Agenda Constructiilor
Vineri, 01 Decembrie 2023
Liebher
PAGINA PERSONALIZATA


AMBIENT SA

AMBIENT SA

Adresa: Str. Turda Nr.15, Sibiu, Judet Sibiu
Telefon: 0269/202.100
Fax: 0269/229.630
E-mail: office@ambient.ro
Web site: www.ambient.ro
Domenii: Retele de magazine si depozite
Descriere activitate
Depozite de materiale de constructii.
Prezentare companie/institutie
AMBIENT se reorienteaza spre piata de proiecte si vanzare asistata
 
 
 
 
 
 
Ioan Ciolan (47 de ani)
Functia/Firma: director general, Ambient SA - Sibiu;
Experienta profesionala: 23 de ani pe piata materialelor de constructii.
 
Reteaua de bricolaj Ambient SA - Sibiu, aflata in reorganizare judiciara din luna septembrie 2015, a realizat vanzari totale de 216 milioane de lei anul trecut, in scadere cu 56% fata de nivelul de aproape 500 milioane de lei inregistrat in 2014, potrivit datelor publicate pe portalul Ministerului Finantelor Publice. In prezent, reteaua Ambient are 10 magazine, principalele obiective ale companiei fiind consolidarea pozitiei in zonele predilecte din centrul tarii si orientarea spre piata de proiecte si vanzare asistata. Totodata, conducerea Ambient analizeaza orice posibilitate de extindere a retelei, in vederea readucerii acesteia in topul companiilor de profil din Romania.
 
- Ce obiective v-ati propus, in perioada urmatoare?
- In perioada urmatoare, ne dorim sa valorificam esenta business-ului Ambient si, pentru aceasta, ne bazam pe experienta de peste 23 de ani pe piata materialelor de constructii. Avem, in continuare, relatii solide cu furnizorii si ne dorim sa dezvoltam si sa consolidam echipa. Toate acestea sunt cuprinse intr-un plan strategic de repozitionare a business-ului Ambient in cadrul pietei de proiecte si vanzare asistata. Deja s-a creat un climat nou in cadrul grupului, prin atragerea de noi colegi si sunt organizate cursuri tehnice si de vanzari impreuna cu furnizorii, asigurand fructificarea relatiilor existente si de perspectiva cu acestia. In prezent, principala noastra preocupare este aceea de a ne consolida pozitia deja castigata in zonele in care operam. Pe termen mediu si lung analizam cu mare atentie orice posibilitate de extindere a retelei noastre.
- Cum traversati perioada de reorganizare?
- Ambient, in prezent, continua sa-si consolideze pozitia ca unul dintre principalii comercianti de materiale de constructii, investind, in acelasi timp, in servicii si produse care ne diferentiaza de concurentii nostri: conceptul de vanzare asistata (Programul de Mentenanta, Programul Ambient Total) si dezvoltarea de showroom-uri specializate, care ofera solutii integrate clientilor, indiferent de faza proiectului lor: Casa Demonstrativa (showroom-ul de materiale de constructii), showroom-ul de instalatii sau Galeria cu Idei, showroom de finisaje. Toate acestea le implementam impreuna cu furnizorii Ambient, care intotdeauna ne-au oferit suportul lor in tot ceea ce presupune actul de comert, respectiv o gama variata de produse si suport tehnic sau logistic acolo unde a fost nevoie.
- Care sunt tendintele pe piata de bricolaj, in 2016?
- Piata de bricolaj si de distributie a materialelor de constructii este un sector extrem de competitiv, datorita numarului mare de firme de profil. In ultima perioada se observa o stagnare in domeniu, influentata partial de vremea nefavorabila din acest inceput de an, precum si de consecintele aplicarii legii privind darea in plata si de modificarea substantiala a conditiilor de creditare pentru persoanele fizice, care a incetinit ritmul constructiilor si al vanzarilor de locuinte. In ansamblu, insa, evolutia este diferita in functie de nivelul de dezvoltare economica a fiecarui areal. Perspectiva urmatorilor ani in domeniul constructiilor este, in general, optimista.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Iunie-Iulie 2016)

Produse & tehnologii

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
FRONTALE
theda mar
MAKITA
Acvatot 2019
grundfos
noark
Ubitech
viarom
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
CDS
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
rigips
BALTIC

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
BA 2023
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu