Agenda Constructiilor
Marti, 25 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - SCOR, primul cluster dedicat dezvoltarii si inovarii in domeniul oraselor inteligente
SCOR, primul cluster dedicat dezvoltarii si inovarii in domeniul oraselor inteligente
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 25 Oct 2019 09:14
In cadrul celei de a cincea editii a expo-conferintei nationale Smart Cities of Romania, organizatorii evenimentului au anuntat lansarea "Smart Cities of Romania Cluster" (SCoR), cluster national a carui pricipala misiune este de a facilita colaborarea dintre administratia publica si centrala, institutele CDI, mediul academic si cel privat si organismele de finantare in scopul dezvoltarii oraselor inteligente din Romania.
"Rolul Clusterului SCoR este de a crea un cadru propice de inovare pentru solutiile de dezvoltare sustenabila a oraselor si comunitatilor inteligente. Nu putem vorbi de Smart City fara a lua in calcul dezvoltarea sustenabila si standardizarea, care reprezinta elemente fundamentale in elaborarea strategiilor si aplicatiilor dedicate oraselor inteligente. Misiunea declarata a Clusterului SCoR este aceea de a facilita participarea membrilor sai la acest proces si de a stimula cooperarea intre toti actorii implicati in dezvoltarea oraselor inteligente, precum si stabilirea de relatii de colaborare cu alte clustere nationale sau internationale", a declarat in debutul conferintei Stelian Arion, presedintele SCoR.
Obiectivele Clusterului SCoR sunt, astfel, promovarea si corelarea la nivel national si armonizarea cu cerintele europene din domeniul Smart City, cresterea eficientei si a competitivitatii serviciilor si sistemelor furnizate de membrii clusterului prin promovarea unor politici de cooperare - inovare - transfer de cunostinte, pe baza unor strategii comune, dar si colaborarea cu autoritatile publice locale, regionale si centrale si cu societatea civila in vederea definirii, acceptarii si sustinerii unei viziuni de dezvoltare sustenabila a comunitatilor si a teritoriilor, specifica Romaniei.
Membrii fondatori ai clusterului sunt Asociatia Romana pentru Tehnica de Securitate (ARTS), Organizatia Romana pentru Implementarea Sistemelor Inteligente de Transport (ITS Romania), Comitetul National Roman al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME) si ITS Events Management.
***
Expo-conferinta Smart Cities of Romania 2019 a reunit reprezentanti ai mediului academic, al organismelor nationale si internationale de finantare, ai mediului privat si administratiei publice central si locale, precum si numerosi specialisti in domeniul oraselor inteligente. Editia din acest an a fost structurata pe doua sectiuni distincte - prima dedicata problematicii procesului de digitalizare a oraselor si comunitatilor din perspectiva CDI si a doua, pe tema mobilitatii sustenabile si a viitorului transportului si securitatii in orasele inteligente. Evenimentul a fost realizat in parteneriat cu Universitatea Romano-Americana.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
ness project
siniat
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
viarom
konsent
CDS
noark
theda mar
concelex
BogArt
rigips
strabag nivel 1
EDIT-Structural
quadratum
leviatan

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
top 500
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander