Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - 1911 este noul numar unic unde pot fi raportate incidentele de securitate cibernetica
1911 este noul numar unic unde pot fi raportate incidentele de securitate cibernetica
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 03 Mai 2019 10:11
Alexandru Petrescu, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, a anuntat ca, de astazi, 2 mai 2019, devine operational numarul unic 1911 prin care persoanele fizice, juridice si institutiile publice din Romania vor putea raporta incidentele de securitate cibernetica.
”Astazi, lansam prin Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica un numar unic, 1911, apelabil din toate retelele, la care vor putea fi raportate incidentele de securitate cibernetica de catre persoane fizice, juridice si institutii publice, oferindu-li-se prin Call Center o asistenta primara si consiliere pentru diagnosticare si remediere”, a declarat ministrul Alexandru Petrescu.
Potrivit estimarilor recente, atacurile cibernetice prejudiciaza anual economia globala cu 400 miliarde euro, iar impactul economic al criminalitatii cibernetice a crescut de cinci ori din 2013, fiind considerata o provocare pentru insasi securitatea interna a UE.
La nivelul Uniunii, 80% dintre intreprinderile europene s-au confruntat cu cel putin un incident de securitate cibernetica in 2018, inregistrandu-se o crestere a acestora cu 38% in toate sectoarele industriale.
In Romania, majoritatea alertelor procesate de Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica (87,60%) se refera la sisteme informatice vulnerabile, compromise sau infectate cu diverse variante de malware, situatie influentata si de nivelul scazut al abilitatilor digitale individuale. La nivelul anului 2018, in sistemul clasic al CERT.RO au fost inregistrate peste 1.200 incidente unice.
”Prin acest nou serviciu guvernamental, incurajam in mod special notificarea informatiilor corespondente incidentelor de securitate cibernetica din partea IMM-urilor sau a cetatenilor, care sunt adesea afectati de campanii malitioase specifice (cum ar fi multiplele tipuri de scam/phishing, fraude care afecteaza utilizatorii din Romania – vishing, frauda cu suport tehnic fals, frauda cu vouchere, frauda cu bilete de avion, etc.) cu efecte negative majore in plan economic si personal”, a precizat Alexandru Petrescu, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale.
 
SISECAMRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
rigips
theda mar
CDS
leviatan
Ubitech
viarom
Acvatot 2019
MAKITA
quadratum
noark
strabag nivel 1
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
ness project
CONCEPT STRUCTURE
concelex

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
ef-de-n
econet
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander