Agenda Constructiilor
Joi, 06 Mai 2021
 
PAGINA PERSONALIZATA


SBR SOLETANCHE BACHY FUNDATII SRL

SBR SOLETANCHE BACHY FUNDATII SRL

Adresa: Str. Roma nr. 54-56, Bucuresti, S1
Telefon: 031/102.37.01
E-mail: sbr@sbr.ro
Web site: www.sbr.ro
Domenii: Fundatii & Constructii geotehnice
Descriere activitate
Fundatii speciale, imbunatatirea terenului de fundare, structuri de sprijine, consolidari, etansari si epuismente - proiectare, consultanta, executie -
Prezentare companie/institutie
SOLETANCHE BACHY si-a planificat incasari de 10 milioane de euro
 
In functie de evolutia pietei, in urmatorii trei ani societatea SBR Soletanche Bachy Fundatii - in calita-te de subsidiara autohtona a grupului Soletanche - Freysinet din Franta - are in vedere efectuarea unor investitii cuprinse intre 0,5 milioane de euro si doua milioane de euro, acestea urmand a fi des-tinate achizitiei de echipamente de foraj si dezvoltarii resurselor umane. Programul reprezinta o con-tinuare a strategiei investitionale pe care conducerea grupului a adoptat-o in ultimii doi ani, in viitor aceasta vizand regiunile cu potential de expansiune in care grupul detine filiale, in special tara noas-tra - unde se anticipeaza o usoara crestere economica inclusiv in 2013 - si alte state din Europa de Est. Holdingul Soletanche - Freysinet isi desfasoara activitatea prin intermediul unor sucursale din 68 de tari, fiind lider de piata in domeniul constructiilor geotehnice, cu afaceri anuale de 2,5 miliarde euro.
 
Roberto Cristian Lucaciu (38 de ani)
Functia/Firma: director general, Soletanche Bachy Romania (SBR);
Experienta profesionala: 5 ani in domeniul constructiilor geotehnice.
 
- In ce proiecte sunteti implicati in prezent?
- Actualmente ne aflam in etapa de constructie a fundatiei cladirii CBC - Cluj Business Centre, in cadrul careia executam incinta completa de pereti mulati. Obiectivul a fost demarat in cursul anului trecut - societatea noastra asigurand inclusiv serviciile de proiectare a fundatiei - si se va finaliza in 2014. Toto-data, executam fundatiile speciale din cadrul a doua parcuri eoliene din localitatile Baleni (judetul Ga-lati) si Chirnogeni (judetul Constanta), pe care le vom inaugura la jumatatea anului curent si alte cateva lucrari de mica anvergura. In ceea ce priveste perspectivele pentru lunile urmatoare, in prezent ne aflam in etapa de negociere a unor contracte de lucrari pentru doua cladiri, doua supermarketuri, doua parcuri eoliene si unul logistic.
- Cum estimati ca vor evolua afacerile firmei pe termen mediu?
- Avand in vedere faptul ca in ultimii ani afaceri companiei noastre au inregistrat cresteri consecutive, pentru 2013 ne propunem incasari de circa 10 milioane de euro, cea mai mare parte din aceasta valoare fiind deja asigurata prin prisma lucrarilor pe care le-am contractat deja, ce insumeaza aproximativ 7 mi-lioane de euro. Totodata, pe termen mediu, vom continua planul agresiv de investitii, prin introduce-rea de noi echipamente, fapt ce va contribui semnificativ la majorarea rezultatelor financiare. In ceea ce priveste activitatea firmei in perioada recesiunii, datorita dezvoltarii permanente, inca din 2008 am inregistrat venituri in crestere cu circa trei milioane de euro pe an, cifra de afaceri din 2012 situandu-se la 7 milioane de euro.
- Cum se reflecta situatia pietei in prezent?
- Din cele observate, o oarecare deblocare a pietei s-a resimtit inca din intervalul august-septembrie al anului trecut, fiind de parere ca acest trend se va mentine inclusiv in 2013. Aceasta ipoteza este susti-nuta inclusiv de sporirea numarului de proiecte din mediul privat, in special in domeniile civil si industri-al / comercial. Totodata, se remarca un interes sporit din partea unor noi investitori privati pentru piata autohtona - cum ar fi Skanska, Atenor, New Europe Property Investments, Fondul European de Ajus-tare la Globalizare etc. -, precum si din partea marilor companii de retail (Kaufland, Lidl, Dedeman etc.) sau din randul industriei mijlocii, care va reloca o serie de activitati in Romania. In ultimii patru ani, nu-marul companiilor de constructii geotehnice din Romania s-a redus cu aproximativ 30%-40%, in prezent existand circa zece firme importante in acest sector, dintre care patru constituie principalii nostri com-petitori.
(articol aparut in Agenda Constructiilor, editia mai/iunie 2013)

Produse & tehnologii

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLBIMTERAPLASTgamma_2021AUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
rigips
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
hilti
hidroplasto
cv water 2021
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere