Agenda Constructiilor
Duminica, 21 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - RCEPB 2023: Strategii si instrumente pentru NZEB si ZEB, prezentate pe 8-9 iunie
RCEPB 2023: Strategii si instrumente pentru NZEB si ZEB, prezentate pe 8-9 iunie
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 30 Mai 2023 16:50
Ordinul Auditorilor Energetici din Romania (OAER), impreuna cu Asociatia Inginerilor de Instalatii din Romania (AIIR) - Filiala Valahia si cu sprijinul Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti (UTCB) si EU-CONEXUS (Universitatea Europeana pentru
Dezvoltare Durabila Inteligenta a Zonelor Urbane de Coasta), organizeaza Conferinta Internationala RCEPB 2023, avand titlul "Strategii si instrumente pentru NZEB si ZEB: intre obligatii si posibilitati". Evenimentul va avea loc in perioada 8-9 iunie 2023, in format hibrid - online si la Biblioteca Nationala din Bucuresti.
Ajunsa la editia cu numarul 15, conferinta va aduce in prim-plan
eforturile depuse si masurile adoptate pentru reducerea emisiilor de carbon si utilizarea energiei regenerabile.
"Biblioteca Nationala a Romaniei va gazdui cu aceasta ocazie experti in energie, arhitecti, designeri, reprezentanti din mediul academic si din cercetare, studenti si tineri profesionisti, dezvoltatori imobiliari, companii de service si punere in functiune, producatori si distribuitori de materiale de constructii si echipamente de instalatii pentru cladiri. Organizatorii propun subiecte care se incadreaza in contextul actual dominat de problemele generate de incalzirea globala si necesitatea reducerii utilizarii combustibililor fosili sau chiar a interzicerii acestora. Avand in vedere ca fondul de cladiri este responsabil de aproape 40% din emisiile totale de CO2, vom vedea ce impact va avea EPBD revizuita asupra acestuia, cum folosim instrumentele de calcul care transpun setul de standarde EPB si cum decarbonizam sistemele de incalzire si racire", au precizat organizatorii.
Economia circulara privind echipamentele si materialele de constructii si digitalizarea mediului construit sunt alte teme care vor fi dezbatute de expertii in domeniu invitati sa ia parte la aceasta editie a RCEPB, si care sunt determinante in atingerea scopului de a realiza un fond de cladirii cu zero emisii de carbon pana in 2050.
Presedintele REHVA, Catalin Lungu, presedintele AIIR, Ioan-Silviu Dobosi, directorul Scolii Doctorale a UTCB, Ilinca Nastase si vicepresedintele AIIR-FV, Tiberiu Catalina sunt primii speakeri confirmati. Tabloul va fi completat cu multi alti Invitati, pe lista organizatorilor aflandu-se experti din mai multe tari.
In cadrul evenimentului din acest an, organizat cu sprijinul TEXCO, furnizor de echipamente si utilaje cu o experienta de peste 15 ani vor fi prezentate si proiectele europene in care au fost implicate organizatiile noastre, si anume SmartLivingEPC, U-CERT si Bus4RoBoost.
Pentru informatii suplimentare si inscrieri, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
quadratum
ness project
Acvatot 2019
MAKITA
strabag nivel 1
rigips
Ubitech
concelex
viarom
noark
theda mar
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
CDS
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
top 500
ef-de-n
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander