Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - NZEB Expo are loc la Romexpo Bucuresti, in perioada 14-16 iunie
NZEB Expo are loc la Romexpo Bucuresti, in perioada 14-16 iunie
Expozitii & Conferinte Publicat de AG&F 13 Iun 2024 13:17
nZEB Expo, cel mai mare eveniment local din domeniul constructiilor eficiente energetic, va avea loc weekendul acesta la Romexpo, Pavilion B2. Dedicat publicului larg, evenimenul are ca obiectiv informarea asupra principiilor nZEB si de casa pasiva si reuneste intr-un singur loc peste 150 de producatori si distribuitori de materiale de constructii, alaturi de numerosi specialisti in domeniu, care vor dezbate o varietate de subiecte aplicate sau vor sustine workshopuri dedicate. 
Deschiderea oficiala nZEB Expo va avea loc vineri, 14 iunie, orele 12:30, la Romexpo, Pavilion B2. Pe parcursul celor trei zile, participantii vor putea vizita zonele de expozitie ale celor 150 de expozanti, amenajate in functie de ariile de interes pentru consumator, vor avea ocazia de a obtine know-how de la o varietate de speakeri locali si internationali, nume relevante din industrie, ce vor sustine diverse prezentari pe cele doua scene dedicate si vor avea posibilitatea de a asista la peste 25 de workshopuri. 
"nZEB Expo reprezinta o oportunitate unica pentru toti cei interesati de constructiile eficiente energetic sa interactioneze direct cu experti din domeniu, sa descopere solutii inovatoare si sa vada in actiune tehnologii de ultima generatie, precum cea mai mare imprimanta 3D din Romania. Va invitam sa ne fiti alaturi la acest eveniment de referinta pentru a invata, a explora si a contribui la viitorul sustenabil al constructiilor”, a declarat Marius Soflete, inginer proiectant de case pasive si co-organizator nZEB Expo. 
 
Premiera absoluta in Romania -  imprimanta 3D ce va printa in timp real o structura de casa
In cadrul nZEB Expo, publicul va avea ocazia, in premiera absoluta, de a vedea in actiune cea mai mare imprimanta 3D din Romania, Wasp The Crane, pusa la dispozitie de WOP3D. Aceasta va printa, in timp real, o structura de casa si alte elemente decorative. Crane WASP este o imprimanta 3D colaborativa si modulara, cu mai multe configuratii. Modulul de baza ofera un volum de imprimare de 8,20 metri in diametru si 3,2 metri in inaltime, fiind capabila sa printeze cu mortare pe baza de ciment sau argila. 
 
Solutii inovatoare de digitalizare a constructiilor, prin realitate virtuala si augumentata 
Totodata, vizitatorii vor avea posibilitatea de a descoperi o varietate de solutii inovatoare in domeniul costructiilor eficiente energetic, prezentate de companiile expozante. Printre acestea se numara, spre exemplu, Leviatan Design - o companie romaneasca de servicii integrate de inginerie in constructii de tip design & build. La standul lor, participantii vor putea vedea ce presupune digitalizarea constructiilor, explorand proiecte constructive cu ajutorul realitatii virtuale si augmentate, realizata prin modelarea si scanarea suprafetelor.
La expozitie vor participa peste 150 de producatori si distribuitori de materiale de constructii, care vor oferi solutii pentru constructii eficiente energetic. Printre produsele expuse se numara pompe de caldura, sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura, tamplarii performante, sisteme de case prefabricate, sisteme de izolatie si hidroizolatie, panouri fotovoltaice si solutii la cheie pentru acoperisuri.
 
Peste 50 de speakeri prezenti, 3 scene dedicate si o varietate de workshopuri 
Pe parcursul celor trei zile, evenimentul va aborda diverse teme specifice. Vineri, discutiile vor fi axate pe constructiile nZEB la scara mare, inclusiv provocarile legislative si financiare pentru dezvoltatorii imobiliari si marii constructori, precum si solutiile oferite de companii din sectorul financiar si energetic, precum EON si Banca Transilvania. Printre companiile ce vor dezbate aceste subiecte se numara Kasper Development, Agentia de Dezvoltare Locala Oradea si Hils Development.
Sambata va fi ziua dedicata inginerilor, arhitectilor si mesterilor, cu discutii tehnice despre proiectarea nZEB si in standard de casa pasiva. Un punct de atractie va fi conferinta „Orasul Inteligent”, sustinuta de Carlos Moreno, urbanist de renume international si initiator al conceptului „15 minute city”. Duminica vor fi prezentate studii de caz pe proiecte nZEB si de case pasive, cu interventii ale beneficiarilor care vor impartasi experienta lor de a trai intr-o astfel de casa. 
Totodata, pe parcursul celor trei zile, vor avea loc diverse workshopuri, incluzand ateliere de montaj corect al ferestrelor, teste de etanseitate, demonstratii cu scule electrice profesionale, dulgherie, montaj acoperisuri si realizare hidroizolatie. 
nZEB Expo este un parteneriat intre Soflete.ro, The Concept Real Estate Advisers si Mihai Cima, co-fondator Universum Events. Soflete.ro - primul si cel mai relevant creator de continut dedicat constructiilor din Romania, cu o comunitate de 150.000 de urmaritori pe canalele online de comunicare si unul dintre principalii promotori ai constructiilor nZEB si in standard de casa pasiva din tara noastra. The Concept Real Estate Advisers - companie specializata in domeniul vanzarilor si marketingului dedicat constructiilor si dezvoltarilor imobiliare, care va aduce, atat la Bucuresti cat si la Cluj, marii dezvoltatori si jucatori din piata constructiilor. Mihai Cima, co-fondator Universum Events - organizatorul unor evenimente de top in industrie (precum Imobiliarium, GoTech World sau Bucharest Technology Week, care aduna anual zeci de mii de participanti) va coordona organizarea ambelor editii nZEB Expo de anul acesta.
Participarea la nZEB Expo Bucuresti (14-16 iunie) este gratuita, cu inscriere in prealabil aici.
***
nZEB Expo este un eveniment de referinta in domeniul constructiilor eficiente energetic care pune la dispozitia publicului know-how integrat despre standardul nZEB si casa pasiva. 
Evenimentul ofera un spatiu dedicat de networking intre toti actorii implicati in domeniul constructiilor - arhitecti, ingineri, mesteri, auditori energetici, dezvoltatori imobiliari, constructori, producatori de materiale de constructii si clientii finali.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
BogArt
leviatan
Ubitech
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
concelex
EDIT-Structural
Arduro
rigips
konsent
SIGM
viarom
ERBASU CONSTRUCT
CDS
quadratum
ness project
SSAB
MAKITA
strabag nivel 1
noark
siniat

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
top 500
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander