Agenda Constructiilor
Joi, 18 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - ANALIZA - Analiza pietei de caramida si BCA pe anul 2014

Analiza pietei de caramida si BCA pe anul 2014
Analiza pietei de caramida si BCA pe anul 2014
PDF, 4 pagini A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: MATERIALE PENTRU ZIDARIE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 27 iun 2014
Sumar: click aici
Perspective mai bune pe piata materialelor pentru zidarie
Vanzarile de pe piata locala de zidarie din caramida si BCA, realizate anul trecut, au avut o evolutie diferita. Astfel, daca majoritatea producatorilor de blocuri din BCA au indicat cresteri cuprinse intre 3% si 5% ale livrarilor realizate anul trecut, fabricantii de caramida au anuntat cel mult stagnari la nivelul pietei pe care activeaza. Pentru 2014, cei mai multi operatori din cadrul ambelor sectoare indica posibile cresteri usoare, de maximum 5%. Din punct de vedere cantitativ, datele furnizate de companiile din bransa indica un nivel de circa 3,8 milioane de metri cubi pe an, din care sectorul de BCA detine 1,87 milioane mc, iar cel caramida aproximativ 1,9 milioane mc. In prezent, in Romania exista capacitati de productie a materialelor de zidarie de 8,5 milioane mc/an, depasindu-se cu mult consumul actual, in timp ce potentialul real al pietei se situeaza la peste 9 milioane mc/an. Pe piata de caramida si BCA activeaza circa 22 de mari producatori. Problemele pe care le intampina producatorii de caramida si BCA sunt, in general, aceleasi, legate de numarul mare al cazurilor de insolventa raportat la cel al firmelor active, cresterea pretului la energie si combustibil, dificultatea efectuarii platilor /lipsa de lichiditati din domeniul constructiilor, fiscalizarea excesiva si, nu in ultimul rand, suprataxarea muncii.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor companiilor: Celco, Macon, Xella Ro, Ceramica SA, Wienerberger Sisteme de Caramizi, Cemacon, Siceram si altele. Totodata, sunt disponibile informatii furnizate de alti operatori ai pietei, respectiv de Organizatia Patronala a Producatorilor de BCA (Pro BCA).
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de caramida, BCA si elemente prefabricate va fi disponibila in trimestrul al doilea din 2015.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
hiltiSISECAMALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
ness project
theda mar
leviatan
MAKITA
siniat
Arduro
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
CDS
quadratum
EDIT-Structural
rigips
Ubitech
konsent
SSAB
BogArt
viarom
SIGM
noark
Acvatot 2019
concelex
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
econet
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander