Agenda Constructiilor
Vineri, 24 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - DECOPLAST: Influenteaza grosimea peretelui profilelor din PVC eficienta tamplariei?
DECOPLAST: Influenteaza grosimea peretelui profilelor din PVC eficienta tamplariei?
Produse & Tehnologii Publicat de AG&F 01 Feb 2024 12:31
Intr-o lume in continua schimbare, cu accentul pus tot mai mult pe sustenabilitate si protectia mediului, tot mai multe persoane sunt interesate de eco-eficienta. Cu toate ca poate nu te-ai fi gandit, un rol important in acest sens il joaca si grosimea acestor profile PVC asupra eco-eficientei usilor si ferestrelor unei cladiri.
PVC-ul sau policlorura de vinil este un material plastic durabil si versatil. Sistemele PVC sunt componente esentiale din care pot fi fabricate usi si ferestre, care sunt folosite pe scara larga in constructii. Aceste sisteme de tip termopan reprezinta scheletul usilor si ferestrelor si au o grosime variabila.
 
Cum influenteaza grosimea sistemelor PVC nivelul de izolare termica?
Unul dintre cele mai importante aspecte ale acestor profile PVC este grosimea lor. Aceasta poate varia de la 60 mm la 80 mm sau chiar mai mult si are un impact semnificativ asupra izolatiei termice a usilor si ferestrelor.
Cu cat grosimea cadrului PVC este mai mare, cu atat izolatia termica este mai buna. Aceasta inseamna ca sistemele PVC pentru usi si ferestre mai groase vor contribui la mentinerea temperaturii interioare constante. In acest fel, se reduce nevoia de incalzire sau racire, lucru care nu doar ca ajuta la reducerea cheltuielilor cu energia, dar contribuie si la reducerea amprentei de carbon.
Grosimea ideala pentru aceste profile PVC poate varia in functie de aplicatie, dar, in general, profilele PVC cu grosimea de 70 mm sau mai mare ofera cea mai buna izolatie termica si stabilitate structurala.
 
Impactul pe care grosimea sistemelor PVC il are asupra stabilitatii structurii
In afara de izolatia termica, grosimea sistemelor PVC are un impact semnificativ asupra stabilitatii structurii usilor si ferestrelor. Cadrele PVC mai groase sunt mai solide si mai rezistente la deformare, ceea ce le face potrivite pentru aplicatii cu cerinte ridicate de siguranta.
De asemenea, grosimea acestor profile PVC influenteaza rezistenta la intemperii si durabilitatea usilor si ferestrelor. Sistemele mai groase sunt mai putin susceptibile la deteriorare cauzata de factorii externi, cum ar fi vantul puternic sau ploaia abundenta.
 
Cum influenteaza grosimea sistemelor PVC eco-eficienta unei cladiri?
Eco-eficienta se refera la capacitatea de a atinge obiectivele de sustenabilitate si de a minimiza impactul asupra mediului. Grosimea sistemelor PVC poate avea un impact semnificativ asupra eco-eficientei usilor si ferestrelor.
Sistemele PVC cu grosime mai mare ofera o izolatie mai buna impotriva pierderilor de caldura sau racire, ceea ce duce la o mai buna eficienta energetica a cladirii. Astfel, in sezonul rece, caldura este mentinuta in interior, iar in sezonul cald caldura exterioara este respinsa, ceea ce reduce nevoia de incalzire sau racire.
Pe de alta parte, contribuie si la reducerea semnificativa a consumului de energie. Aceasta inseamna o factura energetica mai mica pentru proprietarii de case si, in acelasi timp, o amprenta de carbon mai mica, ceea ce este benefic pentru mediu.
Sistemele PVC mai groase sunt mai rezistente la factorii externi, ceea ce contribuie la cresterea duratei de viata a usilor si ferestrelor cladirii la care au fost montate. In acest fel, vor fi necesare mai putine resurse pentru inlocuirea sau repararea acestora, ceea ce va contribui la reducerea deseurilor si a consumului de materiale.
Grosimea sistemelor PVC are un impact semnificativ asupra eco-eficientei usilor si ferestrelor. Alegerea unor profile PVC cu grosimea potrivita te poate ajuta sa faci economii semnificative de energie. Este important ca proprietarii si constructorii sa ia in considerare acest aspect atunci cand iau decizii legate de usile si ferestrele din PVC.
 
*** Articol transmis de reprezentantii companiei Decoplast, producator de tamplarie termoizolanta din Bucuresti.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
konsent
viarom
rigips
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
CDS
quadratum
siniat
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
ness project
strabag nivel 1
EDIT-Structural
concelex
Ubitech
Acvatot 2019
noark

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
econet
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander