Agenda Constructiilor
Joi, 20 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - BLACHOTRAPEZ a vandut tigla metalica de 30 milioane de lei in primul semestru
BLACHOTRAPEZ a vandut tigla metalica de 30 milioane de lei in primul semestru
Hale & Structuri metalice Publicat de Elena Icleanu 02 Sep 2019 06:55
Producatorul de sisteme pentru acoperisuri metalice Blachotrapez a inregistrat o evolutie foarte buna a afacerilor din Romania in prima jumatate a acestui an, vanzarile companiei ajungand la circa 30 de milioane de lei, dupa o crestere de 29% fata de perioada similara a anului trecut. Pentru intregul an in curs, conducerea companiei si-a propus mentinerea acestui ritm de crestere. Evolutia favorabila se datoreaza cererii in crestere de acoperisuri metalice din tara noastra, dar este si rezultatul investitiilor realizate de Blachotrapez in ultimii ani pe piata locala. 
"Anul trecut am inaugurat cea de-a doua unitate de productie din Romania, la Ploiesti, in urma unei investitii de un milion de euro. Aceasta s-a alaturat fabricii din Baia-Mare si a crescut cu 30% capacitatea de productie a Blachotrapez Romania. In 2019 ne focalizam asupra dezvoltarii retelei de vanzare - atat en-gros, cat si prin francize. Ne dorim o crestere sanatoasa, constanta a vanzarilor", a declarat Jaroslaw Turczynski, CEO Blachotrapez Romania.
Producatorul polonez a intrat pe piata romaneasca din 2010 si detine, in prezent, o capacitate de aproape 7 milioane de metri patrati de acoperisuri metalice, in cadrul celor doua fabrici. In topul vanzarilor companiei se afla tigla Germania Simetric, cererea pentru acest sortiment inregistrand o crestere de 90% in primul semestru al acestui an, fata de aceeasi perioada din 2018, potrivit datelor firmei.
"«Vedeta» gamei de produse este tigla metalica Germania Simetric, care are o forma originala cu trei stantari, singura de acest fel de pe piata. Un alt model de top este sindrila metalica Janosik, cu un design inovator si caracteristici unice. Blachotrapez Romania vinde 25% din productia locala la export, iar cea mai importanta piata externa este Ungaria, unde am deschis o subsidiara. Produsele companiei mai ajung in Bulgaria si Serbia", a mai precizat reprezentantul Blachotrapez Romania.
Recent, grupul Blachotrapez a dezvoltat in Polonia sistemul pluvial Krop, in urma unei investitii de 10 milioane de euro. Este un sistem inovator, din PVC (spre deosebire de sistemele traditionale, din otel), realizat cu tehnologie austriaca si care ofera o garantie tehnica de 15 ani. Krop este disponibil si la Blachotrapez Romania din luna august a acestui an si se comercializeaza atat ca parte componenta a solutiei complete de acoperis, cat si separat. 
 
Acoperisurile metalice continua sa castige cota de piata
In ultimii ani, tigla metalica a inregistrat o crestere accentuata in preferintele beneficiarilor din Romania, ajungand la o cota de piata de circa 70% in 2018. Diversitatea coloristica, usurinta in montaj si exploatare, dar si pretul semnificativ mai mic in comparatie cu cel al tiglelor ceramice si din beton reprezinta principalele cauze.
"O tendinta pe care am observat-o de cativa ani si care este tot mai accentuata este preferinta pentru mat, in defavoarea luciosului. In ceea ce priveste culoarea, rosul pierde tot mai mult teren in fata unor nuante precum negru, gri, antracit, maro inchis - solicitate tot mai mult, in special in zona urbana. Din punctul de vedere al cererii, proiectele rezidentiale, in special constructiile noi, au fost dominante. Am observat si o tendinta crescuta de informare din partea beneficiarului final: acesta studiaza piata, se consulta cu specialistii si alege tipul de acoperis pe baza unei analize proprii destul de detaliate. Ca regiuni, Transilvania ramane in topul vanzarilor. In urma deschiderii celei de-a doua fabrici Blachotrapez in Romania, la Ploiesti, a crescut si gradul de acoperire a pietei din zona Capitalei", a mai spus Jaroslaw Turczynski.
***
Blachotrapez este unicul producator din Romania de tigle metalice si accesorii pentru acoperis care foloseste materie prima ThyssenKrupp, iar recent a inceput o colaborare si cu fabrica Voestalpine din Austria. Evolutia Blachotrapez in Romania s-a situat intr-un trend ascendent inca din primii ani, iar in prezent compania este unul dintre principalii producatori de sisteme metalice pentru acoperisuri din tara noastra.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
theda mar
BogArt
viarom
rigips
strabag nivel 1
quadratum
concelex
CDS
siniat
noark
MAKITA
leviatan
ness project
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
EDIT-Structural
Acvatot 2019

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
top 500
ef-de-n
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander