Agenda Constructiilor
Vineri, 26 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - BITTNET: Afaceri consolidate de 48 milioane lei si profit brut de 2 milioane lei, in S1
BITTNET: Afaceri consolidate de 48 milioane lei si profit brut de 2 milioane lei, in S1
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de AG&F 30 Aug 2021 13:20
Bittnet, grup de companii IT listat pe piata principala a Bursei de Valori Bucuresti, inregistreaza o cifra de afaceri consolidata de 48 de milioane de lei in prima jumatate a anului 2021 si un profit brut de 2 milioane de lei, in crestere cu 57%. In aceasta perioada, compania a realizat opt tranzactii de tip M&A, dintre care doua transfrontaliere, in vederea consolidarii pozitiei in domeniile de dezvoltare software, training si securitate cibernetica.
„Grupul nostru de companii ofera o gama din ce in ce mai larga de servicii IT&C clientilor, atat in maniera clasica – pe proiect – dar si in mod recurent sau in paradigma de managed services. Intentionam sa extindem in mod continuu amprenta de produse si servicii furnizate atat prin dezvoltarea portofoliului fiecarei companii sau linii de business, cat si prin investitii sau achizitii. Nu suntem un fond de investitii, ci cautam constant sa dobandim pozitii in companii in care sa sprijinim activitatea operationala, indiferent de cat de mare este detinerea pe care o putem obtine. Chiar daca rezultatele produse de fiecare dintre companiile in care investim nu au an de an valori si evolutii regulate, credem cu tarie ca portofoliul diversificat pe care il detinem va continua sa prospere,” a declarat Mihai Logofatu, CEO si cofondator Bittnet Group.
Divizia de Tehnologie, reprezentata de Dendrio si Elian, a raportat o cifra de afaceri de 42,40 milioane de lei si un profit operational de 1,48 milioane de lei. Marja bruta a companiilor de integrare IT&C a crescut cu 3,2%, pana la 7,4 milioane lei. Divizia de Educatie, care include Bittnet Training si Equatorial, a inregistrat o cifra de afaceri de 5,76 milioane de lei si o marja bruta de 3,17 milioane de lei. In prima parte a anului, compania a livrat 102 sesiuni de curs si 56 de sesiuni individuale la care au participat 490 de cursanti.
Ponderea mai mare a serviciilor in cifra de afaceri consolidata a generat ca activitatea operationala sa ramana rentabila, inregistrand un profit operational de 652 mii de lei. La 30 iunie 2021, Bittnet Group inregistra un profit brut de 2 milioane de lei, in crestere cu 57% fata de aceeasi perioada a anului trecut, sau o dublare fata de profitul inregistrat pe intregul an 2020. Companiile in care Bittnet detine pozitii minoritare au adaugat un profit de 448 mii de lei, in timp ce rezultatul financiar de 1,39 milioane lei a completat imaginea activitatii companiei din primele sase luni ale acestui an.
„Investitiile pe care le-am realizat in perioada anterioara constituie primele caramizi la temelia de „antifragilitate” a Grupului si ne permit ca astazi sa obtinem un rezultat agregat semnificativ mai bun decat in 2020, in ciuda unui mediu operational plin de provocari. La fel de important, inregistram aceste rezultate in crestere in conditii de cash-flow pozitiv, de reducere a perioadei de incasare a clientilor si de reducere a datoriilor totale. Astfel, inregistram la 30 iunie cea mai solida pozitie financiara din istoria Grupului. Investitiile realizate pe parcursul anului 2021 nu sunt inca consolidate in cifra de afaceri, dar daca toate tranzactiile anuntate de noi se finalizeaza cu succes, veniturile totale ale Grupului vor atinge 250 de milioane de lei, cu 100 de milioane peste bugetul de 150 de milioane de lei aprobat in aprilie 2021,” a declarat Cristian Logofatu, cofondator Bittnet Group.
In primele sase luni ale anului Bittnet Group a avut o activitate intensa de M&A, anuntand achizitionarea de participatii in opt companii din domenii diverse, precum dezvoltare software, training si securitate cibernetica. In urma finalizarii acestor tranzactii, Bittnet Group va detine participatii in companiile romanesti The e-Learning Company, Computer Learning Center, Nenos Software, Nonlinear, ISEC Associates, ITPrepared, precum si in doua companii din Cehia, Servodata si DataScript. Prin noile investitii, compania se apropie de tinta de a avea o cifra de afaceri de 100 de milioane de euro pana in anul 2024.
 
ALLBIMSISECAMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
CDS
siniat
viarom
theda mar
MAKITA
noark
ness project
quadratum
Ubitech
EDIT-Structural
leviatan
Acvatot 2019
rigips
strabag nivel 1
concelex

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander