Agenda Constructiilor
Duminica, 12 Iulie 2020
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - SCOR, primul cluster dedicat dezvoltarii si inovarii in domeniul oraselor inteligente
SCOR, primul cluster dedicat dezvoltarii si inovarii in domeniul oraselor inteligente
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 25 Oct 2019 10:14
In cadrul celei de a cincea editii a expo-conferintei nationale Smart Cities of Romania, organizatorii evenimentului au anuntat lansarea "Smart Cities of Romania Cluster" (SCoR), cluster national a carui pricipala misiune este de a facilita colaborarea dintre administratia publica si centrala, institutele CDI, mediul academic si cel privat si organismele de finantare in scopul dezvoltarii oraselor inteligente din Romania.
"Rolul Clusterului SCoR este de a crea un cadru propice de inovare pentru solutiile de dezvoltare sustenabila a oraselor si comunitatilor inteligente. Nu putem vorbi de Smart City fara a lua in calcul dezvoltarea sustenabila si standardizarea, care reprezinta elemente fundamentale in elaborarea strategiilor si aplicatiilor dedicate oraselor inteligente. Misiunea declarata a Clusterului SCoR este aceea de a facilita participarea membrilor sai la acest proces si de a stimula cooperarea intre toti actorii implicati in dezvoltarea oraselor inteligente, precum si stabilirea de relatii de colaborare cu alte clustere nationale sau internationale", a declarat in debutul conferintei Stelian Arion, presedintele SCoR.
Obiectivele Clusterului SCoR sunt, astfel, promovarea si corelarea la nivel national si armonizarea cu cerintele europene din domeniul Smart City, cresterea eficientei si a competitivitatii serviciilor si sistemelor furnizate de membrii clusterului prin promovarea unor politici de cooperare - inovare - transfer de cunostinte, pe baza unor strategii comune, dar si colaborarea cu autoritatile publice locale, regionale si centrale si cu societatea civila in vederea definirii, acceptarii si sustinerii unei viziuni de dezvoltare sustenabila a comunitatilor si a teritoriilor, specifica Romaniei.
Membrii fondatori ai clusterului sunt Asociatia Romana pentru Tehnica de Securitate (ARTS), Organizatia Romana pentru Implementarea Sistemelor Inteligente de Transport (ITS Romania), Comitetul National Roman al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME) si ITS Events Management.
***
Expo-conferinta Smart Cities of Romania 2019 a reunit reprezentanti ai mediului academic, al organismelor nationale si internationale de finantare, ai mediului privat si administratiei publice central si locale, precum si numerosi specialisti in domeniul oraselor inteligente. Editia din acest an a fost structurata pe doua sectiuni distincte - prima dedicata problematicii procesului de digitalizare a oraselor si comunitatilor din perspectiva CDI si a doua, pe tema mobilitatii sustenabile si a viitorului transportului si securitatii in orasele inteligente. Evenimentul a fost realizat in parteneriat cu Universitatea Romano-Americana.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKbluebeamVideoConfAC-iulCOVID-19TeraSteel
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
elmas 2017
rigips
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
hilti
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
AHK 2018
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere