Agenda Constructiilor
Joi, 01 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - SCOR, primul cluster dedicat dezvoltarii si inovarii in domeniul oraselor inteligente
SCOR, primul cluster dedicat dezvoltarii si inovarii in domeniul oraselor inteligente
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 25 Oct 2019 09:14
In cadrul celei de a cincea editii a expo-conferintei nationale Smart Cities of Romania, organizatorii evenimentului au anuntat lansarea "Smart Cities of Romania Cluster" (SCoR), cluster national a carui pricipala misiune este de a facilita colaborarea dintre administratia publica si centrala, institutele CDI, mediul academic si cel privat si organismele de finantare in scopul dezvoltarii oraselor inteligente din Romania.
"Rolul Clusterului SCoR este de a crea un cadru propice de inovare pentru solutiile de dezvoltare sustenabila a oraselor si comunitatilor inteligente. Nu putem vorbi de Smart City fara a lua in calcul dezvoltarea sustenabila si standardizarea, care reprezinta elemente fundamentale in elaborarea strategiilor si aplicatiilor dedicate oraselor inteligente. Misiunea declarata a Clusterului SCoR este aceea de a facilita participarea membrilor sai la acest proces si de a stimula cooperarea intre toti actorii implicati in dezvoltarea oraselor inteligente, precum si stabilirea de relatii de colaborare cu alte clustere nationale sau internationale", a declarat in debutul conferintei Stelian Arion, presedintele SCoR.
Obiectivele Clusterului SCoR sunt, astfel, promovarea si corelarea la nivel national si armonizarea cu cerintele europene din domeniul Smart City, cresterea eficientei si a competitivitatii serviciilor si sistemelor furnizate de membrii clusterului prin promovarea unor politici de cooperare - inovare - transfer de cunostinte, pe baza unor strategii comune, dar si colaborarea cu autoritatile publice locale, regionale si centrale si cu societatea civila in vederea definirii, acceptarii si sustinerii unei viziuni de dezvoltare sustenabila a comunitatilor si a teritoriilor, specifica Romaniei.
Membrii fondatori ai clusterului sunt Asociatia Romana pentru Tehnica de Securitate (ARTS), Organizatia Romana pentru Implementarea Sistemelor Inteligente de Transport (ITS Romania), Comitetul National Roman al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME) si ITS Events Management.
***
Expo-conferinta Smart Cities of Romania 2019 a reunit reprezentanti ai mediului academic, al organismelor nationale si internationale de finantare, ai mediului privat si administratiei publice central si locale, precum si numerosi specialisti in domeniul oraselor inteligente. Editia din acest an a fost structurata pe doua sectiuni distincte - prima dedicata problematicii procesului de digitalizare a oraselor si comunitatilor din perspectiva CDI si a doua, pe tema mobilitatii sustenabile si a viitorului transportului si securitatii in orasele inteligente. Evenimentul a fost realizat in parteneriat cu Universitatea Romano-Americana.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
vailantVideoConfAC-iulALLBIMhiltiman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
theda mar
Ubitech
MAKITA
BALTIC
rigips
CDS
grundfos
leviatan
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
viarom
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023