Agenda Constructiilor
Luni, 27 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - SMAFIN: Primul forum despre finantarea renovarii cladirilor are loc in 15 aprilie
SMAFIN: Primul forum despre finantarea renovarii cladirilor are loc in 15 aprilie
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 14 Apr 2021 06:26
Joi, 15 aprilie 2021, incepand de la ora 10.00, va avea loc primul forum de discutie din cadrul proiectului SMAFIN - "Supporting smart financing implementation for energy efficient Balkan Buildings". Evenimentul on-line Masa Rotunda cu tematica "Solutii de finantare pentru Renovarea Energetica a Cladirilor" va fi transmis live pe paginile de Facebook ale Departamentului de Dezvoltare Durabila, Asociatiei Energia Inteligenta si a publicatiei Financial Intelligence, partenerul media al evenimentului.
Mesele rotunde organizate in cadrul proiectului SMAFIN isi propun sa incurajeze un dialog structural intre partile interesate cheie din Romania, pentru a defini barierele in calea unor investitii mai largi in renovare, in contextul discutiilor legate finantarea eficientei energetice, in conformitate cu prioritatile si oportunitatile nationale.
"Cresterea eficientei energetice este asumata la nivel european ca obiectiv strategic transversal pentru protejarea mediului si diminuarea impactului schimbarilor climatice, imbunatatirea calitatii vietii si reducerea dependentei UE de furnizorii externi de petrol si gaze. Romania, la randul ei, si-a asumat obiective ambitioase in cadrul strategic national din domeniul energiei si al schimbarilor climatice fiind preocupata in etapa actuala de identificarea celor mai bune parghii pentru promovarea actiunilor si sustinerea proceselor necesare atat din resurse bugetare nationale, cat si prin cadrul de finantare european de care va beneficia in perioada urmatoare din Acordul Verde European si Mecanismul de Redresare si Rezilienta al UE. In acelasi timp este recunoscut faptul ca nivelurile actuale de investitii in energie durabila nu sunt suficiente pentru a indeplini obiectivele Romaniei privind clima si energia pentru anul 2030, fiind necesara gasirea unor mecanisme de finantare inteligente pentru a sustine investitii pe scara larga si termen lung, cu precadere in cladiri si industrie", spun organizatorii mesei rotunde din 15 aprilie 2021.
Forumul este structurat pe trei teme principale de discutii, respectiv: renovarea energetica a cladirilor publice, servicii integrate de renovare a cladirilor rezidentiale si Strategia de Renovare pe Termen Lung - de la elaborare la implementare.
"Aceste tematici au tinut cont atat de concluziile si recomandarile anterioarelor Forumuri pentru investitii durabile in energie, dar si de provocarile actuale carora Romania trebuie sa le faca fata", precizeaza organizatorii.
Evenimentul este organizat de catre partenerii romani in cadrul proiectului SMAFIN - ENERO - Centrul pentru Promovarea Energiei Curate si Eficiente in Romania (www.enero.ro) si PronZEB - Clusterul pentru Promovarea Cladirilor cu Consum de Energie Aproape Egal cu Zero (www.pro-nzeb.ro) si beneficiaza de sprijinul Guvernului Romaniei prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabila, Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene si Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei.
Pentru informatii suplimentare si agenda de desfasurare a mesei rotunde, click aici!
 
man and machineALLBIMVideoConfAC-iulTERAPLASThilti
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
BMI_Icopal
leviatan
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
viarom
MAKITA
Ubitech
CDS
strabag nivel 1
BALTIC
rigips
FRONTALE
theda mar

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023