Agenda Constructiilor
Joi, 01 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - SMART CITIES: Conferinta dedicata oraselor inteligente are loc in octombrie
SMART CITIES: Conferinta dedicata oraselor inteligente are loc in octombrie
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 28 Sep 2017 13:07
Cea de a treia editie a expo-conferintei nationale Smart Cities of Romania, dedicata oraselor inteligente din Romania, va avea loc in perioada 10-11 octombrie 2017, la hotelul JW Marriott, din Bucuresti. Evenimentul se va derula sub motto-ul "Smart Governance for Smart Citizens" si va fi organizat de Asociatia Romana pentru Tehnica de Securitate (ARTS), in parteneriat cu Comitetul National Roman al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME) si cu ITS Events Management, sub egida Senatului Romaniei.
"In ultimii doi-trei ani, numarul localitatilor din Romania care au lansat proiecte si initiative de tip «smart» a crescut. Beneficiile probate deja fac tot mai atractiva oferta tehnologica, insa transpunerea in practica a conceptului de «oras inteligent» necesita din partea administratiilor publice locale abilitati si competente specifice. Smart Cities of Romania 2017 vine in sprijinul acestora, ajutandu-le sa ia decizii in cunostinta de cauza si sa faca alegeri care sa raspunda nevoilor reale ale comunitatilor pe care le reprezinta", au precizat organizatorii.
Expo-conferinta reuneste, prin tematica, toate domeniile de activitate din sfera orasului inteligent, reprezentanti ai Administratiei Prezidentiale, ai Guvernului, ai administratiilor publice centrale si locale, dar si ai organizatiilor cu rol in reglementarea domeniilor conexe conceptului, precum si reprezentanti ai mediului privat, universitar si ambasade, inregistrand, in fiecare an, o audienta semnificativa de peste 500 de participanti.
Printre subiectele ce vor fi abordate in cadrul panelurilor editiei din acest an ale evenimentului se afla necesitatea unui "Parteneriat National" pentru dezvoltarea urbana inteligenta a Romaniei, exemple de initiative de orase inteligente in Romania si proiecte si solutii urbane. De asemenea, va fi organizat si un workshop de achizitii publice in proiectele smart city, in cadrul caruia juristi si specialisti cu experienta validata vor analiza cadrul legal si bunele practici in achizitiile publice pentru implementarea proiectelor oraselor inteligente.
Conform datelor organizatorilor, la editiile anterioare ale evenimentului au participat 27 de institutii publice, 10 asociatii profesionale, antreprenoriale si patronale, 30 de companii internationale si locale, precum si peste 1.000 de specialisti din administratia publica, energie si utilitati, transport si logistica, IT&C, planificare urbana, arhitectura, constructii, consultanta financiara, din mediul universitar, de cercetare-dezvoltare etc.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMvailanthiltiman and machineVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BALTIC
CDS
theda mar
MAKITA
strabag nivel 1
rigips
ERBASU CONSTRUCT
grundfos
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
Ubitech
Acvatot 2019
viarom
leviatan

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023