Agenda Constructiilor
Luni, 17 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - ENTERSOFT se consolideaza si achizitioneaza majoritatea actiunilor BITSoftware
ENTERSOFT se consolideaza si achizitioneaza majoritatea actiunilor BITSoftware
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 30 Mai 2022 12:31
Entersoft, lider in piata de solutii software de business din Grecia si Sud-Estul Europei, a achizitionat pachetul majoritar din BITSoftware, unul dintre cei mai dinamici furnizori de solutii software de business din Romania. In urma achizitiei, Entersoft isi dubleaza efectiv piata potentiala careia i se adreseaza. Impreuna cu filiala proprie din Romania, Entersoft va fi unul dintre principalii jucatori din piata de solutii software de business, cu cel mai complet portofoliu de produse.
Grupul acopera nevoi atat departamentale cat si ale intregii companii cu solutiile sale ERP, CRM si WMS in cloud, avand si solutii software specifice pentru Retail, eFacturare, solutii mobile SFA, solutii pentru industria de Servicii, solutii BI, gama de produse incluzand solutii software specifice pentru aproape toate domeniile/industriile. In urma achizitiei, potofoliul de clienti va include 350 de companii importante din Romania, majoritatea medii si mari, care au implementat si utilizeaza cu succes solutiile companiei. Printre ele se numara JTI Romania, Imperial Tobacco, Unilever’s Betty ICE, RCS&RDS, unul dintre cele mai mari lanturi de retail din Europa, Oil Terminal Constanta, 10 dintre cei mai mari producatori de vinuri din Romania si firme importante din productie, constructii, distributie, retail si servicii profesionale.
Veniturile BITSoftware la sfarsitul anului 2021 au fost de 3,2 milioane euro, cu EBITDA de 0,3 milioane euro. Compania are zero datorii. La momentul incheierii acordului, BITSoftware are 71 de angajati, sediul central in Brasov si o sucursala in Bucuresti. Conform acordului, Entersoft va achizitiona initial 75% din companie, iar in urma achizitiei, BITSoftware va fuziona, prin absorbtie, cu filiala existenta Entersoft Romania, pentru a-si consolida prezenta pe piata. Noua companie va continua sa opereze in Romania sub marca BITSoftware. In final, dupa o perioada de aproximativ 3 ani, Entersoft va cumpara actionarul minoritar al entitatii combinate, devenind unicul proprietar al acesteia. Achizitia va fi finantata din numerarul disponibil al companiei.
Aceasta tranzactie confirma planurile deja anuntate ale Entersoft de a-si consolida pozitia pe piata si de a se extinde dinamic pe piata din Romania. In afara de Grecia, devine si un furnizor cheie de software pentru proiectele finantate de UE ale Fondului de Redresare si Rezilienta din Romania, care includ finantare semnificativa pentru digitalizarea companiilor.
 
hiltiABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
CDS
EDIT-Structural
theda mar
noark
siniat
viarom
concelex
rigips
MAKITA
quadratum
leviatan
strabag nivel 1
konsent
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
ness project

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander