Agenda Constructiilor
Joi, 30 Noiembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - WIZROM: Tendinte de simplificare si conectare la Big Data pe piata solutiilor ERP
WIZROM: Tendinte de simplificare si conectare la Big Data pe piata solutiilor ERP
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 01 Feb 2022 12:35
Un software ERP (Enterprise Resource Planning) poate ajuta in mod semnificativ la managementul fiecarui aspect al unei afaceri, fie ca este vorba de achizitii, vanzari, financiar, project managment sau marketing. Productie, logistica
ERP-ul - asa cum il stim astazi - este rezultatul a peste patru decenii de evolutie. Acest fapt se datoreaza progreselor continue care au avut loc in ceea ce priveste comportamentul clientilor, conditiile de piata, concurenta si inovatiile tehnologice. Acest tip de programe permit organizatiilor sa exceleze in operatiunile lor si sa isi indeplineasca obiectivele de business. In acest articol, iti prezentam cateve dintre tendintele in ERP de urmarit in 2022.
 
#1 Cloud-Based ERP va inregistra cea mai mare crestere
Odata cu pandemia, companiile au inceput sa acorde mai multa importanta tehnologiei cloud datorita implementarii usoare si eficiente, din punct de vedere al costurilor, si a functiilor de colaborare imbunatatite pe care le ofera. Cererea pentru ERP in cloud este in crestere, deoarece ofera acces la informatii in timp real, faciliteaza munca la distanta si, in acelasi timp, asigura o mai buna securitate a datelor. In plus, implementarea unui software ERP in cloud nu necesita o investitie initiala uriasa, infrastructura sau resurse avansate, ceea ce il face o optiune buna si pentru IMM-uri.
 
#2 Utilizarea ERP in Internet of Things (IoT)
Programele ERP compatibile cu IoT sunt prevalente in cadrul unitatilor de productie sau al companiilor care au nevoie sa colecteze date in regim automatizat. In functie de tipul de afacere, exista o multitudine de aspecte care trebuie monitorizate constant, cum ar fi transporturile de materii prime, activele, depozitele etc. Sistemele ERP utilizate ca parte a IoT compileaza informatiile si genereaza rapoarte in timp real pentru o mai buna vizibilitate si un proces de decizie mai eficient.
 
#3 Versatilitatea va continua sa fie un factor crucial
Versatilitate ERP-urilor este un factor care poate ajuta o companie sa aiba succes in aceasta era competitiva. De exemplu, agentii de vanzari pot sa vizita clientii, oferindu-le posibilitatea de a vizualiza in timp real cifrele de vanzari si informatii despre stocuri pe un dispozitiv mobil, ceea ce devine extrem de important pentru a semna un nou contract. Un sistem ERP care poate fi accesat pe o multitudine de platforme si dispozitive poate avea un impact pozitiv asupra angajatilor, furnizorilor si partilor interesate, deoarece ii ajuta sa ramana conectati in orice moment.
 
#4 Integrarea inteligentei artificiale
Inteligenta artificiala (AI) contribuie intr-o mare masura atunci cand vine vorba de transformarea digitala a modului in care functioneaza ERP in cadrul organizatiilor. Fie ca este vorba despre automatizarea sarcinilor repetitive sau despre solutionarea proactiva a problemelor, inteligenta artificiala te poate ajuta sa identifici procesele ineficiente si sa imbunatatesti productivitatea companiei. Cand vine vorba despre ERP, AI-ul vine cu analize predictive si hiper-automatizare, ceea ce duce la o mai buna luare a deciziilor si la o experienta imbunatatita pentru clienti.
 
#5 Automatizare si simplificare
Oamenii de afaceri de succes vor sa utilizeze cele mai bune tehnologii din clasa lor, care includ automatizarea avansata aplicabila in diverse departamente si procese active in cadrul companiei. Cu ajutorul automatizarii, este eliminata necesitatea introducerii de date manuale, iar echipele care lucreaza la sarcini repetitive se pot ocupa de noi sarcini care conteaza cu adevarat pentru functionarea si cresterea afacerii. Automatizarea in ERP permite simplificarea proceselor, ceea ce duce la imbunatatirea productivitatii si eficientei.
 
#6 Conectarea la Big Data
Solutiile ERP conectate la Big Data pot extrage informatii din mai multe surse si compila aceste date sub forma unor rapoarte complexe, permitand companiilor sa aiba acces la informatii de business corecte si care ofera o mai buna perspectiva in ceea ce priveste noile trend-uri in sectoarele lor de activitate. Deoarece companiile sunt acum mai inclinate sa ia decizii bazate pe date si sa prioritizeze previziunile pentru a fi cu un pas inainte competitiei, investitiile in solutii ERP care prioritizeaza big data si analiza de business vor deveni prioritare.
In prezent, ne aflam intr-o era a transformarii digitale in care este clar ca interoperabilitatea, agilitatea si conectivitatea sunt atributele definitorii ale solutiilor ERP. Mai mult, organizatiile de orice dimensiune si din orice domeniu doresc sa fie la curent cu cele mai noi tendinte, pentru a avea un avantaj competitiv. Astazi, companiile nu au alta optiune decat sa se adapteze la inovatiile tehnologice care asigura un management eficient al riscurilor si o crestere de business in conditii optime.
Wizrom pune la dispozitia clientilor o solutie ERP versatila, care poate ajuta companiile sa aiba un avantaj in fata competitiei, concentrandu-se pe activitatea de business primara, in timp ce activitatile financiar-contabile, de gestiune, logistica, vanzari, productie, precum si gestiunea mijloacelor fixe sunt tinute sub control cu ajutorul WizPro.
 
Articol realizat de specialistii de la Wizrom, furnizor de solutii avansate de planificare si eficientizare a resurselor de business.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiVideoConfAC-iulALLBIMALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
noark
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
theda mar
Ubitech
Acvatot 2019
viarom
FRONTALE
grundfos
rigips
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
CDS
leviatan
BALTIC
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
BA 2023
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu