Agenda Constructiilor
Miercuri, 29 Mai 2024
STIHL
Home - ANALIZA - Analiza pietei de tamplarie din lemn stratificat pe anul 2017

Analiza pietei de tamplarie din lemn stratificat pe anul 2017
Analiza pietei de tamplarie din lemn stratificat pe anul 2017
PDF, 5 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: TAMPLARIE LEMN
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Camelia Pantel
Data actualizare: 05 iul 2017
Sumar: click aici
Majorare a vanzarilor de tamplarie din lemn la export
Dupa cum se cunoaste, in ultimul an s-a constatat o ascensiune a pietei de constructii rezidentiale (reflectat printr-o crestere cu +12,1% a volumului lucrarilor specifice, ca serie bruta), iar trendul respectiv a continuat sa se remarce si in primele patru luni ale lui 2017 (cu un salt de +51,4% pe seria ajustata sau de +68% ca serie bruta). Aceasta situatie pozitiva are in mod clar ca efect o majorare, pe plan intern, a vanzarilor de tamplarie termoizolanta, dar in domeniul ansamblurilor din lemn (considerate a fi scumpe si pretentioase din punct de vedere al intretinerii in exploatare) se consemneaza si in continuare fluctuatii semnificative ale cererii la nivel national. Astfel, cei mai multi producatori din bransa sustin ca lucreaza doar punctual, la comanda, in conditiile in care o serie de probleme specifice recesiunii s-au mentinut, ba mai mult, au aparut altele noi, cum ar fi lipsa fortei de munca specializate (in contextul migrarii angajatilor calificati). Insa, inexistenta unei strategii clare - sustinute de autoritatile statului - pentru formarea profesionala si calificarea personalului care sa lucreze in unitatile de productie a tamplariei din lemn stratificat (unde specializarea riguroasa constituie o necesitate obiectiva) este doar una dintre fatetele actualelor probleme ale bransei, peste care se suprapune scaderea volumului lucrarilor de reparatii capitale si de intretinere si reparatii curente (segmente in cadrul carora se propune si utilizarea ansamblurilor din lemn), politicile economice neunitare ale guvernantilor, lipsa interesului autoritatilor centrale si locale pentru edificarea de locuinte finantate din fonduri publice sau pentru reabilitarea unor cladiri de patrimoniu aflate in proprietatea acestora etc. In acelasi timp, exista si motive exogene pentru care activitatea pe piata a demarat cu intarziere in acest an, cum ar fi impactul factorului sezonier (cu o iarna prelungita). In contextul mentionat anterior, majoritatea fabricantilor din domeniu estimeaza, pentru 2017, cel mult o stabilizare a rulajului la valoarea anului trecut sau o recuperare a unor pierderi. Astfel, nu este de mirare ca, la fel ca omologii lor ce promoveaza ferestre din PVC, pentru a suplini cererea precara si fluctuanta de pe piata autohtona (mai ales ca, de multe ori, comenzile pe plan local sau cel mult regional - in unul sau cateva judete din proximitatea celui de resedinta - sunt singurele consistente), in conditiile unor capacitati de fabricatie excedentare si ale unei posibile supraoferte, producatorii de tamplarie din lemn stratificat activi la nivel national s-au orientat - si se orienteaza in continuare - tot mai puternic spre export.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Fereastra la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor companiilor Leitz, Popa, Avi & F, Bradul Ezustfenyo, Danprod, Pinum Doors & Windows, Dor Invest, Edy-And Constructii, Fagetul Deac, Foresta Arges, Lapella Lemn, Metaltrade International, Mobimpex, Sangeosilv, Tehnolemn, Strong Design Construct, YTP Fenetre si altele.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de tamplarie din lemn stratificat va fi disponibila in trimestrul al doilea din 2018.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
SISECAMABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
CONCEPT STRUCTURE
concelex
Acvatot 2019
CDS
strabag nivel 1
noark
rigips
viarom
quadratum
siniat
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
konsent
leviatan
EDIT-Structural
ness project
Ubitech
theda mar

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
top 500
econet
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander