aceasta investitie, se va amenaja si zona de parc si terenuri de sport multifunctionale in aer liber, reabilitarea actualului stadion al L.P.S. Bihorul, precum si extinderea lui cu piste pentru atletism si construirea unui bazin de sport didactic. Toate aceste obiective se vor constitui intr-un pol multisportiv, care va avea in acelasi timp, pe langa rolul sau principal, si un rol social si comercial, contribuind astfel la cresterea calitatii spatiului public.
In cadrul complexului se va construi un stadion, un hotel si o parcare subterana cu 150 de locuri, fiind realizate totodata amenajari exterioare, inclusiv accesul in zona de subsol.
Cu o capacitate de 16.291 de locuri, stadionul va fi dotat cu tot ceea ce este necesar organizarii de competitii nationale si internationale. Stadionul va fi realizat cu toate cerintele pentru omologare ca Stadion UEFA Categoria IV si va dispune de spatii pentru sportivi si oficiali, spatii administrative si spatiile tehnice aferente, restaurant, facilitati VIP, facilitati presa, facilitati public. Terenul de joaca va fi realizat cu gazon hibrid, iar suprafata dintre terenul de joc si gradene se va realiza cu un sistem rutier cu dale vibropresate pentru trafic greu, acoperite cu gazon artificial.
De asemenea, conform proiectelor municipalitatii, acest complex va permite desfasurarea de competitii sportive, concerte, festivaluri si alte tipuri de manifestari cu public numeros si va avea rolul unui catalizator in dezvoltarea orasului.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
gamma_2021ALLBIMTERAPLASTVideoConfAC-iulAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
rigips
cv water 2021
hilti
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
hidroplasto
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere