Agenda Constructiilor
Miercuri, 29 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - ENTERSOFT se consolideaza si achizitioneaza majoritatea actiunilor BITSoftware
ENTERSOFT se consolideaza si achizitioneaza majoritatea actiunilor BITSoftware
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 30 Mai 2022 12:31
Entersoft, lider in piata de solutii software de business din Grecia si Sud-Estul Europei, a achizitionat pachetul majoritar din BITSoftware, unul dintre cei mai dinamici furnizori de solutii software de business din Romania. In urma achizitiei, Entersoft isi dubleaza efectiv piata potentiala careia i se adreseaza. Impreuna cu filiala proprie din Romania, Entersoft va fi unul dintre principalii jucatori din piata de solutii software de business, cu cel mai complet portofoliu de produse.
Grupul acopera nevoi atat departamentale cat si ale intregii companii cu solutiile sale ERP, CRM si WMS in cloud, avand si solutii software specifice pentru Retail, eFacturare, solutii mobile SFA, solutii pentru industria de Servicii, solutii BI, gama de produse incluzand solutii software specifice pentru aproape toate domeniile/industriile. In urma achizitiei, potofoliul de clienti va include 350 de companii importante din Romania, majoritatea medii si mari, care au implementat si utilizeaza cu succes solutiile companiei. Printre ele se numara JTI Romania, Imperial Tobacco, Unilever’s Betty ICE, RCS&RDS, unul dintre cele mai mari lanturi de retail din Europa, Oil Terminal Constanta, 10 dintre cei mai mari producatori de vinuri din Romania si firme importante din productie, constructii, distributie, retail si servicii profesionale.
Veniturile BITSoftware la sfarsitul anului 2021 au fost de 3,2 milioane euro, cu EBITDA de 0,3 milioane euro. Compania are zero datorii. La momentul incheierii acordului, BITSoftware are 71 de angajati, sediul central in Brasov si o sucursala in Bucuresti. Conform acordului, Entersoft va achizitiona initial 75% din companie, iar in urma achizitiei, BITSoftware va fuziona, prin absorbtie, cu filiala existenta Entersoft Romania, pentru a-si consolida prezenta pe piata. Noua companie va continua sa opereze in Romania sub marca BITSoftware. In final, dupa o perioada de aproximativ 3 ani, Entersoft va cumpara actionarul minoritar al entitatii combinate, devenind unicul proprietar al acesteia. Achizitia va fi finantata din numerarul disponibil al companiei.
Aceasta tranzactie confirma planurile deja anuntate ale Entersoft de a-si consolida pozitia pe piata si de a se extinde dinamic pe piata din Romania. In afara de Grecia, devine si un furnizor cheie de software pentru proiectele finantate de UE ale Fondului de Redresare si Rezilienta din Romania, care includ finantare semnificativa pentru digitalizarea companiilor.
 
man and machinehiltiTERAPLASTALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
theda mar
Acvatot 2019
rigips
CDS
BALTIC
CELCO 2020
Ubitech
strabag nivel 1
FRONTALE
BMI_Icopal
ERBASU CONSTRUCT
viarom
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023