Agenda Constructiilor
Joi, 30 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - SAP: Operatiunile din cloud se consolideaza, odata cu majorarea veniturilor din 2023
SAP: Operatiunile din cloud se consolideaza, odata cu majorarea veniturilor din 2023
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Ovidiu Stefanescu 13 Nov 2023 06:00
In al treilea trimestru din acest an furnizorul german de software SAP a raportat o majorare de 19% a sumelor de incasat din cloud (+25% la rate constante ale cursului de schimb valutrar), care au ajuns astfel la 12,27 miliarde euro. SAP S/4HANA a crescut cu 58% pana la 4,20 miliarde euro (+ 66% dupa eliminarea impactului valutar). In aceeasi perioada, cifra de afaceri din cloud a crescut cu 16%, pana la 3,47 miliarde euro, in principal ca urmare a consolidarii portofoliului combinat SaaS si PaaS al SAP, care s-a majorat cu 19%, respectiv cu 26%. Sustinute de cateva tranzactii majore, veniturile din licentele software au scazut cu 17%, pana la 335 milioane euro. In total, incasarile din cloud si software au sporit cu 4%, pana la 6,68 miliarde euro. In ceea ce priveste veniturile din servicii, acestea s-au stabilizat la 1,07 miliarde euro. Profitul brut aferent operatiunilor cloud a fost cu 21%  mai mare fata de nivelul din perioada de referinta, totalizand 2,56 miliarde euro. Marja bruta din cloud IFRS s-a ajustat pozitivi cu 2,9 puncte procentuale, pana la 72,7%. In ceea ce priveste fluxul liber de numerar, acesta a crescut cu 69%, atingand 865 milioane de euro. In timp ce cheltuielile legate de impozite si compensatiile pentru actiuni au crescut, evolutia a fost determinata de profitabilitatea SAP, imbunatatirea capitalului de lucru si platile mai mici pentru capital si leasing. Din punct de vedere geografic, performanta SAP a veniturilor din cloud a fost deosebit de puternica in Asia/Pacific + Japonia si EMEA. Rezultate deosebit de bune au fost inregistrate de subsidiarele din Canada, China, Franta, Germania, Japonia si Elvetia. Pentru intregul an 2023, expertii germani mizeaza pe venituri din cloud de 14,0 – 14,2 miliarde euro, un profit operational de 8,65 – 8,95 miliarde euro si un flux liber de numerar de aproximativ 4,9 miliarde euro. In Romania, vanzarile SAP din 2022 au totalizat 456,33 milioane de lei, cu 4,3% mai mici fata de valoarea corespunzatoare anului precedent.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMABONARE REVISTERAWLPLUGhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
leviatan
siniat
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
konsent
Acvatot 2019
viarom
strabag nivel 1
theda mar
Ubitech
noark
CDS
rigips
concelex

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
ef-de-n
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander