Agenda Constructiilor
Joi, 06 Mai 2021
 
PAGINA PERSONALIZATA


A.T. ROM-2000 SRL

A.T. ROM-2000 SRL

Adresa: Intrarea Nicolae Iorga nr. 5, Bucuresti, S1
Telefon: 0374/047.687
Fax: 021/436.06.33
Mobil: 0745-021.947
E-mail: firma_atrom2000@yahoo.com
Web site: www.certificareferestre.ro
Domenii: Certificare: calitate, produse & cladiri verzi
Descriere activitate
Efectuare testari de laborator de tip ITT pentru ferestre, usi si fatade cortina; elaborare agremente tehnice pentru constructii
Prezentare companie/institutie
 AT ROM 2000: Plan favorabil de tarifare, pentru sustinerea companiilor 
Compania AT Rom 2000, cu sediul in localitatea Rosu, judetul Ilfov, este specializata in realizarea testelor aferente procesului de aplicare a marcajului european de conformitate la ansamblurile de tamplarie termoizolanta. In anul 2009, societatea a incheiat un parteneriat cu organismul de certificare EMI, din Ungaria pentru efectuarea de incercari ale ferestrelor, conform prevederilor standardului EN 14351-1. Parteneriatul dintre cele doua laboratoare functioneaza pe baza unui protocol agreat de ambele parti, verificarile esantioanelor fiind de competenta AT Rom 2000, iar elaborarea raportului de testare se efectueaza la EMI.
 
Liviu Ionescu (64 de ani)
Functia/Firma: director general al AT Rom 2000;
Experienta profesionala: 20 de ani in domeniul certificarii.
 
- Realizati un bilant succint al activitatii derulate de AT Rom pe piata locala de certificare a ansamblurilor de ferestre.
- Recent, am implinit doi an si jumatate de cand am demarat aceasta activitate in colaborare cu institutul notificat EMI, din Ungaria. In perioada respectiva am prestat servicii specifice pentru mai mult de 80 de companii din domeniu. Dintre acestea, jumatate au realizat testele complete (in mod individual), celelalte optand pentru realizarea unor verificari ale controlului productiei in fabrica (FPC), in urma preluarii rapoartelor de testare de la furnizorii de profile, in sistem de tip cascada. 
- Cum decurge colaborarea cu firmele autohtone de profil?
- Din pacate, niciuna dintre societatile care au realizat testele initiale (ITT) nu a mai revenit pentru realizarea incercarilor anuale (care, desi nu sunt mentionate ca fiind obligatorii in cadrul standardului EN 14351-1, sunt extrem de utile pentru evaluarea performantelor produselor finite iesite din fluxul de fabricatie). Consideram ca, in esenta, este o problema de „civilizatie” a companiilor, care se va rezolva in timp, la fel cum s-a intamplat pe pietele Europei Occidentale. 
- Care sunt neregulile cele mai des constatate in cadrul verificarilor?
- Aproximativ 80% dintre clientii nostri sunt specializati in productia de ansambluri din PVC. In general, la sistemele din aluminiu s-au constatat probleme in ceea ce priveste etanseitatea la aer (insa acestea prezinta performante deosebite in planul rezistentei la vant), in cazul sortimentelor din PVC situatia fiind diametral opusa. Se poate afirma faptul ca modelele realizate din lemn stratificat au avut cele mai bune performante, in cazul tuturor caracteristicilor prevazute in cadrul standardului european armonizat. 
- Exista perspective pozitive in ceea ce priveste relansarea activitatii?
- Din pacate, in prezent, cererea pentru serviciile prestate de compania noastra se incadreaza pe un trend descendent. Aceasta situatie este oarecum de neinteles, cu atat mai mult cu cat numarul companiilor care detin certificate de conformitate pentru produsele proprii este de cinci ori mai mic fata de nivelul estimat al firmelor specializate care deruleaza operatiuni lucrative in bransa, in momentul de fata. Consideram ca o mare parte din vina apartine organismelor publice de control, a caror activitate lasa de dorit. Evident, din punct de vedere regional, dezvoltarea este eterogena, existand, de exemplu, judete in care cele mai multe companii au finalizat procedurile de aplicare a marcajului CE, gratie unei activitati sustinute a inspectorilor ISC. Noi incercam sa implementam un sistem favorabil de tarifare a serviciilor prestate, astfel incat sa reducem substantial presiunea financiara aplicata potentialilor clienti. In acest fel, speram sa ne impulsionam activitatea in perioada urmatoare. 
(articol aparut in Fereastra, editia septembrie/octombrie 2011 )

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMgamma_2021TERAPLASTAUTODESKVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
hidroplasto
ssab ag antrepriza generala
rigips
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
cv water 2021
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere