Agenda Constructiilor
Vineri, 21 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - TESSERACT Architecture isi deschide birourile pentru public, in cadrul RDW
TESSERACT Architecture isi deschide birourile pentru public, in cadrul RDW
Arhitectura & Proiectare Publicat de AG&F 28 Mai 2024 10:03
Tesseract Architecture, singurul studio de arhitectura specializat in domeniul medical din Romania si unul dintre putinele de acest tip din Europa, isi deschide, anul acesta, biroul pentru colegii arhitecti, prieteni, pasionati de arhitectura si publicul larg, in cadrul Noptii Studiourilor de Arhitectura, un eveniment Romanian Design Week, ce are loc joi, pe 30 mai, incepand cu ora 18.00. 
In cadrul evenimentului, denumit "Tesseract Architecture unlocks the [un]seen", pasionatii de arhitectura vor avea ocazia sa cunoasca echipa de arhitecti a Tesseract, dar si sa vizioneze expozitii ale proiectelor semnate Tesseract, interactiuni VR (realitate virtuala), expozitii pop-up care ilustreaza pasiunile arhitectilor din echipa Tesseract, dar si o instalatie de arta creata de artistul Sebastian Moldovan.
Proiectele Tesseract aduc o perspectiva unica asupra disciplinei arhitecturale, prin prisma specificitatii domeniului si a provocarilor – dar si oportunitatilor – pe care le prezinta. 
In ceea ce priveste seria de lucrari create de artistul Sebastian Moldovan pentru Tesseract, acesta reviziteaza un motiv din desenele lui mai vechi: case suspendate si turnuri de refugiu. De data aceasta insa, foloseste inteligenta artificiala ca instrument – nu doar pentru a genera imagini, ci si pentru a se detasa, intr-o oarecare masura, de experienta personala de la care a pornit totul.
"Partea (ne)vazuta a unui proiect de arhitectura medicala nu presupune doar un traseu exact si normat, ci mai degraba o suita interdisciplinara de arhitecti, antropologi, artisti, psihologi, cadre medicale s.a., care nu se implica in proiect doar cu elementele de natura tehnica, ci si cu sufletul lor. Noi, la Tesseract, credem in legatura stransa dintre arta si arhitectura, dar mai ales dintre arhitectura emotionalului si cea medicala – asa ca dorim sa expunem cu aceasta ocazie nota umana care ne ghideaza proiectele. Va asteptam cu drag la Noaptea Studiourilor de Arhitectura din cadrul RDW pentru a descoperi partea [ne]vazuta a proiectelor si oamenii din spatele lor”, spune Arh. Raluca Soaita, fondatorul Tesseract Architecture.
 
"Am inceput sa desenez case suspendate si turnuri de aparare sau pentru refugiu in 2010, dupa un sir de pierderi in familie, incercand sa «imblanzesc» sentimentul de vulnerabilitate, de absenta si de izolare, o izolare foarte specifica. Acestor case suspendate si turnuri le-am exagerat sau deformat parti componente ori functii si le-am amestecat intre ele. Acum, in lumina inteligentei artificiale, am vrut sa externalizez si sa abandonez o parte a procesului. Si intr-o anumita masura, sa ma eliberez. Desi rezulta dintr-un sir lung de instructiuni pe care eu le-am formulat, imaginile sunt generate in afara gandirii mele. Prin urmare, ma surprind si imi ofera pentru prima data perspectiva spectatorului si, partial, chiar detasarea lui”, explica artistul Sebastian Moldovan despre lucrarea pe care o va prezenta la biroul Tesseract in cadrul Noptii Studiourilor de Arhitectura.
Evenimentul este sustinut de Gaep Gallery, Max Junior Project, Geplast, Chairry Furniture, Explorer project, Zumtobel, Plot Graphic, Electroglobal, Broq si Can&Power, GinOteca, Dolce Strati si Brownerie. 
Tesseract Architecture are in prezent in lucru un numar de peste 40 de proiecte medicale, comerciale si rezidentiale, iar pe nisa medicala este singurul studio specializat din Romania. Arhitectii Tesseract au semnat pana in prezent peste 1 milion de mp de proiecte, iar intre marile spitale proiectate de studioul Tesseract se numara Spitalul pentru copii construit de Asociatia Daruieste Viata la „Marie Curie”, Spitalele Judetene Sibiu, Focsani, Buzau, Tulcea, Institutul Inimii de la Targul Mures, primele spitale modulare din Romania destinate ingrijirii pacientilor cu Covid-19, precum si numeroase proiecte de clinici si spitale private, in diferite localitati din tara.  
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
concelex
viarom
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
konsent
rigips
EDIT-Structural
leviatan
noark
siniat
ness project
quadratum
Ubitech
CDS
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
BogArt
theda mar

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
econet
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander