Agenda Constructiilor
Marti, 05 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - Thermo Control a implementat EcoStruxure Building la fabrica ifm prover din Sibiu
Thermo Control a implementat EcoStruxure Building la fabrica ifm prover din Sibiu
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 30 Iun 2023 11:03
Thermo Control, partener Schneider Electric, a implementat solutia de Building Management System (BMS) Ecostruxure Building in cadrul noii fabrici construite de ifm prover in Sibiu. Sistemul monitorizeaza, controleaza si gestioneaza toate instalatiile electrice si mecanice din fabrica.
Grupul german ifm, producator de senzori de inalta calitate, a construit noua fabrica in Sibiu pentru a-si extinde capacitatea de productie si a satisface cererea in crestere existenta pe piata. Inca din faza de planificare si constructie a noii fabrici, compania a dorit sa asigure un mediu de lucru optim pentru angajati, eficienta energetica si control complet asupra sistemelor critice. Acesta a fost motivul pentru care a ales sa contracteze Thermo Control, pentru a dezvolta si implementa un sistem BMS de ultima generatie in noua fabrica.
„Proiectul a inceput asa cum ne-am dori sa inceapa toate proiectele in care solutiile noastre sunt implicate”, a spus Lucian Ene, Director Vanzari Contractori si Tablotieri, Schneider Electric. „Si anume cu o analiza detaliata a nevoilor de perspectiva ale fabricii. Echipa de ingineri de la Ecoxpert Thermo Control a lucrat indeaproape cu compania ifm pentru a intelege cerintele specifice activitatii sale de productie si a propune solutiile cele mai potrivite si mai eficiente. Punctele importante analizate au fost legate de reducerea emisiilor CO2 si calculul amprentei de carbon pe unitate de senzor produs.”
Ca partener Ecoxpert al Schneider Electric, Thermo Control a propus o solutie care include senzori avansati, controlere si software personalizat pentru a monitoriza si controla toate sistemele operationale ale cladirii. Senzorii au fost plasati optim in intreaga fabrica, pentru a masura si raporta parametrii critici, iar controlerele au fost programate pentru a permite ajustarea automata in timp real in functie de nevoile utilizatorilor.
EcoStruxure Building de la Schneider Electric ofera acum informatii in timp real cu privire la consumurile de energie electrica, energie termica, dar si despre starea instalatiilor. In plus, asigura optimizarea functionarii instalatiilor de incalzire si racire, ventilatie, precum si a instalatiilor de iluminat.
Fabrica are instalate panouri fotovoltaice si pompe de caldura care, integrate in solutia BMS, cresc eficienta energetica si scad facturile la utilitati. De asemenea, senzorii de temperatura, umiditate si presiune, utilizati in procesele de monitorizare si control, si integrati in cadrul BMS, sunt produsi chiar in fabrica ifm prover.
„La Schneider Electric stim cat de important este un sistem performant de management al cladirii, cu atat mai mult atunci cand vine vorba de implementarea unei astfel de solutii in fabricile mari, unde consumul de energie reprezinta o cota semnificativa a costurilor operationale”, spune Lucian Enaru, Director General la Schneider Electric. „Ne bucuram ca solutia noastra EcoStruxure Building a fost integrata in noua fabrica ifm de la bun inceput, pentru ca in acest fel, contributia sa la eficientizarea operatiunilor, la imbunatatirea eficientei energetice si a nivelului de siguranta e maxima.”
„Implementarea solutiei EcoStruxure Building a fost un proiect foarte important pentru noi, fiind vorba de o constructie noua, care avea nevoie de solutii, care sa raspunda unor nevoi esentiale pentru client, de la buna functionare a activitatilor, la un nivel ridicat de eficienta energetica”, spune Zsolt Mezei, Director Tehnic la Thermo Control. „Ca partener EcoXpert al Schneider Electric, am valorificat cunostintele, echipamentele si aplicatiile de ultima ora puse la dispozitia noastra si a clientilor nostri de catre companie.”
 
ALLBIMALLBIMVideoConfAC-iulhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
leviatan
viarom
leviatan
grundfos
theda mar
Acvatot 2019
MAKITA
BALTIC
CDS
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
FRONTALE
noark
ERBASU CONSTRUCT
rigips
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
BA 2023
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu