Agenda Constructiilor
Sambata, 15 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - GRAITEC si Popp & Asociatii: Scan to BIM, noul proces de captare digitala a cladirilor
GRAITEC si Popp & Asociatii: Scan to BIM, noul proces de captare digitala a cladirilor
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de AG&F 22 Ian 2024 14:00
Graitec, unul dintre cei mai importanti parteneri Autodesk, si Popp & Asociatii, unul dintre liderii pietei de proiectare de structuri, colaboreaza pentru implementarea Scan to BIM, proces de captare digitala a unei cladiri/ a unui sit existent prin intermediul scanerului laser 3D si utilizarea informatiilor pentru crearea unui model BIM. Procesul este realizat de echipa Popp & Asociatii BIM Technologies utilizand solutii Autodesck furnizate de Graitec Romania. 
"In peisajul dinamic al constructiilor, digitalizarea si implementarea unor metodologii de lucru BIM revolutioneaza modul in care proiectele sunt planificate, executate si gestionate. Integrarea tehnologiilor de ultima ora, impreuna cu procesul de Scan to BIM, inaugureaza o noua era a eficientei, preciziei si colaborarii", au precizat reprezentantii Graitec. 
Potrivit specialistilor, primul pas al procesului Scan to BIM il reprezinta colectarea informatiilor in teren prin scanarea laser 3D, o tehnologie non-invaziva de masurare a unei cladiri, a unei zone de teren sau a unui obiect care ofera rezultate rapide si precise pentru orice tip de spatiu, inclusiv cele greu accesibile. 
"Pentru colectarea datelor, echipa foloseste unul dintre cele mai performante dispozitive de pe piata la acest moment. O solutie oportuna, astfel incat un volum mare de informatii este accesibil intr-un timp relativ scazut, fiind reduse semnificativ resursele necesare acestei etape, comparativ cu metoda traditionala de masurare. 
 
 
Dupa colectarea datelor spatiale (norii de puncte), acestea sunt procesate si interpretate de echipa noastra de ingineri si arhitecti cu ajutorul software-ului FaroScene, Recap si Autodesk Revit, rezultand modelul informational al constructiei scanate. Modelarea in Autodesk Revit simplifica acest proces, deoarece este un instrument care sprijina lucrul colaborativ si modelele multidisciplinare, fiind reduse eventualele erori care pot aparea intre specialitati, un alt avantaj pentru clienti.
In functie de solicitari si gradul de detaliere dorit, clientului ii sunt puse la dispozitie: planuri 2D, sectiuni transversale sau longitudinale 2D, detalii ale fatadelor, vederi 3D, modelul 3D geometric sau modelul BIM/ Digital Twin.
De asemenea, cu ajutorul Graitec Romania le oferim clientilor un cont de acces pe platforma Autodesk Construction Cloud, unde acestia au posibilitatea sa vizualizeze modelul informational 3D rezultat si sa implice activ in proces, beneficiind permanent de consultanta din partea specialistilor nostri", au explicat reprezentantii Popp & Asociatii BIM Technologies.
Conform specialistilor Graitec si Popp & Asociatii, integrarea tehnologiilor de ultima ora, impreuna cu procesul de Scan to BIM, inaugureaza o noua era a eficientei, preciziei si colaborarii. Pentru informatii suplimentare, click aici.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
Acvatot 2019
quadratum
ness project
CDS
EDIT-Structural
siniat
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
MAKITA
konsent
viarom
concelex
noark
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
rigips
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AICPS_30
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander