Agenda Constructiilor
Vineri, 21 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - SBR Soletanche Bachy aloca pana la 10% din veniturile anuale noilor tehnologii
SBR Soletanche Bachy aloca pana la 10% din veniturile anuale noilor tehnologii
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 24 Mai 2023 06:25
SBR Soletanche Bachy Romania, companie specializata in solutii geotehnice complexe si fundatii speciale cu un business de 17 milioane de euro, investeste anual intre 5% si 10% din cifra de afaceri in modernizarea si achizitia mijloacelor fixe. In 2022, compania si-a extins parcul de utilaje si a modernizat flota de echipamente prin achizitia unei noi foreze de ultima generatie.
"Suntem constant preocupati de dezvoltarea companiei. De exemplu, o directie importanta este cercetarea si inovarea, pentru care grupul Soletanche Bachy rezerva anual o investitie echivalenta cu o treime din profitul sau. Acest lucru ne permite sa venim cu solutii tehnice inovatoare, performante, sigure si patentate, care pot fi si sunt aplicate cu succes si in Romania", a declarat Lórand Sata, General Manager SBR Soletanche Bachy Romania.
Investitii semnificative sunt directionate si catre pregatirea specialistilor companiei, avand in vedere faptul ca activitatea acesteia implica o reactualizare continua si conectarea la cele mai noi tehnologii in domeniul fundatiilor speciale, context in care este extrem de important sa lucreze cu specialisti care inteleg si stapanesc in profunzime folosirea lor. Tot in acest sens, compania are si un departament tehnic in-house de proiectare.
"Daca ma refer la sectoare de activitate, noi ne implicam - si ne-am implicat intotdeauna - atat in proiecte private (rezidential, industrial, centre comerciale si de retail), cat si in lucrari publice. Este adevarat ca planificam sa subliniem mai puternic expertiza noastra in domeniul fluvial si maritim (unde putem opera si ca antreprenor general) si unde avem o experienta valoroasa ca grup, respectiv in proiectele de infrastructura, in acele proiecte unde este nevoie de capacitatile noastre de design & build", a precizat Lórand Sata.
 
 
Peste 400 de proiecte realizate, de peste 20 miliarde euro, in 30 de ani
In 2022, SBR Soletanche Bachy Romania a aniversat trei decenii de activitate la nivel national, perioada in care a gestionat un numar total de 400 de proiecte, care au presupus o valoare totala a investitiilor estimata la 20 de miliarde de euro. Compania a incheiat 2022 cu o cifra de afaceri de 17 milioane de euro, in crestere cu 50% fata de anul precedent.
"Noi ne uitam nu doar la valoarea afacerilor de la an la an si la cresterile procentuale, ci si la cat de sanatos, asezat si profitabil ne dezvoltam. Cu alte cuvinte, este la fel de important pentru noi sa putem mentine calitatea serviciilor oferite, pe masura ce crestem ca volum de lucrari gestionate sau ca numar de specialisti in echipa. Mai ales ca, in acelasi timp, reinvestim constant in retehnologizare, cercetare si inovatie. Ne dorim, si depunem toate eforturile ca, pentru 2023, toata aceasta mentalitate a noastra sa se reflecte in continuare si in cifrele de business si sa avem o crestere sustinuta si in legatura cu profitabilitatea companiei", a declarat Lórand Sata.
In prezent, SBR Soletanche Bachy Romania participa la o serie de proiecte private, din categoriile retail, industrial si rezidential. 
"In majoritatea proiectelor noastre, urmarim doua aspecte importante din punct de vedere al solutiilor tehnice folosite: pe de o parte, performanta, eficienta si calitatea proiectului. Vorbim despre solutii care ne permit sa respectam toti parametrii de siguranta pentru lucrarile in care ne implicam. Iar pe de alta parte, aceste solutii ne permit si un consum de materiale mult mai redus, ceea ce se reflecta automat in micsorarea amprentei de carbon generate. Cele doua, privite impreuna, reprezinta inovatia si plus valoarea cu care venim la masa in orice parteneriat in care intram", a adaugat managerul companiei.
 
 
SBR Soletanche Bachy Romania lucreaza pe santiere cu doua tehnologii inovatoare si care se dovedesc extrem de utile. Pe de o parte, este vorba despre o solutie de indesare de diametre mari, care este mai puternica si mai eficienta din punct de vedere economic fata de solutiile traditionale. 
Pe de alta parte, compania integreaza mai multe tehnologii inovatoare, pentru malaxarea in adancime a pamanturilor, prin diverse metode. 
"Indiferent de modalitatea/ elementul de malaxare, ceea ce facem este sa lucram cu materialul din amplasament, fara sa il evacuam si sa il inlocuim cu un alt aport de material, cum ar fi betonul. Cu ajutorul acestor solutii, reducem semnificativ consumul de beton sau ciment, materiale responsabile pentru aproximativ 95% din emisiile de carbon din industria de constructii. Deci ne uitam foarte mult si la sustenabilitatea proiectului pe termen lung, care dubleaza performanta, siguranta si calitatea acestuia", a explicat Lórand Sata.
 
Este nevoie de informare si educare a pietei pentru noile tehnologii
SBR Soletanche Bachy Romania are capacitatea de a livra si implementa proiecte design & build, datorita departamentului intern de proiectare si a expertizei in-house de care dispune. Desi solutiile integrate sunt foarte bine primite de mediul privat, in sectorul public, bazat mai mult pe executie, exista foarte putina libertate in adaptarea proiectului pentru utilizarea noilor tehnologii. Lórand Sata considera, astfel, ca in sectorul public este nevoie de informare si educare, pentru ca mai multe tipologii de proiecte sa se deschida catre utilizarea de noi tehnologii din industria de geotehnica si fundatii. Mangerul precizeaza, insa, ca in ultima perioada au devenit vizibile semnale incurajatoare si in acest sens. 
 
 
"Modelul de business de tip design & build pe care il propunem vine cu mari beneficii pentru clienti, pentru ca ne permite sa controlam extrem de bine modul in care se desfasoara un proiect de fundatii speciale - de la inceput si pana la sfarsit. Pe de alta parte, exista multe proiecte, mai ales din categoria celor publice, in care se cauta mai degraba zona de executie si exista foarte putina libertate in modificarea proiectului. De asemenea, exista si proiecte de infrastructura in care se folosesc solutii tehnice traditionale - valide si ele -, insa nivelul de dezvoltare de acum ne permite sa obtinem rezultate superioare din toate punctele de vedere, cu o mai mare deschidere catre metode mai performante, eficiente si in egala masura sustenabile, ca cele pe care le folosim chiar noi", a precizat Lórand Sata.
***
SBR Soletanche Bachy Romania este una dintre principalele companii specializate in solutii geotehnice complexe si fundatii speciale de pe piata locala. Compania face parte din grupul de origine franceza Soletanche Bachy, lider mondial in domeniu, cu o traditie si o activitate de peste 100 de ani. Pe plan local, compania este prezenta de 30 de ani si se bazeaza pe o echipa de peste 120 de specialisti.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
concelex
leviatan
strabag nivel 1
quadratum
theda mar
CDS
BogArt
ERBASU CONSTRUCT
viarom
noark
konsent
MAKITA
rigips
siniat
ness project
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
EDIT-Structural

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander